Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2020,
19.03

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

NK Domžale NK Celje Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 1. 3. 2020, 19.03

4 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Domžale : Celje

Tega ne vidiš vsak dan: poglejte si smolo branilca Celja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Advan Kadušić | Branilec Celja Advan Kadušić je poskrbel za lep zadetek Domžal. | Foto nk-celje.si

Branilec Celja Advan Kadušić je poskrbel za lep zadetek Domžal.

Foto: nk-celje.si

Nogometaši Domžal in Celja so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

NK Triglav NK Mura
Sportal Izjemen avtogol poskrbel še za peto delitev točk #video

V Prvi ligi Telekom Slovenije se je še peta tekma 23. kroga končala brez zmagovalca. Da so se vsi obračuni končali z neodločenim izidom, se je zgodilo prvič po novembru leta 2006. Ekipi Domžal in Celja sta si na razmočenem igrišču, ki ni dovoljevalo posebej kakovostnega nogometa, zasluženo razdelili točke, obe sta sicer imeli priložnosti tudi za zmago, tako da z remijem na koncu ne morejo biti zadovoljni ne eni ne drugi.

Domžalčani so na začetku spomladanskega dela še naprej brez zmage, Celjani pa so še na drugi tekmi zaporedoma zamudili priložnost, da se povsem vključijo v boj za prvaka. Do 75. minute je gostom dobro kazalo, nato pa jih je zapustila sreča, Adnan Kadušić je nespretno premagal svojega vratarja Matjaža Rozmana in namesto treh točk imajo varovanci Dušana Kosića še naprej pet točk zaostanka za vodilno Olimpijo.

Tekma se je začela obetavno. Obe ekipi sta pokazali, da ju zanimajo le tri točke, akcije so se vrstile druga za drugo, toda manjkale so priložnosti oziroma streli na gol. Tako se je prva prava priložnost ponudila šele v 42. minuti, ko so Celjani kaznovali neodločnost domžalske obrambe. Mitja Lotrič je z desne strani pritekel v kazenski prostor, z diagonalnim natančnim strelom pa je tudi premagal vratarja Ajdina Mulalića.

Korejec Kim je takoj po prihodu v igro stresel vratnico Celja, na koncu so si Štajerci gol zabili sami. | Foto: Korejec Kim je takoj po prihodu v igro stresel vratnico Celja, na koncu so si Štajerci gol zabili sami.

Drugi polčas je bil po priložnostih bogatejši kot prvi, za kar ima veliko zaslug živahni Južni Korejec Dohyun Kim, ki je v 59. minuti vstopil v igro. Že štiri minute pozneje je z lepim strelom z 20 metrov zatresel levo vratnico, bil pa je stalna nevarnost za celjske branilce.

Ko je po strelu Nikole Vujadinovića z glavo žoga zletela mimo gola in ko ni hotela v mrežo niti po poskusu Zenija Husmanija od daleč, so domači navijači začeli obupavati. A Domžalčane je nato rešil kar gostujoči branilec Kadušić. Ta je po podaji Husmanija z desne strani strani pred Arnelom Jakupovićem poskušal žogo odbiti v kot, a je zadel vratnico, od katere se je žoga odbila v mrežo.

Avtogol Kadušića:

V 78. minuti bi lahko gosti, ki jim je sodnik Damir Skomina zaradi nedovoljenih položajev upravičeno razveljavil dva gola, spet povedli. Lotrič se je znašel v podobnem položaju kot pri golu v prvem polčasu, toda streljal je slabše, Mulalić je njegov poskus ubranil.

Tri minute pozneje bi to lahko kaznoval Matej Podlogar, toda tudi po njegovem poskusu žoga ni našla poti v mrežo, tako da je ostalo pri neodločenem izidu.

Domžale bodo v 24. krogu v sredo gostovale pri Bravu, Celjani pa bodo gostili Maribor.

Domžale : Celje 1:1 (0:1)

Športni park, gledalcev 400, sodniki: Skomina, Žunič in Šprah.

Strelca: 0:1 Lotrič (42.), 1:1 Kadušić (75., a.g.).

Domžale: Mulalić, Urbančič, Vujadinović, Ilić, Žinić, Husmani, Svetlin (od 82. Mavretič), Kait (od 59. Kim), Vuk, Jakupović, Sikimić (od 46. Podlogar).

Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Stojinović, Kadušić, Zaletel, Antanavičius (od 87. Zehov), Plantak (od 68. Božić), Kerin (od 80. Štravs), Lotrič, Vizinger.

Rumeni kartoni: Žinić; Stojinović, Antanavičius
Rdeči karton: /

Potek srečanja v Domžalah:

KONEC TEKME!

78.  minuta: Velika priložnost za Celjane. Sam se je pred Mulalićem znašel Lotrič, a je bil tokrat vratar uspešnejši. Prekmurec je sprožil preveč po sredini vrat in ostalo je pri izidu 1:1.

VIDEO: Mulalić je vrnil Lotriču:

75. minuta: GOOOL! 1:1! Domžale so prišle do izenačenja, a z veliko pomočjo gostov, ki so si gol zabili kar sami. Oster predložek je z glavo poskušal odbiti na varno Advan Kadušić, a je to storil tako slabo, da je mojstrsko premagal lastnega vratarja.

VIDEO: velika napaka celjskega branilca

63. minuta: Vroče pred vrati Celja. Žogo je lepo odložil Slobodan Vuk, kar iz prve pa je udaril Do-hyun Kim in stresel vratnico. Južni Korejec je v igro prišel le štiri minute prej, ko je zamenjal Mattiasa Kaita.

VIDEO: veliko sreče za Celjane

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

42. minuta: GOOOL! 0:1! Po boju celjskega napadalca Daria Vizingerja in branilca Domžal Nikole Vujadinovića je do žoge prišel Mitja Lotrič, ta je nekoliko s strani lepo sprožil in matiral Ajdina Mulalića.

VIDEO: lep zadetek Lotriča

20. minuta: Spremljamo previden začetek na obeh straneh. Gostje so sicer dvakrat sprožili v okvir vrat, a niso resneje ogrozili domžalskih vrat. Še manj so za zdaj pokazali domači.

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Ne spreglejte