Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 10. 2018,
11.50

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Ljudski vrt NK Maribor NK Maribor

Petek, 26. 10. 2018, 11.50

5 let, 5 mesecev

Pogodba o ureditvi prostorov pod tribunama sever in jug

V Ljudskem vrtu bodo po večnem derbiju zabrneli gradbeni stroji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Ljudski vrt | Ljudski vrt bo v soboto prizorišče večnega derbija Prve lige Telekom Slovenije. | Foto Morgan Kristan / Sportida

Ljudski vrt bo v soboto prizorišče večnega derbija Prve lige Telekom Slovenije.

Foto: Morgan Kristan / Sportida

V Mariboru so danes podpisali pogodbo o ureditvi prostorov pod tribunama sever in jug, ki sta že vrsto let prazni. Gradbena dela se bodo v tem delu začela v prihodnjih dneh. Še vedno pa ni znano, kdaj se bo začela obnova stare, zahodne tribune, ki je najbolj nujna. Na občini namreč še vedno čakajo na gradbeno dovoljenje za ta del.

Tribuni sever in jug sta bili zgrajeni pred desetimi leti, a je takrat zmanjkalo denarja za ureditev prostorov pod njima, zato so ostali prazni. Zdaj bodo v njih uredili trgovine, prostore nogometne šole Nogometnega kluba Maribor, novinarsko središče ter prostore za upravljanje stadiona.

Novi prostori bodo v uporabi čez pol leta

Ljudski vrt bo v kratkem dočakal pomembno pridobitev. | Foto: Vid Ponikvar Ljudski vrt bo v kratkem dočakal pomembno pridobitev. Foto: Vid Ponikvar Kot najugodnejšega ponudnika po zadnjem krogu pogajanj so na mariborski občini izbrali gradbeno podjetje Markomark Nival s partnerjem Nival Invest. Za gradbeno-instalacijska dela in opremo bo treba odšteti 1,9 milijona evrov, za strojne instalacije pa še dodatnih 770 tisoč evrov brez DDV.

Pogodbo sta župan Andrej Fištravec, ki se na novembrskih volitvah poteguje za nov mandat, in direktor Športnih objektov Maribor Anton Knez danes podpisala z direktorjem podjetja Markomark Nival Markom Petrom. Slednji ocenjuje, da bodo novi prostori v uporabi spomladi prihodnje leto.

Za ta dela imajo na občini že dolgo pridobljeno gradbeno dovoljenje, zato so po letošnji potrditvi projektne dokumentacije v mestnem svetu lahko objavili javno naročilo.

Obnova spomeniško zaščitene tribune se še ni začela

Izbira izvajalca del obnove zahodne tribune še poteka. | Foto: Vid Ponikvar Izbira izvajalca del obnove zahodne tribune še poteka. Foto: Vid Ponikvar Večji zalogaj je obnova stare, zahodne tribune, ki je delno tudi spomeniško zaščitena. Tu so še v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja. Župan Fištravec upa, da bodo ta dokument pridobili novembra. Tako še vedno ostaja možnost, da se gradbena dela v tem delu začnejo še letos. Izbira izvajalca del že poteka, izbran naj bi bil v prvi polovici prihodnjega meseca.

Za obnovo Ljudskega vrta je v letošnjem občinskem proračunu predvidenih 5,5 milijona evrov. Celotni stroški se ocenjujejo na 6,9 milijona evrov, zato bo treba preostanek zagotoviti v proračunu za leto 2019. Sredstva za projektno dokumentacijo je prispeval Nogometni klub Maribor, s čimer so zagotovili, da bo stadion v novi podobi skladen s potrebami kluba in priporočili krovnih nogometnih organizacij Uefa in Fifa.

Direktor Maribora ne skriva zadovoljstva, a ...

Direktorju NK Maribor Bojanu Banu je žal, da je bilo iz projekta izločenih za 800 tisoč evrov investicij. | Foto: Vid Ponikvar Direktorju NK Maribor Bojanu Banu je žal, da je bilo iz projekta izločenih za 800 tisoč evrov investicij. Foto: Vid Ponikvar Direktor NK Maribor Bojan Ban je zadovoljen, da se zadeve končno premikajo vsaj pod severno in južno tribuno, saj ureditev tamkajšnjih prostorov ne bo le izboljšala videza stadiona, ampak tudi olajšala delo nogometašem in organizatorjem tekem. "Žal mi je le, da je bilo iz projekta trenutno izločenih za 800 tisoč evrov investicij v južni del podtribunja, kjer sta načrtovani večnamenska restavracija za vse športnike in kuhinja," je povedal.

Po zagotovilih občine bodo poskušali to urediti z novelacijo investicijske dokumentacije, ki naj bi jo predložili novi sestavi mestnega sveta po volitvah. Kje bodo dobili denar za to, še ni znano.

Ljudski vrt bo v soboto prizorišče večnega derbija med Mariborom in Olimpijo. Zanimanje za ogled srečanja je ogromno. Prireditelji so v četrtek sporočili, da sta vzhodna in zahodna tribuna že razprodani. Neposredni prenos dogajanja iz Maribora se v soboto na Planetu začne ob 16.20.

Ne spreglejte