Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 7. 2012,
11.50

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija ulična košarka

Četrtek, 5. 7. 2012, 11.50

6 let, 9 mesecev

Iskalcem sponzorja druga priložnost, v soboto finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ulični košarkarji Iščemo sponzorja si bodo po praškem turnirju skušali priboriti vstopnico na madridski Masters še v Lozani. Že v soboto, 7. julija, bodo v Ljubljani na sporedu finalni obračuni.

Regionalni turnirji Samsung DP v ulični košarki so končani in pred uličarji je le še sklepno dejanje – finalni ljubljanski turnir. Nekatera članska moštva so si z zmagami na regionalnih turnirjih poleg denarnih nagrad priborila še vstopnico na mednarodne turnirje, od koder bi si v primeru ugodnega rezultata zagotovila še pot čez Atlantski ocean. Ekipa Iščemo sponzorja se je tako pretekli vikend v Pragi (nastop na Češkem so si fantje zagotovili z zmago v Kopru) potegovala za zmago, ki bi jih popeljala na Masters v Madrid, kamor je že uvrščena ekipa Škorcev (zmagovalci mariborskega turnirja).

V predtekmovanju praškega turnirja so slovenski ulični upi z 18:14 premagali Ukrajince, nato pa z 20:8 slavili še proti češki drugi ekipi, ki je pod domačimi koši nastopala s petimi moštvi. Z dvema zmagama so Iskalci sponzorja napredovali v osmino finala, kjer so jim nasproti stali Rusi, ki so jih Slovenci po podaljšku premagali z 12:10. Po treh ugodnih rezultatih se je niz zmag za Iskalce sponzorja končal v četrtfinalu, v katerem so naleteli na prvo češko ekipo, ki je predstavljala pretrd oreh. Kasnejši zmagovalci turnirja so s 17:11 porazili slovensko ekipo, ki pa bo imela še eno priložnost za uvrstitev na Masters v Madridu. Iskalci sponzorja so namreč poleg koprskega turnirja, ki jih je nagradil z odhodom v Prago, osvojili še novomeški turnir, s katerim so si zagotovili še pot v Švico, kjer bodo imeli popravni izpit. Zmaga v Lozani bi jih namreč popeljala na Iberski polotok, od koder bodo prva štiri mesta vodila v Miami.

V soboto finalni boji v Ljubljani

Še preden bodo Iskalci sponzorja odpotovali v Lozano, jih čakajo finalni boji devete sezone Samsung DP prvenstva, ki se bodo v soboto, 7. julija, s predtekmovalnimi tekmami začeli ob 11.20, medtem ko bodo finalni obračuni na Prešernovem trgu na sporedu med 19.00 in 22.00. Več o finalnem turnirju, nagradah in udeležencih sobotnega uličnega spektakla si lahko preberete na Finale Samsung DP v ulični košarki.

Ne spreglejte