Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 8. 2018,
18.10

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NK Mura NK Krško Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 19. 8. 2018, 18.10

5 let, 8 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Krško

Krško presenetilo Muro, Francoz osvojil Fazanerijo z mojstrovino #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
NK Mura NK Krško | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Nogometaši Mure so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Krškemu z 0:1 (0:0).

Mura : Krško 0:1 (0:0)

Stadion Fazanerija, sodniki: Matković, Kordež (oba Ravne na Koroškem) in Friš (Sladki Vrh).

Strelec: 0:1 Da Silva (62.).

Mura: Šafarić, Bošković (od 80. Maroša), Karničnik, Kous, Kouter, Peričić, Šturm, Kozar, Maruško (od 70. Horvat), Bobičanec (od 71. Šušnjara), Sirk.
Krško: Zalokar, Brekalo, Hing-Glover, Kulinitš, Tomić, Zakrajšek, Da Silva, Ristovski (od 76. Sokler), Srečković, Volarič, Mandić (od 83. Božić).

Rumeni kartoni: Bobičanec, Kozar; Brekalo, Tomić.
Rdeči karton: Brekalo (74.).

Prvi uradni obračun Mure in Krškega so dobili Krčani. Za črno-bele je bil to drugi zaporedni poraz, za Krško pa sploh prva zmaga v sezoni. Junak tekme je bil Marco Da Silva z lepo izvedenim prostim strelom. To je bil njegov drugi zadetek v sezoni.

NK Olimpija NK Maribor 2
Sportal Maribor v Stožicah odpihnil Olimpijo! #video

Dvoboj v Murski Soboti je potekal v vročih in soparnih vremenskih razmerah. | Foto: Mario Horvat/Sportida Dvoboj v Murski Soboti je potekal v vročih in soparnih vremenskih razmerah. Foto: Mario Horvat/Sportida

Prvi polčas v Fazaneriji ni ponudil prav veliko nevarnih akcij. V precej enakovredni predstavi v praktično vseh pogledih igre je bilo še najbolj nevarno v 19. minuti, ko je streljal Alen Kozar, a je gostujoča obramba pravočasno blokirala strel, in v 39. minuti, ko je na drugi strani od daleč meril Marco Da Silva, Dean Šafarić pa je bil na mestu.

Videovrhunci srečanja v Murski Soboti:

Da Silva izvrstno izvedel prosti strel

Precej živahnejši je bil uvod drugega dela, v katerem je prednjačila Mura, ko je zagrozila v 52. minuti prek Žana Karničnika, v 54. prek Luke Bobičanca, v 56. pa še prek Alena Kozarja (prva dva sta bila malce premalo natančna, Kozarju pa je strel obranil Marko Zalokar).

Trener Alen Šćulac je po tekmi poljubil strelca zmagovitega gola Marca da Silvo. | Foto: Mario Horvat/Sportida Trener Alen Šćulac je po tekmi poljubil strelca zmagovitega gola Marca da Silvo. Foto: Mario Horvat/Sportida

Toda v 62. minuti so gosti povedli, potem ko je Da Silva izvrstno izvedel prosti strel s 25 metrov malce z leve in žogo poslal v levi zgornji kot vrat tekmeca. A v 74. minuti so Krčani ostali le z deseterico na igrišču, saj je Slavko Brekalo dobil drugi rumeni karton in moral iz igre.

Toda Sobočanom številčne prednosti ni uspelo unovčiti, še najbližje izenačenju je bil Luka Šušnjara v tretji minuti sodniškega dodatka, ko je sprožil z glavo po podaji z leve strani, a je bil Zalokar na mestu.

Fotogalerija s tekme, fotograf Mario Horvat/Sportida:

Fotogalerija
1 / 38

Sobočani bodo v 6. krogu v nedeljo gostili Aluminij, Krčani pa dan prej Triglav.

 

Dogajanje na tekmi v Murski Soboti v živo:

Konec tekme v Murski Soboti! Mura je napadala na vso moč, a je Krško vzdržalo do konca in se veselilo dragocene zmage z 1:0.

Kot zadnji je priložnost za izenačenje pri Muri zapravil Luka Šušnjara.

74. minuta: Krško je ostal z igralcem manj. V Fazaneriji so se razvnele strasti, Slavko Brekalo pa je prejel drugi rumeni karton, tako da je moral predčasno pod prho.

Mura, ki je veliko boljša v strelih na gol (15:6), bo tako v nadaljevanju srečanja lovila izenačenje z igralcem manj.

Goool! 0:1! 62. minuta! Francoz Marco da Silva je mojstrsko izvedel prosti strel in povedel Krško v vodstvo. Mura zaostaja. Se obeta njen prvi domači poraz v tej sezoni? Francoz portugalskih korenin je dosegel drugi zadetek v tej sezoni, tudi drugič je bil uspešen s prostega strela.

Zadetek Marca da Silve:

57. minuta: Mura pritiska na vrata gostov. Alen Kozar je s projektilom z razdalje namučil vratarja Krškega Marka Zalokarja.

Strel Alena Kozarja:

53. minuta: Žan Karničnik je po lepem prodoru zapravil prvo priložnost v drugem polčasu. V Murski Soboti ostaja 0:0. V naslednjem napadu je vrata gostov ogrozil še Luka Bobičanec.

Strel Luke Bobičanca:

Priložnost Žana Karničnika:

Konec prvega polčasa, gledalci v Fazaneriji niso videli zadetka. Mura je dvakrat streljala proti golu Krškega, Krčani pa enkrat.

Bi moral sodnik Aleksandar Matković pokazati na belo točko za Muro?

  • Da.
    40,91 %
    9 glasov
  • Ne.
    59,09 %
    13 glasov
Oddanih 22 glasov

38. minuta: Zobe so pokazali tudi Krčani. Marco da Silva je namučil vratarja Mure Deana Šafarića.

Strel Marca da Silve:

29. minuta: Mura je nevarnejša. Luka Bobičanec je natančno izvedel prosti strel, a je odlično posredoval branilec Krškega.

Strel Luke Bobičanca:

V 28. minuti so nogometaši Mure protestirali pri sodniku Aleksandru Matkoviću, saj so pričakovali, da bo po igranju Aleksandra Kulinitsa z roko pokazal na belo točko.

19. minuta: V Fazaneriji je prvič zadišalo po zadetku. Proti vratom gostom je sprožil Alen Kozar, a je obramba Krškega blokirala njegov strel.

Priložnost Alena Kozarja:

15. minuta: V Prekmurju poteka uspavanka, kar se tiče priložnosti za zadetek. V uvodni šestini srečanja sploh še ni bilo strelov na gol.

Začela se je tekma v Fazaneriji! Kakšni sta formi obeh ekip v zadnjih tednih?

Začetni postavi v Murski Soboti:

Ne spreglejte