Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 9. 2019,
18.17

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav NK Aluminij

Četrtek, 26. 9. 2019, 18.17

4 leta, 7 mesecev

Poročilo s tekme Triglav : Aluminij

Triglav prekinil niz sedmih porazov, Majcen pokopal upe Aluminija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Triglav Aluminij | Triglav je po dolgem času okusil slast zmage v prvi ligi. | Foto Grega Valančič/Sportida

Triglav je po dolgem času okusil slast zmage v prvi ligi.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši kranjskega Triglava so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 1:0 (0:0). Kranjčani so po dolgem času z igrišča stopili dobre volje, saj so prekinili niz sedmih zaporednih porazov. Še več, proti Aluminiju so vpisali tri točke, odločilni trenutek pa je bila enajstmetrovka Luke Majcna v 81. minuti. Gorenjci so se zdaj oddaljili od zadnjega mesta za pet točk, Aluminij pa je po drugem porazu na tretjem mestu.

Dušan Kosić
Sportal Triglav vstal od mrtvih, Celjani ploskajo kralju strelcev #video

Triglav : Aluminij 1:0 (0:0)

Športni center, sodniki: Sagrković, Salkić in Povšnar.

Strelci: 1:0 Majcen (81./11 m).

Triglav: Čadež, Kuhar, Milanović, Kumer (od 46. Šalja), Mlakar, Gajić (od 78. Kryeziu), Udovič, Tijanić, Brkić, Rogelj (od 66. Žurga), Majcen.
Aluminij: Kovačić, Kontek, Martinović, Vrbanec, Horvat, Petrovič (od 82. Marinšek), Jakšić, Ploj, Matjašič, Živković (od 78. Klepač), Leko (od 72. Krajnc).

Rumeni kartoni: Udovič, Brkić; Kontek, Martinović, Marinšek, Krajnc.
Rdeči karton: /.

Prvi polčas ni ponudil veliko prave akcije, nekajkrat več so s streli poskušali domači, enega nevarnejših poskusov pa je v 33. minuti sprožil Goran Brkić, ki je imel na voljo odprt strel s 13 metrov, a je slabo zadel žogo, tako da Matija Kovačić ni imel težkega dela.

V drugem polčasu so pobudo prevzeli gosti, kmalu po začetku je Nikola Leko sprožil z roba kazenskega prostora, a bil premalo natančen. V nadaljevanju so Kidričani večkrat prišli v kazenski prostor ali njegovo bližino, a so domači branilci dobro opravljali svoje delo. V 79. minuti pa je Mihael Klepač le prišel do strela s 15 metrov, na mestu pa je bil Luka Čadež.

Fotogalerija s tekme, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 43

V 81. minuti so domači prišli do vodstva, ko je Ivan Kontek v kazenskem prostoru storil prekršek nad Tomom Žurgo, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Luka Majcen. Zanj je bil to peti gol v sezoni. V 90. minuti so imeli Gorenjci še eno lepo priložnost, ko je Žurga sprožil z roba kazenskega prostora in zadel vratnico.

Kranjčani bodo v 12. krogu v nedeljo gostovali v Velenju, Kidričani pa bodo v ponedeljek gostili Celje.

Dogajanje v Kranju v živo:

Konec dvoboja v Kranju. Triglav je prekinil niz sedmih zaporednih porazov in se razveselil zelo pomembne zmage. V Kranju je padel Aluminij. Kidričani so izgubili šele drugič v tej sezoni.

90. minuta: velika smola za Triglav. Tom Žurga je streljal z roba kazenskega prostora. Vratar Aluminija je bil že premagan, a je nato žoga po strelu napadalca Triglava stresla okvir vrat. Ostaja 1:0.

Goooooool! 1:0! Kapetan Triglava Luka Majcen je v 81. minuti izkoristil strel z bele točke in povedel Kranjčane v vodstvo. Sodnik Asmir Sagrković je pokazal na belo točko po prekršku Ivana Konteka nad Tomom Žurgo. Majcen je dosegel peti zadetek v tej sezoni, Kranjčanom se nasmiha dragocena zmaga.

Zadetek Luke Majcna:

79. minuta: rezervist Aluminija Mihael Klepač je namučil vratarja Triglava, mladi Luka Čadež se je izkazal, ostaja 0:0.

Priložnost Mihaela Klepača:

69. minuta: z velike oddaljenosti je s prostega strela skušal zapretiti Goran Brkić, a je poslal žogo visoko čez vrata.

52. minuta: Lucas Mario Horvat je skušal s prostega strela ogroziti domača vrata, a mladi čuvaj mreže Triglava Luka Čadež ni imel dela, saj je argentinski Slovenec zgrešil cilj. Ostaja 0:0, na začetku drugega dela pa so nevarnejši gostje. 

47. minuta: tokrat je zapretil Aluminij. Nikola Leko je streljal z razdalje, a je žoga švignila mimo vratnice in končala v golavtu.

Konec prvega polčasa. Po sredinem festivalu zadetkov, ko je na treh tekmah padlo kar 16 zadetkov, je prvi polčas dvoboja v Kranju minil brez golov. Kranjčani vodijo v statistiki strelov v okvir s 3:1, najlepšo priložnost pa je zapravil posojen nogometaš Olimpije na delu na Gorenjskem, Brkić.

33. minuta: prva resnejša priložnost na tekmi. Nogometašu Triglava Goranu Brkiću se je ponudila priložnost za strel z ugodnega položaja, a je bil udarec preslab, da bi vratarju Kidričanov povzročal omembe vredne težave. Ostaja 0:0. 

Priložnost Gorana Brkića:

15. minuta: uvodna šestina tekme ni postregla s priložnostjo, ob kateri bi resneje zadišalo po zadetku.

3. minuta: prvi rumeni karton na tekmi je prejel nogometaš Triglav Gašper Udovič.

Začetek tekme v sončnem Kranju.

Kranjčani, ki jih vodi začasni trener Gregor Bergant, bodo začeli dvoboj z Aluminijem v postavi:

S katero začetno enajsterico se bodo predstavili nogometaši Aluminija?

 

Četrtek prinaša dva spopada. Kranjčani so se po sedmih zaporednih porazih v prvenstvu odločili za menjavo trenerja. Gorenjski orli še niso sporočili, kdo bo nasledil Dejana Dončića, začasno pa ga bo na vročem stolčku zamenjal donedavni pomočnik Gregor Bergant. Imel bo zahtevno nalogo, saj bo na Gorenjskem gostoval Aluminij, največje pozitivno presenečenje te sezone. Kidričani navdušujejo z domiselno igro v napadu, kjer tekmecu preti nevarnost s številnih položajev, najbolj pa so ponosni na jekleno in disciplinirano obrambo, s katero bi lahko imeli napadalci Triglava veliko težav.

"Vemo, da je v Kranju težko igrati, lestvica ne kaže realnega stanja, so precej boljši, zato moramo biti povsem osredotočeni na svojo igro, če se želimo iz Kranja vrniti z novimi točkami," pred gostovanjem na Gorenjskem sporoča Mario Lucas Horvat. Če bi Olimpiji spodrsnilo v Domžalah, bi se Aluminiju odprla tudi pot do vodilnega položaja v prvi ligi. Imel bo opravka s klubom, ki je že skoraj pozabil, kakšen je občutek, ko v prvi ligi premagaš tekmeca in vknjižiš tri točke.

 

 

Ne spreglejte