Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2020,
16.05

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav NK Mura

Nedelja, 1. 3. 2020, 16.05

4 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Triglav : Mura

"Vaterpolo" v Kranju brez zmagovalca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Nogometaši kranjskega Triglava in Mure so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

NK Triglav NK Mura
Sportal Izjemen avtogol poskrbel še za peto delitev točk #video

V Kranju je ekipi pričakalo močno razmočeno igrišče, na katerem so imeli igralci precej težav z nadzorom žoge. Do te tekme edini stoodstotni prvoligaš pomladi, ki je še vedno igral brez kaznovanega Luke Majcna, je tudi tokratni dvoboj dobro začel, a so se Sobočani, pri katerih je Ante Šimundža opravil nekaj menjav v prvi enajsterici v primerjavi s prejšnjo tekmo proti Mariboru in pri katerih sta manjkala kaznovana Žiga Kous in Staniša Mandić, hitro vrnili v igro. Kot se je izkazalo, sta ekipi tako že v prvem polčasu postavili končni izid, kar pomeni, da Mura ostaja peta, spomladi še neporaženi Triglav pa šesti.

Na z lužami prekriti zelenici so se uvodoma bolje znašli domači nogometaši. Povedli so v osmi minuti, potem ko je prosti strel z desne strani izvedel Armin Ćerimagić, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji 194 centimetrov visoki srbski branilec Milan Milanović, ki je z glavo Kranjčane popeljal do vodstva.

V 19. minuti so bili Sobočani blizu izenačenja, ko je s strelom z glavo zadel vratnico Alan Kaučič. Zato pa so Prekmurci izenačili v 26. minuti. Po dolgi podaji je žogo sprejel Luka Bobičanec, ki je bil na meji prepovedanega položaja, nato pa žogo oddal na svojo desno do vtekajočega Luke Šušnjare, ki jo je poslal v prazno mrežo. To je bil sedmi gol Šušnjare in peta podaja Bobičanca.

Fotogalerija s tekme med Triglavom in Muro (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 52

Pozneje so domačini, ob sicer boljši Murini igri do konca polčasa, dosegli še en zadetek, ki pa so ga sodniki upravičeno razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

V drugem polčasu v skoraj neregularnih razmerah za igro dolgo časa ni bilo izrazitejše priložnosti, šele v 70. minuti je Marka Zalokarja, ki je bil prvič v vratih Mure po zimskem prestopu iz Krškega, ogrozil Filip Janković, ki je z glavo preusmeril žogo po podaji z desne strani, a je bil vratar gostov zbran.

V 86. minuti je poskusil od daleč Marko Gajić, a je bil nenatančen, kar je bila zadnja priložnost na tekmi in kar je pomenilo, da se je še četrta tekma tega kroga končala brez zmagovalca.

Triglav bo v 24. krogu v četrtek gostoval v Sežani, Mura pa bo dan prej gostila Rudar.

Triglav : Mura 1:1 (1:1)

Športni center, sodniki: Jug, Kovačič in Povšnar.

Strelca: 1:0 Milanović (8.), 1:1 Šušnjara (26.).

Triglav: Arko, Gliha, Milanović, Kumer, Rogelj, Udovič, Mertelj, Ćerimagić (od 81. Gajić), M. Wilmots (od 55. Janković), Beciri, Petric (od 35. Hasanaj).

Mura: Zalokar, Pucko, Gorenc, Kaučič, Karničnik, Šporn, Horvat (od 81. Kouter), Bobičanec, Filipović (od 63. Cipot), Šušnjara (od 87. Žižek), Maroša.

Rumeni kartoni: Rogelj, Kumer, Petric, M. Wilmots, Gliha, Janković; Gorenc, Maroša.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Kranju:

KONEC TEKME! Težke razmere ekipama niso dovoljevale kaj dosti. Ostalo je pri izidu s prvega dela.

65. minuta: Lepa priložnost za Triglav. Tako eni kot drugi se mučijo s težkimi pogoji, vseeno pa smo tudi v drugem polčasu videli lepo priložnost. Po lepo podaji Aleša Mertlja, se je v odličnem položaju znašel Gašper Udovič, vratar Mure Zalokar pa je strel na koncu le uspel ukrotiti.

VIDEO: lep poskus Udoviča in obramba Zalokarja:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Še vedno dežujejo kot iz škafa. Razmere za igro so še veliko slabše kot v prvem polčasu.

KONEC PRVEGA POLČASA!

27. minuta: GOOOL! 1:1! Mura je izenačila. Po lepi podaji je sam proti vratom Triglava stekel Bobičanec, nato pa lepo podal do Luke Šušnjare, ki je žogo potisnil v prazna vrata. Počasen posnetek kaže, da je bil morda Bobičanec v prepovedanem položaju, a sodniki so zadetek priznali.

VIDEO: lepa akcija in lep zadetek, a ...:

Je bil Luka Bobičanec v prepovedanem položaju?

  • Da.
    65,25 %
    323 glasov
  • Ne.
    34,75 %
    172 glasov
Oddanih 495 glasov

18. minuta: Završalo je tudi na drugi strani. S podobne situacije kot prej Triglavani so zapretili tudi Muraši. S prostega udarca je lep predložek v kazenski prostor poslal Luka Bobičanec, z glavo pa je odlično meril Alan Kaučič, žal pa mu je na koncu veselje prepričala vratnica.

8. minuta: GOOOL! 1:0! Pisala se je osma minuta, ko so domači povedli. Šlo je za prekinitev. V kazenski prostor je izjemen predložek poslal Berat Bečiri, najvišji pa je bil Milan Milanović, ki je žogo ravno toliko preusmeril, da je zmedel vratarja Mure Marka Zalokarja.

VIDEO: hitro vodstvo Kranjčanov:

ZAČETEK TEKME V KRANJU! Tekma zaradi obilice padavin poteka v izredno slabih pogojih. Na travnati površini ne manjka luž, zato vse skupaj bolj spominja na vaterpolo kot pa na nogometno predstavo.

Začetni postavi:

Ne spreglejte