Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 9. 2020,
17.52

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

NK Koper NK Bravo Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 19. 9. 2020, 17.52

3 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Bravo : Koper

Uspavanka v Spodnji Šiški brez zadetkov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
NK Bravo NK Koper | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Nogometaši Brava in Kopra so se v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Amadej Maroša
Sportal Mura skočila na vrh, nova klofuta za Olimpijo! #video

Prvi uradni dvoboj Brava in Kopra se je kar pravično končal brez zmagovalca, čeprav je bila primorska ekipa predvsem v 29. minuti blizu zadetka, ko je zadela prečko. Bravo ima po štirih krogih sedem točk, Koper pa dve manj, obe ekipi sta v zgornji polovici lestvice.

V prvem polčasu so bili konkretnejši Primorci, ki so si priigrali tri resnejše priložnosti, a so ostali brez zadetka. V šesti minuti je Darko Mišić sprožil malo z desne, Igor Vekić pa je bil na mestu. V 29. minuti je z dobrih desetih metrov sprožil Matej Palčič, toda na svojo žalost zadel le prečko. V 38. minuti pa je od daleč poskusil Nardin Mulahusejnović, Vekić pa je žogo odbil v kot.

Domači, ki so bili večinoma dokaj nekonkretni v napadu, so nase opozorili predvsem ob koncu polčasa, ko je od daleč streljal Sandi Ogrinec, vratar gostov Ivan Vargić je žogo malce nerodno odbil, tako da je do nje prišel Rok Kidrič, ki pa mu je s petih metrov ni uspelo usmeriti v gol.

Fotogalerija s tekme med Bravom in Koprom (foto: Grega Valančič / Sportida):

Fotogalerija
1 / 10

Gosti so že v prvem polčasu morali zamenjati poškodovana Gorana Jozinovića in Dareta vršiča, v Ljubljano so sicer prispeli tudi brez kaznovanega Lovreja Čirjaka, takoj na začetku drugega polčasa pa je Miran Srebrnič opravil še tretjo menjavo in v igro poslal še Adama Vošnjaka.

Vse to ni posebej vplivalo na kakšno posebno razburjenje, saj nevarnejših akcij ne enih ne drugih ni bilo. Nekaj je bilo nenatančnih strelov, ki pa niso pomenili nobene nevarnosti za vratarja, le v 79. minuti je Almin Kurtović poslal visoko žogo proti golu, od sonca zaslepljeni Vargić pa je imel nekaj težav.

Takoj zatem je moral koprski vratar posredovati po še enem strelu domačih, na drugi strani pa je nov nenatančen strel sprožil Vošnjak v 81. minuti.

Bravo bo v 5. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Celju, Koper pa bo gostil Muro.

Bravo : Koper 0:0

Stadion Žak, sodniki: Matković, Friš, Šumer.

Strelci: /.

Bravo: I. Vekić, Španring (od 61.Kurtović), Drkušić, Brekalo, Trontelj, Žinko (od 68. Maher), Agboyi, Ogrinec, Nukić, Šego (od 61. Žugelj), Kidrič

 Koper: Vargić, Jozinović (od 21. Krajinović), Cerovec, Žužek, Palčič (od 66. Badžim), Dodlek, Pejić, Vršič (od 45. Jelić Balta), Stevanović (od 46. Vošnjak), Mišić, Mulahusejnović (od 66. L. Vekić).

Rumeni kartoni: Drkušić; Vošnjak, Krajinović.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Spodnji Šiški:

KONEC TEKME!

78. minuta: Veliko sreče za Koper! Almin Kurtovič je želel poslati predložek v kazenski prostor, a je žoga skoraj končala v mreži. Vratarju Kopra Ivanu Vargiću je nagajalo tudi sonce, a k sreči mu je vseeno uspelo svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno.

65. minuta: V Ljubljani še vedno nismo videli zadetka. V prvi polovici drugega polčasa smo videli še manj akcije kot v prvem polčasu.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

45. minuta: V sodnikovem dodatku je končno nevarneje zapretil tudi Bravo. Z velike razdalje je udaril Sandi Ogrinec, vratar Ivan Vagrić je žogo slabo odbil, a tudi Rok Kidrič se ni znašel in žogo z idealnega položaja poslal mimo koprskih vrat.

Velika priložnost za Bravo:

45. minuta: Šok za Bravo. Kapetan Dare Vršič ne more več nadaljevati z igro. Trener Miran Srebrnič je bil primoran v igro poslati Hrvata Ivana Jelića Balto. To je bila že druga zamenjava v prvem polčasu. Gorana Jozinovića je prav tako zaradi poškodbe menjal Nikola Krajinović.

37. minuta: Koper je boljši in tukaj je nov strel okvir vrat. Lepo je sprožil Nardin Mulahusejnović, a Vekić je bil ponovno na pravem mestu.

Vekić se ni dal:

29. minuta: Trese se prečka! Po preigravanju in lepi podaji Dareta Vršiča, je do strela prišel Matej Palčič, njegov poskus pa je ustavila prečka. Veliko sreče za Bravo. Ostalo je pri 0:0.

Poskus Palčiča ustavila prečka:

15. minut: V prvih 15 minutah nismo videli nič pretresljivega. Edini strel v okvir vrat je v 6. minuti sprožil Koper, a je bil vratar Brava Igor Vekić na mestu.

ZAČETEK TEKME V SPODNJI ŠIŠKI!

Začetni postavi:

Nova sobota, nova preizkušnja. Začnemo čez dobrih 45 minut. #MiSmoBravo #EnKlubEnaDruzina #SkupajMocnejsi Nomago Big Bang Slovenija Generali zavarovalnica Mastercard

Objavil/a NK Bravo dne Sobota, 19. september 2020

V enajsterici 3. kroga #PLTS kar trije člani naše ekipe: Miran Srebrnič, Dare Vršič in NAJBOLJŠI IGRALEC KROGA: Žan Žužek 👏 💛💙

Objavil/a FC Koper dne Torek, 15. september 2020

Pred tekmo:

Prvoligaška karavana se bo danes najprej ustavila v Ljubljani. V Spodnji Šiški se bosta ob 15.45, prenos dvoboja si lahko ogledate na Planet 2, pomerila Bravo in Koper. To bo spopad dveh najboljših drugoligaških ekip v zadnjih dveh sezonah. Pri gostiteljih bo trener Dejan Grabić pogrešal pomočnika Darjana Šuštarja, ki ga je zaradi izključitve po grobem žaljenju sodnika na zadnji tekmi (poraz v Mariboru z 1:4) doletela huda kazen, saj bo moral počivati kar na treh dvobojih. Bravo lahko z morebitno zmago vsaj začasno skoči na vodilni položaj, kar bo velika motivacija za pomlajeno zasedbo, ki je na zadnjem gostovanju v Ljudskem vrtu zadovoljila trenerja, pokazala na trenutke zelo zrelo in disciplinirano predstavo, a na koncu izkusila visok poraz (1:4).

Tokrat prihajajo v goste Primorci, ki so si s prepričljivo zmago v Novi Gorici, čeprav so imeli na tej tekmi več kot uro igralca manj, okrepili samozavest. V Ljubljano prihajajo brez kaznovanega Hrvata Lovreja Čirjaka in z enim najbolj vročih strelcev na slovenskih tleh, Žanom Žužkom, ki se je kot branilec podpisal že pod tri zadetke. Bravo bo moral paziti tudi na prekinitve, pri katerih prihajajo do izraza vrhunski predložki Dareta Vršiča. Na zadnji tekmi v mestu vrtnic je prispeval kar dve asistenci. Nekdanji slovenski reprezentant, ki bo prihodnji teden praznoval 36. rojstni dan, še zdaleč ni rekel zadnje vrhunskemu nogometu. S tremi asistencami v tej sezoni je na lestvici podajalcev na samem vrhu!

Ne spreglejte