Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 3. 2021,
17.07

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Mura

Sobota, 6. 3. 2021, 17.07

3 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Mura : Aluminij

Kako je Mura skoraj ujela Maribor in Olimpijo? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
NK Mura, Nino Kouter | Nino Kouter je kot prvi zatresel mrežo Aluminija. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Nino Kouter je kot prvi zatresel mrežo Aluminija.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:0 (1:0).

Olimpija Mihailo Perović
Sportal Olimpija je spet najboljša, Maribor zaostaja za -2 #video

Mura : Aluminij 2:0 (1:0)

Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Balažič, Perger, Šumer.
Strelca: 1:0 Kouter (30.), 2:0 Bobičanec (76.).

Mura: Obradović, Šturm, Lovrić, Gorenc (od 60. Maruško), Karničnik, Kouter, Ouro (od 85. Kozar), Pucko (od 85. K. Cipot), Klepač (od 70. Bobičanec), Žižek, Maroša (od 70. Kous).
Aluminij: Janžekovič, Azemović (od 81. Jauk), Petek, Jakšić, Krefl, Pantalon, Bolha (od 67. Kim), Čermak (od 81. Marinšek), Mujan (od 37. T. Pečnik), Krajnc, Flakus Bosilj.

Rumeni kartoni: Gorenc, Ouro; Janžekovič, Pantalon.
Rdeči karton: /.

Čeprav so imeli Kidričani, ki so še vedno pogrešali Harisa Kadrića, na prejšnjih treh tekmah v Murski Soboti precej uspeha (dve zmagi in remi), so tokrat ostali praznih rok. Mura je s preudarno igro prišla do druge zaporedne zmage in se vsaj začasno le na točko približala vodilnima Mariboru in Olimpiji. Kidričani so doživeli 12. poraz in ostajajo predzadnji.

Kouter za 1:0 ...

Kidričani so bili v prvi polovici prvega polčasa tisti, ki so več napadali, med drugim sta v uvodnih minutah v obetavna položaja prišla Alen Krajnc, ki mu žoge ni uspelo preusmeriti v mrežo, in Nemanja Jakšić, ki je poskusil z glavo. Obakrat Matko Obradović ni imel posebnih težav. V 15. minuti je nov strel z glavo sprožil še David Flakus Bosilj, a je bil nenatančen.

Zadetek Nina Koutra:

Pozneje so Sobočani počasi začeli prevzemati pobudo, v 20. minuti je moral prvič posredovati Luka Janžekovič, ki je preprečil avtogol. Deset minut pozneje pa so črno-beli povedli, potem ko je Klemen Pucko podal z leve strani pred vrata, kjer je Nino Kouter žogo brez težav spravil v mrežo za svoj šesti gol sezone.

V 42. minuti je imel priložnost s prostega strela z 20 metrov še Mihael Klepač, a je žogo poslal precej čez prečo. Tik pred koncem polčasa so gosti neuspešno zahtevali še najstrožjo kazen.

... Bobičanec za 2:0

V drugem polčasu je v 50. minuti najprej zagrozil Klepač, ko je sprožil s približno 20 metrov, Janžekovič pa je dobro posredoval. Po obdobju brez priložnosti je bilo malce bolj vroče znova v 65. minuti, a so domači kljub ugodnem položaju ostali brez pravega zaključnega strela.

V 68. minuti pa je zagrozil tudi Aluminij, v osrčju kazenskega prostora je streljal Flakus Bosilj, izkazal pa se je Obradović. Minuto pozneje je Dohyun Kim zatresel le zunanji del mreže. Kidričani so nato še nekajkrat nenevarno poskusili, v 76. minuti pa so domači podvojili prednost.

Zadetek Luke Bobičanca:

Luka Bobičanec se je takrat odločil za strel z dobrih 20 metrov, žoga se je pred vratarjem Aluminija odbila in ga presenetila ter končala v mreži. V 84. minuti je bil znova blizu zadetka Bobičanec, a je zadel prečko.

V sodniškem dodatku je prišel do strela z desetih metrov še Kai Cipot, a je žogo poslal čez gol, Bobičanec pa je s prostega strela žogo usmeril v Janžekovičevo naročje.

Mura bo v 26. krogu v sredo gostovala v Domžalah, Aluminij pa v Ljubljani pri Bravu.

Dogajanje v Murski Soboti v živo:

Konec srečanja v Murski Soboti. Mura je zasluženo ugnala Aluminij in dočakala 12. zmago v tej sezoni. V zadnjih minutah sta nevarno zapretila še rezervist Kai Cipot in Luka Bobičanec, ki je po vstopu v igro predstavljal stalno nevarnost za obrambo Kidričanov. Aluminij je v uvodnih spomladanskih petih krogih prejel le dva gola, prav toliko, kot tudi danes v Prekmurju.

84. minuta: sreča za Aluminij. Luko Bobičanca je le nekaj centimetrov delilo od drugega zadetka na tekmi. Njegov strel je zadel prečko, tako da ostaja pri vodstvu 2:0 za Muro.

Prečka Luke Bobičanca:

77. minuta: izkušeni nogometaš Aluminija Aljaž Krefl je skušal znižati zaostanek z atraktivnimi polškarjicami. Ni manjkalo veliko, pa bi zatresel mrežo črno-belih, a je žoga vseeno švignila nad prečko. Če bi bil to gol, bi kandidiral za enega najlepših tega dela prvenstva,

Goooool! 2:0! 76. minuta. Rezervist Luka Bobičanec se je odločil za strel z razdalje, Žoga se je na poti do vrat Aluminija odbila od tal in prevarala vratarja Luko Janžekovića, ki je z neprepričljivim posredovanjem poskrbel, da se je Hrvat vpisal med strelce in dosegel že 7. zadetek v tej sezoni. S tem se je na lestvici najboljših klubskih strelcev spet povzpel samostojno na vrh. Mura je pred pomembno zmago, s katero bi se približala vodilnemu dvojcu. 

Zadetek Luke Bobičanca:

Ob 17.15 (studijski del na Planet TV se bo začel že ob 17. uri) se bosta v Novi Gorici pomerila Gorica in Maribor. Vrtnice bodo začele dvoboj v postavi:

68. minuta: najlepša priložnost na tekmi za Kidričane. Do strela je prišel David Flakus Bosilj in skušal premagati vratarja Mure s strelom v levi spodnji kot, a se je Matko Obradović izkazal z odličnim posredovanjem, po katerem je preprečil izenačenje. Gostitelji so zadržali tesno prednost z 1:0.

Priložnost Davida Flakusa Bosilja:

63. minuta: Aluminij skuša izenačiti rezultat in se vrniti v igro v Prekmurju. Z atraktivnim volejem je z roba kazenskega prostora poizkušal Alen Krajnc, a je žoga preletela okvir vrat.

50. minuta: izjemna obramba Luke Janžekovića, ki je ubranil močan strel z razdalje Mihaela Klepača, še v jesenskem delu njegovega soigralca. Ostaja pri tesnem vodstvu Mure z 1:0.

Začetek drugega polčasa. Trenerja nista menjala postav.

Konec prvega polčasa. Mura je odšla na premor s tesno prednostjo. V sončni Fazaneriji ni bilo veliko strelov na gol (4:2 v korist Mure, od tega le 1:1 v okvir vrat), žoga pa je bila malenkostno več v nogah gostov iz Kidričevega (52 odstotkov). Če bo ostalo pri zmagi črno-belih, se bo Mura približala Mariboru in Olimpiji na točko zaostanka.

45. minuta: gostje so po padcu Nemanje Jakšića, ki je padel v boju za žogo, poleg njega pa je bil Klemen Šturm in se pri tem tudi malce poškodoval, zahtevali strel z bele točke, a je sodnik Dejan Balažič ocenil, da ni bilo razloga za najstrožjo kazen.

37. minuta: zaradi poškodbe Tonćija Mujana je moral gostujoči trener Oskar Drobne opraviti prvo menjavo že v prvem polčasu. V igro je vstopil Tilen Pečnik.

Gooooool! 1:0! 30. minuta. Mura, ki je pobudo v zvezni vrsti prepustila Kidričanom, je po bliskovitem protinapadu povedla z 1:0. Po sredini je prodiral Amadej Maroša, nato z izvrstno podajo našel prostega Klemna Pucka, ki je prodiral po levi strani. Pucko je z ostro podajo zaposlil kapetana Nina Koutra, ki se je znašel na pravem mestu in z neposredne bližini spretno potisnil žogo v mrežo. To je že njegov šesti zadetek v tej sezoni. Slovenski reprezentant se je s tem na lestvici najboljših klubskih strelcev izenačil z Luko Bobičancem, ki je današnjo tekmo začel na klopi za rezervne igralce.

Zadetek Nina Koutra:

20. minuta: zdaj je bilo vroče pred vrati gostov. Žan Karničnik je poslal podajo pred vrata Aluminija, žogi pa je pošteno spremenil smer branilec Kidričanov Emir Azemović. Na njegovo srečo je bil njegov soigralec, kapetan in prvi vratar Aluminija Luka Janžeković dovolj zbran, da je preprečil nepričakovan avtogol. Izkazal se je z izjemno reakcijo, tako da v Murski Soboti ostaja začetni rezultat 0:0.

Kako je Luka Janžeković preprečil avtogol:

15. minuta: Aluminij ostaja nevarnejši tekmec. Tokrat je poizkušal mladi napadalec David Flakus Bosilj, a je bil njegov zaključni nenatančen, tako da Matku Obradoviću ni bilo potrebno posredovati. 

7. minuta: prvi strel v okvir vrat. Nemanja Jakšić se je prikradel v kazenski prostor gostiteljev in z neposredne bližine z glavo nastreljal Matka Obradovića. Aluminij je v srečanje vstopil bolj napadalno od črno-belih, ki so prvič streljali proti vratom v 9. minuti, a je Klemen Pucko z roba kazenskega prostora zgrešil cilj.

5. minuta: v Fazaneriji še brez resnejših priložnosti, je pa imel vratar Mure Matko Obradović nekaj težav pri tem, da je ukrotil žogo po ostrem predložku Tončija Mujana z leve strani.

Začetek dvoboja v Fazaneriji, s katerim se uradno začenja zadnja tretjina prvoligaške sezone 2020/21. Glavni sodnik je Dejan Balažič.

Trener Mure Ante Šimundža se je odločil za naslednjo začetno enajsterico:

Strateg Aluminija Oskar Drobne bo v Fazaneriji začel obračun s postavo, v kateri manjka kaznovani napadalec Haris Kadrić:

Dogajanje v prvi ligi se bo začelo ob 15. uri v Fazaneriji, kjer bo Mura iskala zmago, s katero bi se še bolj približala vodilnemu dvojcu. V Prekmurje prihaja Aluminij, ki mu gre pod vodstvom Oskarja Drobneta zelo dobro. Kidričani so bili dolgo časa neporaženi, nato so le pokleknili proti Koprčanom (0:1). Točke, ki so jih izgubili proti kanarčkom, bodo lovili pri Muri. Prekmurci so favoriti, zgodovinska zmaga, ko so prvič odpravili Bravo v Spodnji Šiški, jim je dvignila samozavest, trener Ante Šimundža se lahko pohvali z dolgo in široko klopjo. Na tej tekmi se bo Hrvat Mihael Klepač srečal s prav posebnim izzivom, saj se je k Muri preselil prav iz Aluminija, tako da se bo pomeril proti nekdanjim soigralcem, ki prihajajo v Prekmurje s svojimi željami.

Ko je Mura nazadnje gostila Aluminij v Fazaneriji, je Kidričane vodil še Slobodan Grubor. Štajerci so zmagali z 2:1 in spravili Anteja Šimundžo v slabo voljo. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ko je Mura nazadnje gostila Aluminij v Fazaneriji, je Kidričane vodil še Slobodan Grubor. Štajerci so zmagali z 2:1 in spravili Anteja Šimundžo v slabo voljo. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

"Absolutno gremo v Mursko Soboto osvojiti vse tri točke. To je naš moto vsako tekmo. Morali bomo biti zelo čvrsti, kompaktni, predvsem pa učinkovitejši," trener Drobne, ki je sicer lahko zadovoljen z delom v obrambi (le dva prejeta zadetka v petih spomladanskih krogih), malce manj pa z učinkovitostjo v napadu, saj so Kidričani letos dosegli le dva gola, ne skriva visokih ciljev. A te imajo tudi črno-beli …

Ne spreglejte