Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 10. 2012,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

tek Nanos

Petek, 12. 10. 2012, 13.42

8 let

Bo Alič še tretjič zapored najhitrejši na Nanosu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Konec tedna bodo na svoj račun zopet prišli gorski tekači. Primorci bodo namreč z nedeljskim gorskim tekom na Nanos zaključili letošnji pokal v rekreativnih gorskih tekih.

Pokali v rekreativnih tekih, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012, se po vsej Sloveniji počasi zaključujejo in tudi primorski pokal v gorskih tekih ni izjema. Pred tekači je le še sklepno dejanje, 15. gorski tek na Nanos, na katerega se bodo privrženci razgibanih gorskih poti podali v nedeljo, 14. oktobra. Planinsko društvo Podnanos v spomin Fabjana Furlana namreč že 15 leto organizira tekaški vzpon na to kraško planoto.

Tudi letos se bodo proti vrhu Nanosa lahko podali tekači vseh generacij. Štart teka za mladino in člane bo ob 10.00 v Podnanosu. Članske tekače bo na štartu pričakala 5,6 kilometra dolga proga, na kateri bodo morali premagati 700 metrov vzponov. Cilj, kjer se bodo lahko okrepčali, pa jih bo čakal na nadmorski višini 820 metrov pri Lovski koči Vojkovo. Zadnja leta v moški konkurenci na vzponu na Nanos prevladuje gorski tekač Simon Alič, ki je lani in predlani ciljno črto prečkal prvi. Lansko leto, ko je v cilj pritekel s časom 28:49, mu je družbo na najvišji stopnički delala Italijanka Daniela Da Forno, ki je za vzpon potrebovala 38:02 in je tudi vknjižila drugo zaporedno "nanoško" zmago.

Na nedeljski tekaški praznik se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji prijave zbirali na dan tekmovanja med 8.30 in 9.30, ko bo prijavnina za otroke 6, za odrasle pa 12 evrov.

Trenutno v skupnem seštevku pokala Klub Primorski gorski teki v moški konkurenci vodi Borut Malavašič, sledita mu Aleš Štor in Ivan Sokol. pri dekletih je v vodstvu Mihaela Tušar, drugo mesto zaseda Urša Trobec, tretja je Irma Pivk.

Ne spreglejte