Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 11. 2015,
8.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Filip Flisar dobrodelnost brki brada moškost

Četrtek, 12. 11. 2015, 8.30

7 let, 12 mesecev

Dobrodelni in urejeni v Movembru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V začetku novembra so številni moški pri nas in po svetu za dober namen britvice postavili v kot in se pripravili na movembrski izziv.

Ta bo brez ustrezne nege še kako zahteven, saj morajo moški v izogib nevšečnostim negovati na novo zrasle brke in brado. Brki so rdeča nit vsakoletne kampanje Movember, ki poudarja premalo izpostavljene moške bolezni, kot je rak na prostati. Ponazarjajo simbol moškosti, ki popolnoma spremeni videz in novembra tudi vsakodnevne jutranje rituale pred ogledalom. Čeprav britvica v tem mesecu ni v uporabi, je ustrezen brivnik še vedno nepogrešljiv pripomoček v moški toaletni torbici za urejenost moškega obraznega okrasja.

Kako se lotiti nege?

Številni moški, ki so se v začetku novembra odločili za spremembo, se že lahko pohvalijo s poraščenim videzom, s tem pa tudi novim načinom britja v začetki fazi, ki traja od dveh do treh tednov. Da ne bi izgledali izjemno neurejeno, se mora spremeniti način nege, kakršnega so bili moški vajeni do zdaj, še posebno tisti, ki jim je ljubše mokro britje. Hitrejše in primernejše za občutljivo kožo je vsekakor suho, s tem pa se tudi izognejo večjemu tveganju za predčasno prekinitev izziva. Z brivniki Braunove nove linij cruZer je britje super gladko, pri čemer brki ostanejo nepoškodovani. S tem tudi ni bojazni, da bi dlake rasle navznoter in povzročale preglavice. Pri uporabi vrhunskih suhih brivnikov se takšne težave pojavijo bistveno redkeje v primerjavi z mokrim britjem. Po tem, ko se bo koža navadila sprememb in britja z električnim brivnikom, bo britje potekalo gladko in brez težav.

Bi imeli brke v slogu Filipa Flisarja?

Najbolj znan brkač v Sloveniji, smučar prostega sloga, ljubitelj adrenalina vseh vrst in oblik ter Braunov ambasador je nezgrešljiv ravno zaradi svojih brkov, ki so skrbno negovani in mu odlično pristajajo. Tudi moškim, ki bodo imeli brke zaradi movembra, bodo, le če si bodo izbrali primeren stil poraščenosti glede na njihovo obliko obraza. Kozja bradica, brada na črtico ali kozliček so najbolj priporočljive oblike za okrogel obraz, ki se optično zoži z daljšimi dlakami na in ob bradi. Daljše črtice ob strani ter krajše na in ob bradi bodo pa bolj pristajale tistim s podolgovatim obrazom, in sicer kot stopničasta oblika, zalizci ali črtice na področju brade.

Kvadratnim oblikam obraza še najbolj pristajajo skrajšane dlake ob strani in daljše v predelu brade. Učinek za podaljšanje obraza bodo moški dosegli z zvezdniškimi brčicami, motoristično brado, Lincolnovo podobo ali brado v obliki sidra. Podobo lovca, fanta iz akcijskih filmov, polno brado pa bodo še najlažje nosili moški, ki imajo ovalen obraz. Ti bodo lahko eksperimentirali s svojim moškim videzom, saj se lahko poigrajo z različnimi dolžinami in oblikami ob pomoči nepogrešljivega Braunovega brivnika linije cruZer. Na voljo je več različic, odvisno od želja in posameznikovih potreb, kaj želi doseči s svojim videzom.

Ne spreglejte