Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 1. 2021,
12.41

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Armin Đerlek Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij

Petek, 22. 1. 2021, 12.41

3 leta, 2 meseca

Armin Đerlek pri NK Aluminij

Štajerci srbsko okrepitev našli v Turčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Bravo Aluminij | Nogometaši Aluminija, ki so v sredo remizirali v Čatežu proti Bravu, imajo novega soigralca. Pridružil se jim bo že na sobotnem treningu. | Foto Vid Ponikvar

Nogometaši Aluminija, ki so v sredo remizirali v Čatežu proti Bravu, imajo novega soigralca. Pridružil se jim bo že na sobotnem treningu.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometni klub Aluminij bo v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije računal tudi s pomočjo 20-letnega srbskega zveznega igralca Armina Đerleka, ki bo v Kidričevem do konca sezone igral kot posojeni igralec tuškega prvoligaša Sivassporja.

Marcos Tavares
Sportal Maribor demonstriral moč in dal vetra Prekmurcem

Po Klemnu Bolhi in Harisu Kadriću je Aluminij v svoje vrste privabil še tretjo zimsko okrepitev - to je 20-letni Srb Armin Đerlek: ''Zelo sem srečen, da prihajam v Slovenijo k Aluminiju. Izbral sem klub, v katerem si želim igrati in mu s svojimi igrami pomagati, da bi se čim prej dvignil iz nezavidljivega položaja na prvenstveni lestvici. V Kidričevo prihajam, ker želim dobivati priložnosti za igro in pomagati ekipi, da bi si čim prej zagotovila obstoj v ligi,'' ob prihodu v Slovenijo sporoča mladi Srb, ki je pred leti nosil kapetanski trak v izbrani vrsti do 17 let.

Aluminij je v jesenskem delu osvojil deveto mesto. Če bi končal sezono na tem mestu, bi ga čakale dodatne kvalifikacije proti drugoligaškemu podprvaku za obstanek v 1. SNL. | Foto: Vid Ponikvar Aluminij je v jesenskem delu osvojil deveto mesto. Če bi končal sezono na tem mestu, bi ga čakale dodatne kvalifikacije proti drugoligaškemu podprvaku za obstanek v 1. SNL. Foto: Vid Ponikvar

Prihaja iz Novega Pazarja, člansko kariero pa je začel pri srbskem velikanu Partizanu. ''Kljub prihodu v Kidričevo ostajam član turškega Sivassporja, v Kidričevo prihajam na posojo. V lanski sezoni sem v Turčiji igral, z ekipo smo si izborili neposreden vstop v ligo Europa. Ker je pri Sivassporju veliko izkušenih igralcev, mi bo ta priložnost v Aluminiju zelo koristila, da bi pomagal po svojih najboljših močeh pomagal ekipi,'' si bo prizadeval, da ujame polno tekmovalno formo in pomaga štajerskemu klubu do obstoja v prvi ligi. V Kidričevem ga bo vodil Oskar Drobne.

Jan Mlakar
Sportal Maribor z najvrednejšima "milijonarjema" v Sloveniji

Kidričani so v leto 2021 vstopili na devetem mestu, v uvodni pripravljalni preizkušnji pa so v Čatežu remizirali z Bravom (1:1). Kidričane so v zimskem prestopnem roku zapustili štirje igralci - to so Jure Matjašič, Filip Kukuličić, Marko Maletić in Mihael Klepač. 

Ne spreglejte