Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 9. 2020,
19.30

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

NK Aluminij ND Gorica Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 26. 9. 2020, 19.30

3 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Aluminij

Z novim trenerjem do prve zmage v sezoni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tabor Sežana ND Gorica | Vrtnice so se po menjavi trenerja razveselile prve zmage. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Vrtnice so se po menjavi trenerja razveselile prve zmage.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Gorice so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:0 (1:0).

Djordje Ivanović
Sportal Olimpija in Celje končno zmagala, Mura se ne ustavlja

Novogoričani, ki so v zadnjem tednu pripeljali odmevni okrepitvi - Matijo Široka in Etiena Velikonjo -, so igrali prvič pod vodstvom Gordana Petrića in v prvi polovici polčasa pokazali boljšo igro, v 13. minuti pa prvič zagrozili, ko je bil Semir Smajlagić nenatančen z desne strani.

V 20. pa so povedli, ko je tudi z desne strani v kazenskem prostoru sprožil Luka Volarič in žogo močno poslal pod prečko za 1:0. Šest minut pozneje je nov poskus podajalca pri prvem golu Smajlagića ustavil Luka Janžekovič. Na drugi strani so Kidričani po zadetku zaigrali odločneje, toda večinoma prešibko streljali, tudi Lovro Grajfoner v 36. minuti.

V drugem polčasu so imeli pobudo gosti, Mihael Klepač je poskusil v 54. in 67. minuti, prvič je meril nenatančno s 13 metrov, drugič pa je Uroš Likar žogo ukrotil, v 58. minuti pa je od daleč zgrešil še Marcel Čermak. Na drugi strani je v 68. minuti Goran Cvijanović z 20 metrov žogo poslal malo čez gol.

V 70. minuti je najprej Marko Maletić zadel prečko iz bližine s strelom z glavo, nato pa je Likar ustavil poskus Klepača z leve strani. Že v sodniškem dodatku pa so Novogoričani potrdili zmago, potem ko je Smajlagić skoraj s polovice "lobal" Janžekoviča, ki je stekel iz svojih vrat.

Gorica bo v 6. krogu v soboto gostovala v Domžalah, Aluminij pa bo gostil Koper.

Gorica : Aluminij 2:0 (1:0)

Športni park, omejeno število gledalcev, sodniki: Žnidaršič, Mikača, Salkić.

Strelca: 1:0 Volarič (20.), 2:0 Smajlagić (90.).

Gorica: Likar, M. Kavčič, Tomiček, T. Kavčič, Hodžić, Grudina, Cvijanović (od 74. Bardanca), Nkama (od 86. Jermol), Volarič (od 61. Begić), Oyewusi (od 73. Velikonja), Smajlagić.

Aluminij: Janžekovič, Ploj, Pantalon, Azemović, Jakšić, Horvat (od 64. Maletić), Grajfoner, Čermak, Pečnik (od 64. Matjašič), Klepač, Flakus Bosilj.

Rumeni karton: Horvat.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Novi Gorici:

KONEC TEKME!

90. minuta: GOOOL! 2:0! Igral se je že sodnikov podaljšek, ko so Goričani zabili še svoj drugi zadetek in dokončno odločili srečanje. Semir Smajlagić je izkoristil pogum vratarja Janžekovića in skoraj s sredine zadel prazno mrežo.

VIDEO: prvo goriško zmago v sezoni je potrdil Smajlagić:

70. minuta: Uff, koliko sreče za domače. Rezervist Marko Maletić je po lepi podaji Jureta Matjašiča z glavo stresel prečko. Kidričani v nadaljevanju zapretili še prek Klepača, a Likar se ni dal.

VIDEO: Veselje Aluminija preprečila prečka:

67. minuta: Aluminij je v zadnjih minutah boljši nasprotnik, a ostaja pri vodstvu domačih. Ponovno je poskušal Klepač, a Likar je bil odlično postavljen.

53. minuta: Lepa priložnost za izenačenje. Po lepi kombinaciji podaj je do strela prišel Mihael Klepač, a Hrvat je bil nenatančen. Žoga je švignila mimo vrat Uroša Likarja.

VIDEO: zadišalo je po izenačenju, a ...

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

20. minuta: GOOOL! 1:0! Po nič kaj atraktivnih uvodnih minutah tekme, smo prvi zadetek videli v 20. minuti, ko je z odličnim strelom pod prečko domače v vodstvo popeljal Luka Volarič. Podal mu je Semir Smajlagić.

VIDEO: Gorica je izkoristila prvo pravo priložnost:

13. minuta: Prva pol priložnost za eno izmed ekip. Z razdalje je poskušal Semir Smajlagić, a je bil malce nenatančen. Vratar Aluminija Luka Janžeković je strel celo ubranil, a sodniki tega niso videli.

VIDEO: Poskus Smajlagića:

ZAČETEK TEKME V NOVI GORICI!

Začetni postavi:

⚽️🙌 | Prvih 11 prvič po izboru Gordana Petrića. #NašeMestoNašPonos  #GoričaniSmoMi  #GORALU  #PLTS

Objavil/a ND Gorica dne Sobota, 26. september 2020

Današnje gostovanje v Gorici začenja naslednjih 11 🔴⚪️. Bo fantom uspelo premagati Goričane? #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Sobota, 26. september 2020

Pred tekmo:

Po Sežani se bo dogajanje v Prvi ligi Telekom Slovenije preselilo malce bolj na sever. Še vedno bo na Primorskem, saj bo Gorica ob 17.30 pričakala Aluminij. Obeta se ognjeni krst novega trenerja Srba Gordana Petrića, ki bo s pomočjo pomočnika Florijana Debenjak, ta je vodil ekipo na zadnjem gostovanju v Murski Soboti in dodobra namučil Muro, skušal popeljati vrtnice do prvih točk v tej sezoni. Štirikratni državni prvaki, ki so po vrnitvi med najboljše padli v rezultatsko krizo, hkrati pa v zadnjem obdobju doživeli nemalo sprememb tako v strokovnem kot igralskem kadru, bodo v derbiju začelja gostili Kidričane.

Gostitelji verjamejo, da bi lahko šok terapija ob menjavi trenerja delovala. Gorica se je v zadnjih dneh okrepila z dvema znancema 1. SNL, vrnila sta se Matija Širok in Etien Velikonja, kar dokazuje, kako vodstvu kluba ni vseeno. Za vsako ceno želi Gorici zagotoviti obstanek. ''Vemo, da je Gorica novinec, a nas kljub temu čaka težko gostovanje, saj tekmec še nima zmage,'' poudarja Tilen Pečnik, ki je v prejšnjem krogu končno dočakal prvo zmago v tej sezoni.

Aluminij je premagal Olimpijo, a bi lahko zaradi dveh kazenskih točk, posledice neudeležbe na tekmi 1. kroga v Ljudskem vrtu, ob porazu v Novi Gorici na lestvici zdrsnil izza Gorice. Zadnji dnevi so poskrbeli za kadrovske spremembe tudi pri Štajercih. Odšel je Srb Miloš Šaka, prišel pa mladi Aljaž Džankić, ki je kariero začel v Kidričevem, zdaj pa nosi dres mladinske izbrane vrste Hrvaške.

Ne spreglejte