Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 11. 2020,
16.38

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Koper NK Mura Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 28. 11. 2020, 16.38

3 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Tabor

Drama v Murski Soboti: Gorenc junak Mure, Koper izgubil po dveh mesecih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Mura Koper | Mura je še drugič v tej sezoni premagala Koper. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mura je še drugič v tej sezoni premagala Koper.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure so na današnji tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Koper z 2:1 (0:0).

dfsfbh

Mura : Koper 2:1 (0:0)

Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Kajtazović, Skok, Mežnar.

Strelci: 1:0 Cipot (79.), 1:1 Mulahusejnović (86.), 2:1 Gorenc (90.).

Mura: Zalokar, Travner, Lovrić, Gorenc, Karničnik, Kouter, Bobičanec, Horvat, Žižek (od 76. Cipot), Marić (od 87. Štrakl), Filipović (od 76. Maroša).
Koper: Vargić, Mišić, Rajčević, Guberac (od 58. Knežević), Jozinović (od 62. Čirjak), Dodlek (od 81. Stevanović), Pejić, Barišić (od 58. Vršič), Žužek, Krajinović, Spinelli (od 58. Mulahusejnović).

Rumeni kartoni: Gorenc, Maroša; Dodlek, Mišić.
Rdeči karton: /.

Prekmursko-primorski uvodni obračun 14. kroga PLTS v Fazaneriji se je začel z minuto molka v spomin na legendarnega argentinskega nogometnega virtuoza Diega Maradono, ki je v sredo umrl na svojem domu v Buenos Airesu. Dvoboj ekip iz zgornjega dela lestvice se je razpletel po okusu domačih nogometašev, ki so Koprčanom po petih zmagah in treh neodločenih izidih na zadnjih osmih tekmah prizadejali prvi poraz. Mura je po sedmi zmagi in po nepolnem krogu po točkah ujela vodilni Maribor, ki bo danes gostil Sežano, Koper pa zaostaja dve točki.

Fotogalerija s tekme v Murski Soboti, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 54

Mura nevarnejša, Bobičanec skoraj zabil avtogol

Uvodne minute so minile v prevladi domačih nogometašev, ki so v uvodnih petnajstih minutah uprizorili tri obetavne akcije. Že v šesti minuti je Jure Travner v kazenski prostor gostov poslal lep predložek z leve strani, žoga pa je po strelu Andrije Filipovića z glavo švignila mimo gola gostujočega vratarja Ivana Vargića. Le pet minut kasneje je Luka Bobičanec lepo prodrl v kazenski prostor in z roba kazenskega prostora sprožil močan strel, na pravem mestu pa je bil Vargić in odpravil nevarnost.

Še najlepšo priložnost so si izbranci domačega trenerja Anteja Šimundže priigrali v 14. minuti, ko je Tomi Horvat po samostojnem prodoru z 20 metrov sprožil lep strel, ki je bil malenkostno previsok.

Trenutek, ko bi Luka Bobičanec skoraj premagal svojega vratarja:

Po uvodni "prekmurski ofenzivi" se je igra nekoliko umirila, večji del prvega polčasa je igra potekla na sredini terena. Koprčani so prvi obetaven napad uprizorili v 36. minuti, ko je po kotu z leve strani Claudio Spinelli z glavo streljal mimo gola, še najbolj nevarni so bili tri minute kasneje, ko je domači nogometaš Bobičanec po kotu z leve strani skorajda zabil avtogol, zadrego pa je z odličnim posredovanjem rešil Marko Zalokar, ki je zavoljo poškodbe prvega vratarja Matka Obradovića med ogrevanjem odigral današnji obračun na Fazaneriji.

Uvodne minute drugega polčasa so bile preslikava prvega. Muraši so znova napadli z vsemi topovi, po strelih Filipovića v 48., Nina Kouterja v 53. ter Travnerja in Dragana Lovrića v 59. minuti pa je koprska mreža ostala nedotaknjena.

Napet zaključek, Muro osrečil Gorenc

Strateg Kopra Milan Srebrnič je tekmo v Prekmurju odprl brez svojih najbolj učinkovitih nogometašev v tej sezoni Dareta Vršiča in Nardina Mulahusejnovića, v 58. minuti pa je oba poslal v ogenj. Večji del tekme dokaj rezervirani Primorci so v 72. minuti izpeljali do tedaj najbolj nevarno akcijo na tekmi, po nepazljivosti Jana Gorenca se je v lepi priložnosti znašel Nikola Krajinović, a se je z odličnim posredovanjem izkazal Zalokar.

V 79. minuti so Muraši vendarle kronali terensko premoč, po predložku Kouterja z desne strani je z natančnim strelom z glavo gostujočega vratarja Vargića ukanil rezervist Kai Cipot, ki je v igro vstopil le tri minute pred tem.

Zadetek Jana Gorenca za zmago z 2:1:

A Koprčani niso vrgli puške v koruzo. V 86. minuti je Mulahusejnović po strelu z glavo dosegel svoj sedmi gol v sezoni in na vrhu lestvice strelcev ujel vodilnega Đorđa Ivanovića iz Olimpije. Le minuto zatem so imeli Primorci "zaključno žogo" v svojih nogah, po grobi napaki domače obrambe se je v sijajni priložnosti znašel Krajinović, njegov strel pa je v zadnjem trenutku preprečil Žan Karničnik.

V tretji minuti sodnikovega podaljška je Mura vendarle prišla do zmage. Po kotu z leve strani je Travner po strelu z glavo najprej zadel okvir vrat, odbito žogo pa je iz neposredne bližine v mrežo pospravil Jan Gorenc za končno zmago z 2:1.

Mura bo v prihodnjem krogu gostila Bravo, Koper pa Aluminij. Obe tekmi bosta v sredo, 2. decembra.

Dogajanje v Murski Soboti v živo:

Konec napetega srečanja v Murski Soboti. Derbi 14. kroga je dobila Mura, Koper pa bo lahko še dolgo sanjal zapravljeni priložnosti Nikole Krajinovića. Razmerje strelov na gol je bilo kar 17:4 v korist Mure, od tega 6:2 v okvir vrat. 

Gooooool! 2:1! 93. minuta. Mura je v sodnikovem podaljšku še enkrat zatresla mrežo Kopra. V polno je z neposredne bližine po tem, ko je Jure Travner po strelu z glavo zatresel vratnico, zadel Jan Gorenc in poskrbel za veliko veselje črno-belih. Mura je po točkah ujela vodilni Maribor, Koper pa je po devetih tekmah (osmih v prvenstvu in enem v pokalu) doživel poraz. Še drugič v tej sezoni je ostal praznih rok proti Muri.

Zadetek Jana Gorenca:

88. minuta: Koprčani so bili zelo blizu popolnega preobrata. Nikola Krajinović je zapravil še drugo veliko priložnost na tej tekmi. Vodstvo gostov z 2:1 je preprečil branilec Mure Žan Karničnik.

Goooooool! 1:1! 86. minuta. Vodstvo Mure ni trajalo dolgo. Koper je vrnil udarec. Po podaji Lovreta Čirjaka je zadel v polno Nadrin Mulahusejnović. Po strelu z glavo je iz bližine premagal Marka Zalokarja in se razveselil že sedmega zadetka, s katerim se je na lestvici najboljših strelcev izenačil z Đorđejem Ivanovićem. Obetajo se napete minute v Fazaneriji. 

Zadetek Nardina Mulahusejnovića:

Goooool! 1:0! 79. minuta. Mura je zatresla mrežo Kopra. Nino Kouter je poslal z desne strani predložek, nato pa se je izkazal Kai Cipot. 19-letni napadalec Mure, ki je v igro vstopil v 76. minute, je po odličnem skoku in natančnem strelu z glavo premagal Ivana Vargića. Dosegel je prvi zadetek v tej sezoni, skupno pa jih je v 1. SNL dosegel tri. Koper se je znašel v zaostanku, bi lahko doživel prvi poraz po devetih zaporednih srečanjih?

Zadetek Kaija Cipota:

72. minuta: največja priložnost za goste! Zapravil jo je Nikola Krajinović. Po napaki Jana Gorenca se je znašel sam pred vratarjem Mure Markom Zalokarjem, ki pa se je izkazal in prebral namero enega izmed številnih Hrvatov v vrstah Kopra. Ostaja 0:0, Primorci pa objokujejo najlepšo priložnost za zuadetek.

Priložnost Nikole Krajinovića:

59. minuta: Mura je bila blizu prvega zadetka. Najprej je žoga po strelu Jureta Travnerja, potem, ko se je odbila od branilca Kopra, za las zgrešila cilj. Že v naslednji akciji je po strelu z glavo skušal Ivana Vargića premagati Dragan Lovrić, a je meril za malo mimo vrat.

57. minuta: trojna menjava Kopra. Miran Srebrnič je v igro poslal najboljšega strelca Nardina Mulahusejnovića, asistenta Dareta Vršiča in Bojana Kneževića.

48. minuta: kmalu po začetku drugega dela se je Andriji Filipoviću ponudila lepa priložnost za zadetek, a je iz osrčja kazenskega prostora poslal žogo visoko nad vrata Kopra. Ostaja 0:0.

Začetek drugega polčasa v Murski Soboti. Trenerja se nista odločila za nobeno menjavo.

Konec prvega polčasa. Na Fazaneriji ni bilo zadetkov. V prvih 15 minutah so bili nevarnejši gostitelji, v zadnjih 10 minutah pa je bilo bolj vroče pred vrati Mure.

42. minuta: velika priložnost se je ponudila Maksu Barišiću, ki se je znašel sam pred vrati Mure, a je čuvaj mreže Marko Zalokar ubranil strel. Le nekaj sekund pozneje se je izkazalo, da je bil povratnik v koprski dres v prepovedanem položaju. Počasni posnetek je dal slutiti, kako so najverjetneje odločali centimetri. 

39. minuta: zdaj je bilo vroče tudi pred vrati Marka Zalokarja. Koper je izvajal kot, Luki Bobičancu pa se je skoraj pripetila usodna napaka. Skušal je izbiti žogo, a jo nehote poslal proti lastnim vratom, kjer je Zalokar s skrajnimi močmi in pomočjo prečke preprečil vodstvo Primorcev.

Kako bi Luka Bobičanec skoraj zatresel lastno mrežo?

36. minuta: prva polpriložnost Kopra na dvoboju. Po predložku s kota se je ponudila Argentincu Claudiu Spinelliju, ki je po strelu z glavo zgrešil desno vratnico za kakšen meter.

34. minuta: Koper je v zadnjih minutah umrtvičil igro Mure, ki si v zadnjih 20 minutah ni priigrala večjih priložnosti. V 34. minuti je s strelom z razdalje poizkušal Žan Karničnik. Udaril je po sredini vrat, a je njegov močan strel švignil nad prečko. Ostaja 0:0. Mura vodi v strelih na gol s 5:0, od tega je dvakrat udarila v okvir vrat.

14. minuta: Mura ostaja nevarejši tekmec. Tokrat je s strelom z okrog 20 metrov skušal mrežo Kopra zatresti Tomi Horvat, a je žoga zletela nad prečko in zgrešila cilj. 

10. minuta: tokrat je gostom iz Kopra zapretil Luka Bobičanec, a se je po njegovem strelu izkazal vratar gostov Ivan Vargić in z obrambo z nogo preprečil vodstvo črno-belih. 

Priložnost Luke Bobičanca:

6. minuta: prva priložnost na srečanju. Jure Travner je z leve strani poslal predložek v kazenski prostor Kopra, kjer je bil najvišji Andrija Filipović. Njegov strel z glavo je zgrešil cilj, tako da njegovemu rojaku Ivanu Vargiću ni bilo potrebno posredovati.

Priložnost Andrije Filipovića:

Začetek dvoboja v Murski Soboti. V Fazaneriji so se pred tekmo z minuto molka poklonili pokojnemu Diegu Armandi Maradoni, slovitega in zelo karizmatičnega rojaka napadalca Kopra Claudia Spinellija, ki danes prvič v 1. SNL nastopa od prve minute.

Gostitelji so med ogrevanjem ostali brez prvega vratarja Matka Obradovića, ki bo zaradi poškodbe izpustil derbi s Koprčani. Tako bo med vratnici Mure v derbiju kroga stal Marko Zalokar, na rezervni klopi pa sedi Dušan Gyergyek.

Matko Obradović zaradi bolečin v hrbtu ni hotel tvegati z nastopom proti Koprčanom. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Matko Obradović zaradi bolečin v hrbtu ni hotel tvegati z nastopom proti Koprčanom. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Derbi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Muro in Koprom se bo začel v prazni Fazaneriji ob 14.15.

Trener Kopra Miran Srebrnič se je odločil za začetno postavo, v kateri ni najboljšega posameznika dozdajšnjega dela sezone Dareta Vršiča, namesto prvega strelca Nardina Mulahusejnovića nastopa od prve minute Argentinec Claudio Spinelli, prvič v tej sezoni v začetni postavi kapetan Ivica Guberac.

Kakšno enajsterico je za dvoboj s Koprom izbral strateg Mure Ante Šimundža?

Nogometna sobota se bo začela v Fazaneriji, kamor se na skoraj 250 km dolgo pot odpravljajo nogometaši Kopra. Primorci prihajajo v Mursko Soboto dobro razpoloženi. V prvenstvu niso doživeli poraza že osem tekem zapored. Če so tako v uvodnem delu sezone blesteli nogometaši Mure, nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije pripada Kopru, povratnikom med najboljše, ki jih bo danes k uspehu gnala tudi želja po maščevanju. Zadnji poraz v prvi ligi so namreč izkusili prav proti Muri, ki je bila 27. septembra na Obali boljša s 3:1.

Koprčani so na zadnji tekmi doma premagali Bravo z 2:1. | Foto: Grega Valančič/Sportida Koprčani so na zadnji tekmi doma premagali Bravo z 2:1. Foto: Grega Valančič/Sportida

''Mura je edini nasprotnik, ki nas je nadigral v tej sezoni. V Kopru je pošteno zmagala, zato ji želimo vrniti. Na vsako tekmo gremo po zmago,'' sporoča trener Kopra Miran Srebrnič gostiteljem, kako želi danes osvojiti tri točke. Če bi mu to uspelo, v boj se bo moral podati brez kaznovanega Hrvata Ivana Jelića Balte, bi Koprčani še drugič v kratkem obdobju vsaj začasno poskočili na prvo mesto. To bi bil ogromen uspeh za klub, ki je še v prejšnji sezoni igral v drugi ligi, njegov najboljši posameznik pa je 36-letni mladostni veteran Dare Vršič. Gostoval bo na stadionu, kjer je pred leti igral kot golobradi mladenič, ko je nabiral prve prvoligaške korake v dresu Mure.

V Fazaneriji bo naletel na številne znance, dobro pozna tudi trenerja črno-belih Anteja Šimundžo, ki ga je pred leti vodil v Ljudskem vrtu. Mariborčan vstopa v derbi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije optimistično. ''Čeprav je Koper neporažen že devet tekem, želimo biti na svojem stadionu tisti, ki bomo šli na zmago. Vemo, kako igrati proti Kopru,'' napoveduje strateg pokalnih zmagovalcev, tistim, ki jim v tej sezoni ne bo uspelo ubraniti lovorike, saj so za razliko od Kopra izpadli še pred četrtfinalom. Izkušeni branilec Mure Jure Travner dodaja, kako ima Koper individualno kakovost in je dober pri prekinitvah, zato mu bo treba preprečiti, da bi to prišlo do izraza prav na današnjem dvoboju. Začel se bo že ob 14.15, glavni sodnik bo Kranjčan Nejc Kajtazović.

 

Ne spreglejte