Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 10. 2020,
13.57

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

1

Natisni članek

večni derbi Ljudski vrt Prva liga Telekom Slovenije NK Tabor Sežana NK Bravo disciplinski sodnik NZS Viole NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 8. 10. 2020, 13.57

3 leta, 6 mesecev

Sklepi disciplinskega sodnika za 6. krog

Mariboru kazen, Viole ne bi smele biti na stadionu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

1

Maribor Olimpija | Navijači Maribora so spremljali dvoboj na levi strani osrednje tribune, ki jo trenutno prenavljajo in je zaprta za občinstvo. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Navijači Maribora so spremljali dvoboj na levi strani osrednje tribune, ki jo trenutno prenavljajo in je zaprta za občinstvo.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič je po večnem derbiju v Ljudskem vrtu, vrhuncu 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije, izrekel kazen NK Maribor tako zaradi pomanjkljive organizacije tekme kot tudi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev. V žep morata seči tudi Bravo in Tabor.

Sportal Tretji polčas derbija. Navijači Maribora grozili nogometašem.

Čeprav naj bi bila vrata Ljudskega vrta za dvoboj med Mariborom in Olimpijo zaprta, je v Ljudski vrt prišla skupina pripadnikov navijaške skupine Viole. To je zmotilo disciplinskega sodnika NZS, ki je zaradi tega Mariborčanom izrekel kazen tisoč evrov.

''Navijači niso imeli pravice do vstopa na stadion, varnostniki/reditelji niso nadzorovali vstopnih mest, z vstopom navijačev na stadion in načinom zadrževanja na njem pa so bile kršene priporočene smernice NIJZ o preprečevanju okužbe z novim koronavirusom. Organizator ni storil ničesar, da bi se preprečil vnos pirotehničnih sredstev na stadion, navijači niso bili varnostno pregledani,'' je pojasnil posledice pomanjkljive organizacije tekme.

Za še večjo kazen so poskrbeli navijači Maribora med srečanjem. ''Nešportno in neprimerno vedenje več navijačev – večkratno prižiganje bakel na tribuni, večkratno žaljivo in nekulturno izražanje do nasprotne ekipe,'' je zapisal disciplinski sodnik ob obrazložitvi kazni, ki ob upoštevani predkaznovanosti znaša 2.400 evrov. Mariborčani bodo tako morali skupno plačati 3.400 evrov. Po prijavi Matjaža Šalamuna Šalce, uradnega napovedovalca na tekmah NK Maribor v Ljudskem vrtu, je bil postopek ustavljen.

Ljubljanski Bravo, ki je v 6. krogu navdušil z zmago nad vodilno Muro (2:1), bo moral zaradi petih rumenih kartonov plačati 300 evrov, Tabor pa zaradi nešportnega vedenja več igralcev in udarne osebe (trije rumeni in dva rdeča kartona ter še opomin uradni osebi) 360 evrov. Oba nogometaša Tabora, ki sta na zadnji tekmi v Celju (1:2) zaradi dveh rumenih kartonov morala predčasno z igrišča, bosta prisilno počivala na eni tekmi. To velja tako za Dominika Mihaljevića kot tudi Maria Zebića.

Rok Kronaveter
Sportal Kronaveter je preslišal vzklike s tribun in se posul s pepelom
Mauro Camoranesi - NK Maribor
Sportal Pokvarjeno rojstnodnevno presenečenje Maura Camoranesija
Olimpija Aluminij
Sportal V Kidričevem delitev točk: Koper zapravljal nemogoče #video
Ne spreglejte