Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 2. 2021,
22.05

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Mura

Sobota, 20. 2. 2021, 22.05

3 leta, 2 meseca

Poročilo s tekme Mura : Gorica

Mura si je oddahnila po mojstrovini Hrvata #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Luka Bobičanec | Luka Bobičanec je dosegel že šesti zadetek v tej sezoni. | Foto Mario Horvat/Sportida

Luka Bobičanec je dosegel že šesti zadetek v tej sezoni.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Nogometaši Mure so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 3:1 (1:1).

Olimpija Mura
Sportal Olimpija je povišala prednost pred Mariborom, a samo za eno točko

Mura : Gorica 3:1 (1:1)

Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Glažar, Šprah, Burjan.
Strelci: 1:0 Maroša (2.), 1:1 Paljk (13.), 2:1 Širok (63./avtogol), 3:1 Bobičanec (90.).

Mura: Obradović, Karničnik, Lovrić, Maruško, Kous, Horvat, Ouro (od 87. Antolin), Bobičanec, Maroša, Klepač (od 69. Šturm), K. Cipot (od 61. Filipović).
Gorica: Marjanović, Paljk, Mevlja, T. Kavčič, Širok, Grudina, Mavretič, Cvijanović (od 73. Velikonja), Begić (od 78. Črnic), Šehić (od 68. Hodžić), Vipotnik.

Rumeni kartoni: Maruško, Klepač, Karničnik; Mavretič, Paljk, Hodžić.
Rdeči karton: /.

Mura je na svoji tretji spomladanski tekmi le dočakala paket treh točk. Po kar trdem boju z zadnjeuvrščeno Gorico je vpisala deseto zmago in je trdno na tretjem mestu. Na drugi strani so Primorci doživeli prvi spomladanski poraz, skupno pa že 14. in ostajajo prikovani na dno lestvice.

Mura, ki je pogrešala Nina Koutra, je odločno začela tekma in povedla že v drugi minuti. Mihael Klepač je najprej poskusil s strelom z glavo, Darko Marjanović je žogo odbil, a le do Amadeja Maroše, ki jo je pospravil v mrežo. V šesti minuti je spet povsem osamljen do strela z glavo prišel Klepač, a je bil njegov poskus preslaboten.

Gorica je v 13. minuti izenačila na 1:1:

Primorci, ki so igrali brez kaznovanega Matije Kavčiča, pa so izenačili v 13. minuti. Žoga se je odbijala v kazenskem prostoru domačih, kjer Murini branilci niso bili dovolj odločni pri izbijanju, tako da je do nje prišel Matic Paljk in zadel iz bližine. Nov nevarnejši poskus je bil tisti Kaija Cipota v 30. minuti, ko je za malo zgrešil cilj, podobno kot Klepač v 32.

Uvod drugega polčasa ni ponudil posebej razburljive predstave, v 57. minuti je sicer z glavo poskusil Nejc Mevlja, a brez uspeha, neuspešen pa je bil tudi Maroša na drugi strani v 59. minuti.

V 63. minuti pa so Sobočani spet povedli, Žan Karničnik je malce z leve sprožil, žoga pa je nato zadela Matijo Široka, spremenila smer in presenetila Marjanovića. Šest minut pozneje je bil znova nenatančen Maroša, v 85. minuti pa so po dolgem času spet nase opozorili tudi Novogoričani, a je bil premalo natančen tudi Til Mavretič.

Luka Bobičanec je postavil končnih 3:1:

Zato pa je bil precizen Luka Bobičanec v sodniškem dodatku, ko je zadel s prostega strela s približno 20 metrov malce z leve strani za končnih 3:1.

Mura bo v 23. krogu v četrtek gostovala v Kopru, Gorica pa bo gostila Aluminij.

Dogajanje v Murski Soboti v živo:

Konec dvoboja v Murski Soboti. Mura je dočakala prvo letošnjo zmago in se utrdila na tretjem mestu.

Goooool! 3:1! 92. minuta. Mojstrski zadetek Luke Bobičanca za končno zmago s 3:1. Hrvat je z dovršeno izvedbo prostega strela zatresel mrežo Gorice in odločil zmagovalca v Fazaneriji. Poskrbel je za najlepšo potezo srečanja. To je že šesti zadetek Hrvata v tej sezoni.

Zadetek Luke Bobičanca:

85. minuta: Gorica je bila blizu izenačanja, a je žoga po strelu Tila Mavretiča švignila mimo vratnice.

78. minuta: velik trenutek v karieri Matica Črnica. Nekdanji slovenski reprezentant se je vrnil na igrišče po skoraj dveh letih. Vmes je imel hude zdravstvene težave, nazadnje pa igral v dresu Olimpije. Zdaj je član Gorice, pri kateri je vstopil v igro namesto Tjaša Begića.

Goooool! 2:1. 64. minuta. Mura je še drugič na tej tekmi povedla. V polno je zadel Žan Karničnik, ki je s pomočjo Matije Široka, ki je spremenil smer žogi, premagal vratarja Gorice. Črno-beli so zdaj na dobri poti, da dosežejo prvo letošnjo zmago v prvi ligi.  

Zadetek Žana Karničnika:

Začetek drugega polčasa. Trenerja nista spreminjala postav.

Konec prvega polčasa. Mura je nevarnejša, v udarcih na gol vodi s 7:3 (5:2 v okvir vrat), a je rezultat izenačen. Je na pomolu novo presenečenje v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije?

30. minuta: Tomi Horvat je silovito potegnil v protinapadu in prodrl do kazenskega prostora Gorice, kjer je zaposlil Kaija Cipota, ta pa je poslal žogo malce čez prečko. V prihodnjem napadu je zapretil še Mihael Klepač, a je tudi njegov strel preletel vrata. Ostaja 1:1.

Goooool! 1:1. 13. minuta. Gostje so hitro vrnili udarec črno-belim in prek iznajdljivega Matica Paljka, ki je izkoristil nezbranost obrambe Mure, izenačili na 1:1.

Zadetek Matica Paljka:

5. minuta: spet je bilo vroče v kazenskem prostoru vrtnic. Dlani Darka Marjanovića je ogrel branilec Matic Maruško, a je bil strel preslaboten, le minuto pozneje pa je po strelu z glavo zapretil še Mihael Klepač. Mura povzroča gostom iz Nove Gorice ogromno težav.

Goooool! 1:0! 2. minuta. Mura je ekspresno zatresla mrežo Gorice in dosegla prvi zadetek v spomladanskem delu. V polno je zadel Amadej Maroša in se veselil četrtega zadetka v tej sezoni. Napadalec Mure je premagal vratarja Gorice po strelu z bližine, pred tem je Darko Marjanović ubranil strel z glavo Mihaelu Klepaču. Na njegovo smolo pa se je žoga odbila prav do 27-letnega Prekmurca ...

Zadetek Amadeja Maroše:

Začetek dvoboja v Murski Soboti.

Trener Mure Ante Šimundža se je odločil za naslednjo začetno enajsterico:

Strateg Gorice Aleksandar Jović je izbral enajst igralcev, ki bodo začeli dvoboj v Fazaneriji. Med njimi je prvič, odkar nastopa pri vrtnicah, tudi mladi napadalec Žan Vipotnik:

Sobotni prvoligaški spored se bo končal v Prekmurju, kjer se bosta ob 20. uri spopadli Mura in Gorica. Pokalni zmagovalci so na papirju favoriti v srečanju z zadnjeuvrščenim klubom, glede na dogajanje v letu 2021 pa malce manj. Črno-beli namreč še čakajo na prvo zmago, čeprav trener Ante Šimundža ni nezadovoljen z igro, vrtnice pa so prebrodile hudo krizo in začele pospešeno osvajati točke. Načrte so prekrižale tudi Kopru, zdaj pa jo želijo zagosti še enemu slovenskemu klubu, ki kandidira za nastop v Evropi.

Pri gostiteljih, ki so v zaključnem delu priprav zaradi okužb z novim koronavirusom in karanten ostali brez številnih igralcev, bo zaradi kazni rumenih kartonov manjkal najboljši igralec Nino Kouter. "Gorica je z novim trenerjem in novimi dodatnimi močmi nekoliko drugačna. Na podlagi prejšnjih tekem lahko pričakujemo težko preizkušnjo in zahtevnega nasprotnika," pojasnjuje Šimundža in dodaja: "Podoba na igrišču na zadnjih dveh tekmah je bila takšna, da bi si zaslužili tudi kakšno zmago."

Gorica prihaja v Fazanerijo brez kaznovanega Matije Kavčiča, a z visoko stopnjo samozavesti. Zmaga na vedno prestižnem primorskem derbiju s Koprom jim je vlila dodatnih moči. "Na obeh tekmah smo pokazali, da se lahko kosamo z Muro, zato gremo v Mursko Soboto z enako miselnostjo, kot smo jo imeli pred obračunom s Koprom," sporoča mladi napadalec Tjaš Begić. Vrtnice, ki so v tej sezoni proti Muri dvakrat izgubile s tesnim rezultatom 0:1, je zadnji dan prestopnega roka okrepil tudi povratnik, čuvaj mreže Grega Sorčan.

Ne spreglejte