Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 12. 2020,
19.40

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Tabor Sežana NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 12. 12. 2020, 19.40

3 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme Olimpija : Tabor Sežana

Zmaji končali sežanski urok #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

NK Olimpija NK Tabor Sežana | Olimpija je v Stožicah prišla do nove zmage. | Foto Urban Meglič/Sportida

Olimpija je v Stožicah prišla do nove zmage.

Foto: Urban Meglič/Sportida

ogometaši Olimpije so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije z 2:1 (1:0) premagala CB24 Tabor Sežana.

Ante Šimundža
Sportal Mura zdrsnila na tretje mesto. V Fazaneriji se bodo še nekaj časa tolkli po glavi. #video

Gostitelji so si prvi priigrali izrazito priložnost. Jan Andrejašić je v peti minuti z desne strani lepo zaposlil Đorđa Ivanovića, ki pa je s kakšnih 10 metrov neoviran streljal preko gola. Le minuto kasneje je na drugi strani Aldair lepo zaposlil Christosa Rovasa. Slednji je utekel v kazenski prostor, a bil premalo odločen, Grk pa je zahteval tudi enajstmetrovko, češ, da ga je Andrejašič nepravilno ustavil.

Sežanci so že v prvem polčasu zahtevali enajstmetrovko:

Aldair in Rovas sta lepo akcijo na levi strani izpeljala tudi v 21. minuti, pot žogi v mrežo pa je preprečila vratnica. Takoj nato so domači povedli. Na videz nenevarno podajo z leve strani je Ivanović s prsmi podaljšal do Maria Kvesića, ki je bil malce na desni strani, na kakšnih 17-metrih dovolj odločen in z močnim strelom žogo zabil v gol.

Ivanović je nevarno streljal še v 31. minuti, a bil nenatančen. Najlepšo priložnost za 2:0 pa je zapravil v 42. minuti, ko se je po hitrem protinapadu sam znašel pred vratarjem Renerjem, toda strel je bil preslab za spremembo izida. Številne polpriložnosti so si priigrali tudi gostje.

Fotogalerija s tekme v Stožicah (foto: Urban Meglič / Sportida):

Fotogalerija
1 / 23

Ti so izenačili v 51. minuti, ko je Klemen Nemanič žogo po podaji Antroina Makoumbouja s kota na levi strani le podaljšal do Rovasa, ki je imel preveč prostora in kaznoval malomarnost domače obrambe za 1:1. Gostje so zaigrali bolj obrambno in Ljubljančani so imeli obilo dela z ustvarjanjem priložnosti. V 60. minuti je Kvesić lepo zaposlil Andresa Vombergarja, ki pa se je ob vdoru v kazenski prostor zapletel z žogo.

Sporni zadetek za zmago Olimpije:

Ljubljančani so zagospodarili na igrišču, gostje pa čakali priložnosti. Prvi je bil v 66. minuti nevaren Ivanović, ki je skušal poslati žogo z glavo preko slabo postavljenega Renerja. Na drugi strani je imel Ndzengue v 73. lepo priložnost v protinapadu, vendar je bil domači vratar Žiga Frelih hitrejši, ob trku nogometašev se je tudi lažje poškodoval. Minuto kasneje je slabo streljal Mario Babić s kakšnih 11 metrov.

Olimpija je v končnici še enkrat pritisnila. Vrstili so se koti. Najprej je lepo priložnost v 88. minuti zapravil Ivanović, ki je nastreljal Renerja, minuto kasneje pa so Ljubljančani le zadeli, ko je bil v gneči pred gostujočim golom najbolj spreten Goran Milović. Gostje so zahtevali prekršek nad vratarjem Renerjem, ki mu je Marko Perković stopil na roko, a izplen burnega protesta so bili le novi rumeni kartoni.

Olimpija : Tabor CB 24 Sežana 2:1 (1:0)

Stadion ŠRC Stožice, brez gledalcev, sodniki: Mertik, Vukan, Smej Simon.

Strelec: 1:0 Kvesić (22.), 1:1 Rovas (51.), 2:1 Milović (89.).

Olimpija: Frelih, Andrejašič (od 58. Fink), Milović, Perković, Pavlović, Elšnik, Caimacov, Kvesić (od 80. Vukušić), Marin (Od 80. Močinić), Ivanović (od 90. Bosić), Vombergar.

CB24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Nemanić, Briški, Salkić, Sever, Makoumbou, Aliaj (od 63. Doukoure), Rovas (od 63. Ndzengue), Babić, Aldair (od 63. Stančič).

Rumeni kartoni: Andrejašič; Makoumbou, Nemanič, Ristić
Rdeči karton:/.

Potek srečanja v Stožicah:

KONEC TEKME!

90. minuta: GOOOL! 2:1! Olimpija ponovno vodi! Po podaji s kota in velikem fliperju je žogo za hrbet Renerja spravil Milović. Sežanci so skočili v zrak, sej so Ljubljančani v gneči stopili na rokavico Renerja, ki se je na valjal od bolečin. Počasni posnetek je pokazal, da je Perković pohodil Renerja, a Mertik se ni odločil za prekršek in zadetek priznal.

Video: zadetek za zmago Olimpije:

Bi moral sodnik Bojan Mertik zadetek Olimpije razveljaviti?

  • Da.
    77,93 %
    1984 glasov
  • Ne.
    22,07 %
    562 glasov
Oddanih 2546 glasov

80. minuta: Trener Olimpije deset minut pred koncem tekme v Stožicah v igro poslal Močinića in tudi napadalca Vukušića, ki že dolgo ni zaigral za Olimpijo. Bo Dalmatinec tisti, ki bo rešil zmaje?

74. minuta: Kakšna priložnost Primorcev. Babić je žogo sprejel na robu kazenskega prostora, a povsem zgrešil cilj. Hrvat se je očitno ustrašil ponujene priložnosti.

Video: strel Babića:

72. minuta: Prišlo je do neljubega dogodka. Proti vratom je stekel Fahd, v obratni smeri pa Frelih, ki sta se na koncu močno zadel. Krajšo je potegnil vratar Olimpije, ki pa je kjub temu lahko nadaljeval s srečanjem.

Video: trk Frelih in Fahda:

51. minuta: GOOOL! 1:1! Sežanci so zasluženo izenačili. Že v prvem polčasu so Primorci kazali zobe, bili blizu zadetku, a v imeli tudi nekaj smole. Nagrada za trud je prišla v začetku drugega polčasa, ko je v polno zadel Rovas in šokiral Olimpijo. Po podaji s kota je bil najvišji Nemanić, ki je lepo žogo usmeril proti Grku, ta pa jo je po poslal v levi zgornji kot vrat Olimpije. Frelih je bil povsem brez moči.

Video: zadetek Rovasa:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

43. minuta: Olimpija bi lahko povedla z 2:0, a Ivanović ni izkoristil lepe priložnosti. Srbski napadalec je sam stekel proti vratom Tabora, na koncu pa ga je v dvoboju ena na ena ukanil vratar Rener. Ostalo je pri minimalnem vodstvu domačih.

Video: Ivanović zapravil še drugo veliko priložnost:

33. minuta: Vroče pred vrati Olimpije. Sežanci so po zamujanju domače obrambe izpeljani nevarno akcijo, ki jo je spet začel Aldair. Ponovno je iskal Rovasa, ki je pa je po slabem sprejemu slabo zaključil, Frelih pa je žogo preusmeril v kot. Ostalo je pri domačem vodstvu.

Video: le kje je bila obramba Olimpije?

22. minuta: GOOOL! 1:0! Če ne daš, dobiš! Ko se je vratnica Olimpije še tresla, so domači zadeli za 1:0. Dobro podajo Caimacova je lepo s prsmi ustavil Ivanović, Kvesić pa iz prve s pol voleja premagal Renerja. Za Hrvata je bil to prvi zadetek v dresu Olimpije.

Video: zadetek Kvesića:

21. minuta: Vratnica! Po hitrem prodoru Aldairja je do zaključnega strela prišel Rovas, a zatresel le okvir vrat Frelihovih vrat. Zmaji so si oddahnili.

Video: Vratnica Rovasa:

6. minuta: Nevarno je bilo hitro tudi na drugi strani. Sežanci so prebili domačo obrambo, do žoge je prišel Rovas, ki ga je oviral Andrejašič. Grk je padel, a sodnik Mertik se ni odločil za najstrožjo kazen.

Video: Rovas je padel, a brez enajstmetrovke:

Je Andrejašič storil prekršek za najstrožjo kazen?

  • Da.
    82,14 %
    1642 glasov
  • Ne.
    17,86 %
    357 glasov
Oddanih 1999 glasov

5. minuta: V Stožicah je hitro završalo! Po lepi dolgi podaji je žogo na boku lepo ustavil Andrejašič, ki je lepo našel povsem samega Ivanovića, Srb pa je grdo zgrešil. Srb ponavadi takih priložnosti ne zapravlja.

Video: strel Ivanovića:

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Začetna enajsterica za tekmo proti Taboru. 🐉 Klop: Vidmar, Fink, Korun, Lyaskov, Ostrc, Močinić, Baskera, Bosić, Vukušić. #verjamemvzmaje

Objavil/a NK Olimpija Ljubljana dne Sobota, 12. december 2020

11 | rdeče-črnih proti NK Olimpija. Klop: Milinarič, Hlad, Rauter, Grobry, Specogna, Stančič, Stare, Stankovič,...

Objavil/a NK TABOR Sežana dne Sobota, 12. december 2020

Pred tekmo:

Ob 17. uri se bo s studijskim delom na Planet TV začel prenos dogajanja iz Stožic, kjer se bosta udarila Olimpija in Tabor. Ljubljančani so izgubili zadnji dve tekmi proti Sežančanom, ki so poleti presenetili zmaje in jim z zmago 2:1 močno pokvarili načrtovan naskok na naslov prvaka. Takrat je češnjice vodil še Mauro Camoranesi, ki ga je pred dvema mesecema nasledil Goran Stanković. Mladi Ljubljančan je pred tem sodeloval pri razvoju mladinske šole Olimpije, nato pa se odločil za večji izziv in prevzel vodenje Kraševcev, s katerimi je v Sežani spravil nekdanjega delodajalca iz Ljubljane v slabo voljo. Premagal ga je z 2:1, s tem pa je Tabor niz zaporednih zmag nad Olimpijo povečal na številko dve.

Zmaji so danes vseeno veliki favoriti, tudi zaradi klavrne statistike Tabora v gosteh, kjer je v tej sezoni osvojil le eno točko in je najslabši gost v ligi. Pri domačih, ki se lahko z zmago točkovno izenačijo z vodilnim Mariborom, bo znova manjkal nekdanji kapetan Miral Samardžić. Ob njegovi odsotnosti v zadnji vrsti še toliko bolj prihaja do izraza visoki Dalmatinec Goran Milović, ki se je, sodeč po zadnjih predstavah, zelo dobro odrezal v moštvu zmajev.

Pri Kraševcih, ki so jo v sredo po zelo poznem zadetku rezervista Mihaela Briškega zagodli Celjanom, bo zaradi kazni manjkal Dominik Mihaljević, branilce češnjic pa čaka težavno delo, saj sta Đorđe Ivanović in Andres Vombergar takrat, ko sta spočita, v zelo dobri formi. O tem je pred tekmo razmišljal tudi kapetan zeleno-belih Timi Max Elšnik, ki je prepričan, da bi lahko daljši počitek Olimpije, Tabor je za razliko od Ljubljančanov v sredo igral tekmo, pomagal gostiteljem do načrtovane zmage.

Ne spreglejte