Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 11. 2021,
14.15

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

3

Natisni članek

1. SNL Ante Šimundža Denis Rajbar NK Mura

Ponedeljek, 8. 11. 2021, 14.15

2 leti, 5 mesecev

Demanti slovenskega prvaka

Šimundža zapustil Muro? Čista izmišljotina.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

3

Ante Šimundža | Ante Šimundža po zagotovilih športnega direktorja ostaja trener Mure. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Ante Šimundža po zagotovilih športnega direktorja ostaja trener Mure.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V nogometnem taboru Mura so se odzvali na nekatere zapise o tem, da je Ante Šimundža po nedeljskem domačem remiju črno-belih proti Domžalam (1:1) ponudil odstop. ''Takšne navedbe so smešne,'' sporoča športni direktor Mure Denis Rajbar in zagotavlja, da bo Mariborčan, eden od najuspešnejših slovenskih trenerjev, ostal zvest Muri še dolgo in z njo delal dolgoročno.  

Olimpija Aluminij
Sportal Olimpija izgubila v zadnji sekundi tekme, v Murski Soboti brez zmagovalca

Ali Ante Šimundža, ki vodi Muro že štiri leta, resnično zapušča črno-belo barko? ''Gre za informacije, ki niso kredibilne, niso resnične in vnašajo nemir med navijače,'' sporočajo iz NŠ Mura, v imenu katerega je v pismu za javnost spregovoril športni direktor Denis Rajbar.

''Takšnim zapisom se čudim. Očitno želi nekdo vnašati nemir tako med igralce kot med navijače. Res je, smo v obdobju, ko nam rezultati ne gredo na roko, ampak nihče, niti klub niti Ante Šimundža, ni razmišljal o tem, da bi se naša skupna pot končala. Takšne navedbe so smešne in so čista izmišljotina,'' Rajbar pomirja navijače Mure, da Šimundža ostaja trdno v sedlu slovenskih prvakov.

Nekateri očitno vohajo neuspeh

Mura čaka na zmago že zadnjih šest tekem. V četrtek je namučila Rennes v gosteh (0:1), tri dni pozneje pa je v Fazaneriji izpustila iz rok vodstvo proti Domžalam (1:0). | Foto: Reuters Mura čaka na zmago že zadnjih šest tekem. V četrtek je namučila Rennes v gosteh (0:1), tri dni pozneje pa je v Fazaneriji izpustila iz rok vodstvo proti Domžalam (1:0). Foto: Reuters ''V Muri delamo dolgoročno, s trenerjem pa smo pred nedavnim tudi podpisali novo pogodbo. Ravno z dolgoročnim delom smo v zadnjih letih prišli do zgodovinskih uspehov, spomnimo se, kje smo bili leta 2017. Nekateri očitno vohajo neuspeh in se želijo naslajati ob seriji manj uspešnih rezultatov. Sami smo se na drugi strani prepričali o dobrem delu, za katero verjamemo, da se nam bo obrestovalo in da se bomo vrnili še močnejši. Mura je tako organizacijsko kot finančno med najbolj urejenimi klubi v Sloveniji in za prihodnost ni nobene bojazni,'' še dodaja športni direktor Mure, edinega slovenskega predstavnika v skupinskih delih evropskih tekmovanj.

Nastopajo v konferenčni ligi, kjer so za udeležbo prejeli mikavno nagrado Evropske nogometne zveze (Uefa), v Sloveniji pa iz leta v leto dosegajo odmevnejše uspehe. Najprej so s Šimundžo postali drugoligaški prvaki, se nato v prvi sezoni v 1. SNL uvrstili v Evropo, nato postali pokalni zmagovalci, letos pa uresničili težko pričakovani cilj in prvič v klubski zgodovini postali državni prvaki. Trenutno so na petem mestu, za vodilnim Koprom pa zaostajajo osem točk.

Ante Šimundža
Sportal Rezultatska kriza državnih prvakov se nadaljuje
Ne spreglejte