Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 6. 2016,
11.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

smoothie Eta Natureta napitek sadje zdravje

Torek, 7. 6. 2016, 11.07

6 let, 6 mesecev

Da se telo poleti okrepča in ohladi, si pripravite smoothie

Oglasno sporočilo

Foto: ETA

Poskusite z zmrznjenim sadjem in novimi mešanicami za naravni napitek Natureta.

Sadje, zelenjava, izbrana tekočina, oreščki in dober blender: to je že dolgo znan recept za smoothie, sveže pripravljen krepčilni napitek. Nekateri so ga posvojili kot zdrav zajtrk, drugi si ga pripravijo v službi kot priročno in hitro obliko hranljive malice, tretji pa so iz priprave teh napitkov naredili posebno obliko preizkušanja sadnih in sadno-zelenjavnih okusov.

Tako za poznavalce kot za tiste, ki smoothieje šele spoznavajo, je poletje odličen čas za uživanje v teh napitkih. V času, ko nam prija ohladitev, si jih namreč lahko pripravimo iz zmrznjenega sadja in zelenjave. Ne glede na to, ali smo za tekočinsko osnovo izbrali mleko, jogurt, sok, vodo, morda čaj, bo sestava napitka zaradi zmrznjenih drobnih delcev (ki se med mešanjem oziroma blendanjem seveda delno odmrznejo) ravno pravšnja. Napitku ni treba dodajati ledenih kock za hladen končni rezultat.

 | Foto: ETA Foto: ETA

Preprosto, hitro in okusno

Recepti za smoothie se kljub preprosti pripravi marsikateremu začetniku ne zdijo tako preprosti – predvsem zaradi zagotavljanja mešanice različnih sestavin. Ta skrb odpade, ko pomislite na zmrznjeno sadje in zelenjavo, ki je lahko resnično vselej pri roki oz. v zamrzovalniku in na zalogi tudi za daljša obdobja. Priročnost priprave zdaj še povečujejo mešanice za naravni napitek, ki jih ponuja Natureta.

Ponudbo kakovostnega zmrznjenega sadja in zelenjave so v Kamniku že pred časom dopolnili s kombinacijami za smoothie, ki bi jih poznavalci uvrstili v klasično osnovo. V skrinjah trgovin sta bili na voljo Naturetina mešanica manga in banane ter trio jagod, banan in borovnic v ravno pravih razmerjih za dober napitek. Zdaj so ponudbo obogatili z zmrznjeno zelenjavno-sadno mešanico Natureta, v kateri so špinača, kumarice in banana.

Posebna prednost Naturetinih mešanic za naravne napitke je poleg priročnosti tudi zagotovljena visoka kakovost sadja in zelenjave. Seveda lahko nakupljeno sadje in zelenjavo vsakdo zamrzne tudi sam, a v tistem, ki je zamrznjen s posebno tehniko hitrega zamrzovanja, kakršne doma nikakor ne moremo izvesti, je vsebnost vseh hranilnih in drugih zdravih snovi dejansko višja. Če uživamo v teh priljubljenih napitkih tudi zaradi zdravja, je izbira Naturetinih mešanic še kako upravičena.

 | Foto: ETA Foto: ETA

Recepte prilagajamo po svoje. Izberemo tekočino (najpogostejša klasična osnova je mleko), dodamo zmrznjeno sadje (banana je običajni temelj, ki poskrbi za osnovni okus in kanček sladkega v napitku) in dodatke po lastnem okusu, kot so mleti ali drobljeni različni oreščki, semena in podobno. Vklopimo blender in uživamo v napitku, ki je v resnici polnovredna, zdrava hrana.

Poleti nas bodo ti napitki okrepčali, nam s svojimi hranili in minerali ter ne nazadnje kalorično vrednostjo obnovili moči, hkrati pa nas bodo osvežili in prijetno ohladili. V primeru visokih temperatur ne pozabite: ohladilo se bo slej ko prej oz. prej kot slej. Do takrat pa se lahko ohladite sami: z napitki iz visokokakovostnega zmrznjenega sadja in zelenjave.

Ne spreglejte