Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 3. 2021,
19.38

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Maribor NK Maribor

Sobota, 6. 3. 2021, 19.38

3 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Gorica : Maribor

Spodrsljaj Maribora pri Gorici, ki je razveselil Muro in Olimpijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Maribor Olimpija Saša Gajser | Saša Gajser po remiju v Novi Gorici ni bil zadovoljen z izkupičkom. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Saša Gajser po remiju v Novi Gorici ni bil zadovoljen z izkupičkom.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Gorice in Maribora so se v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Olimpija Mihailo Perović
Sportal Olimpija je spet najboljša, Maribor zaostaja za -2 #video

Gorica : Maribor 1:1 (1:1)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Sagrković, Kasapović, Vojska.
Strelca: 0:1 Mlakar (11.), 1:1 Colley (24.).

Gorica: Marjanović, Širok, T. Kavčič, Mevlja, M. Kavčič, Grudina (od 82. Hodžić), Nkama, Mavretič (od 90. Tomiček), Šehić (od 82. Kačinari), Begić (od 64. Velikonja), Colley (od 64. Vipotnik).
Maribor: Jug, Klinar, Martinović, Peričić (od 46. Uskoković), Kolmanič, Vrhovec (od 59. Cretu), Pihler, Repas (od 60. Kotnik), Kronaveter (od 59. Tavares), Mlakar, Matko (od 80. Santos).

Rumena kartona: Colley; Vrhovec.
Rdeči karton: /.

Pred Gorico je bil danes zajeten zalogaj. V goste k zadnjeuvrščeni je prišel vodilni Maribor, ki je bil do danes na tekmah z Gorico neporažen na 13 zaporednih preizkušnjah oziroma od avgusta 2016. Pri tem so Štajerci vpisali 12 zmag in le en remi. Jubilejni stoti ligaški obračun med kluba pa bo ostal v lepšem spominu Goričanom, ki so pokazali eno boljših iger v sezoni in prišli do pomembne točke v boju za obstanek. Primorci za predzadnjim Aluminijem zaostajajo pet točk, Maribor pa ima na vrhu točko prednosti pred Olimpijo, ki jo v nedeljo čaka obračun s Celjem.

Mlakar povedel po spornem položaju Klinarja ...

Mariborčani so tekmo dobro odprli, najprej so prišli v priložnost v četrti minuti, ko je Blaž Vrhovec žogo poslal čez gol iz kazenskega prostora, v enajsti minuti pa so povedli. Denis Klinar, ki je bil pred tem v prepovedanem položaju, česar sodniki niso opazili, je podal z desne strani, Vrhovec je v osrčju kazenskega prostora streljal, Darko Marjanović je žogo odbil, a le do Jana Mlakarja, ki jo je nato potisnil v mrežo za svoj sedmi gol sezone.

Zadetek Jana Mlakarja:

Bi moral biti zadetek Jana Mlakarja (Maribor) v Novi Gorici razveljavljen?

  • Da.
    82,12 %
    758 glasov
  • Ne.
    17,88 %
    165 glasov
Oddanih 923 glasov

V 24. minuti so domači izenačili, potem ko je Matija Širok poslal dolgo podajo v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel Lamin Colley in iz bližine ugnal Ažbeta Juga. V dokaj izenačeni predstavi do konca polčasa pravih priložnosti ni bilo, jo je pa malce pred odmorom skupil Špiro Peričić, ki si je zlomil nos, tako da ga je na začetku drugega dela zamenjal Luka Uskoković.

... smola Aljoše Matka ob prekrasnem voleju

V 52. minuti je Rok Kronaveter neuspešno zahteval najstrožjo kazen zaradi domnevnega prekrška, ko je Matija Kavčič ob podaji "objel" mariborskega nogometaša. Na drugi strani je pet minut pozneje Colley preslabo streljal za novo spremembo izida, v 66. minuti pa je nevaren strel Matije Kavčiča obranil Jug. Na drugi strani je tri minute zatem od daleč sprožil nekdanji član Gorice Andrej Kotnik, a bil malce premalo natančen.

Prečka Aljoše Matka:

V 72. minuti so znova zagrozili Štajerci, sprožil je Aljoša Matko z volejem s 14, 15 metrov, a na njegovo smolo zadel le prečko. V 77. je v kazenskem prostoru streljal še Mlakar, a nenatančno. V 88. minuti je Felipe Santos ogrozil Marjanovića, ki pa se je izkazal. Že v sodniškem dodatku je na drugi strani priložnost za zmago zapravil Etien Velikonja po obetavnem protinapadu.

Gorica bo v 26. krogu v četrtek gostovala v Celju, Maribor pa bo gostil Koper.

Dogajanje v Novi Gorici v živo:

Konec napetega dvoboja v Novi Gorici. Gorica in Maribor sta se v 100. prvoligaškem obračunu razšla brez zmagovalca (1:1), vrtnice pa so tako prekinile črni niz desetih zaporednih porazov proti vijolicam. Maribor po tekmi ni bil zadovoljen z izkupičkom, kar je priznal tudi trener Saša Gajser in dodal, kako je več pričakoval od izbrancev. Mariborčani so večkrat streljali na vrata (13:10, od tega 4:3 v strelih, ki so romali v okvir vrat), z remijem pri zadnjeuvrščenih vrtnicah pa Olimpiji ponudili priložnost, da v nedeljo z domačo zmago nad Celjem poskoči na prvo mesto.

90. minuta: v zadnjih sekundah triminutnega sodnikovega podaljška se je Gorici po protinapadu ponudila priložnost za odmevno zmago. Adis Hodžić je prodrl po desni strani, nato pa nekoliko prepozno podal Etienu Velikonji, tako da izkušeni napadalec ni uspel poslati žoge v mrežo, ampak mimo nje.  

88. minuta: Maribor pritiska na vrata gostiteljev. Tokrat se je za strel odločil Felipe Santos, a se je Darko Marjanović izkazal in preprečil vodstvo vijolic.

77. minuta: nova priložnost za goste. Vratar Gorice Darko Marjanović je slabo izbil žogo in ponudil priložnost za zadetek Janu Mlakarju, a je Ljubljančan slabo streljal in zgrešil cilj.

73. minuta: dvoboj se je razživel, obe ekipi sta opravili več menjav in osvežili enajsterici, gostom pa se je ponudila velika priložnost za vodstvo. Aljoša Matko je bil zelo blizu zadetku, a je žoga po njegovem atraktivnem voleju stresla prečko. Če bi šla v gol, bi bil to prekrasen zadetek, ki se ne bi kar tako pozabil. Mariborčanu zmanjkuje časa za zmago, podobno velja tudi za vrtnice.

Prečka Aljoše Matka:

65. minuta: Gorica je še naprej zelo nevarna. Tokrat je Matija Kavčič prisilil Ažbeta Juga k atraktivni obrambi. Streljal je visoko v njegov bližnji kot, a je bil čuvaj mreže pri vrtnicah dovolj zbran, da je preprečil vodstvo gostiteljev.

58. minuta: napadalec Gorice Lamin Diallo je še enkrat premagal Ažbeta Juga, a je sodnik Asmir Sagrković zaradi nedovoljenega položaja hitro razveljavil zadetek. Počasen posnetek je pokazal, da so najverjetneje odločali centimetri, vse skupaj je bilo zelo blizu. Ostaja 1:1.

Razveljavljen zadetek Lamina Dialla:

54. minuta: navijaška skupina Terror Boys, ki stiska pesti za Gorico, je v okolici stadiona priredila pirotehnični šov. Za zdaj so lahko zadovoljni z rezultatom, saj se vrtnicam po desetih zaporednih prvoligaških porazih z Mariborom nasmiha prvi remi.

52. minuta: v kazenskem prostoru Gorice je po dvoboju z Matijo Kavčičem padel Rok Kronaveter. Pričakoval je, da bo sodnik Asmir Sagrković pokazal na belo točko, a je ostala piščalka delivca pravice nema. Izkušeni Mariborčan ni skrival začudenja.

Padec Roka Kronavetra v kazenskem prostoru Gorice:

Začetek drugega polčasa. Namesto poškodovanega Hrvata Špira Peričića, ki si je zlomil nos in ga bodo odpeljali v bolnišnico, je pri Mariborčanih vstopil v igro Črnogorec Luka Uskoković.

Konec prvega polčasa v Novi Gorici. Rezultat dvoboja med zadnjeuvrščeno Gorico in vodilnim Mariborom, ki je zatresel mrežo vrtnic po sporni sodniški odločitvi, je 1:1. Razmerje v strelih na gol je prav tako izenačeno 3:3 (1:2 v okvir vrat).

43. minuta: strelec zadetka za Gorico Lamin Colley je po "petelinjenju" z Ilijo Martinovićem drugi igralec na srečanju, ki je prejel rumeni karton. Prvega je v 15. minuti dobil nogometaš Maribora Blaž Vrhovec. Na tekmi, ki ni ponudila veliko priložnosti, ostaja rezultat 1:1.

42. minuta: po dvoboju z Rokom Grudino je obležal branilec Maribora Špiro Peričić, iz tabora vijolic sporočajo, da bi si lahko Dalmatinec, ki ga bo trener Saša Gajser zamenjal, zlomil nos.

Gooooool! 1:1! 24. minuta. Gorica je hitro izenačila rezultat. Matija Širok je poslal predložek v kazenski prostor, tam pa je bil v gneči v bližini Tjaša Begića najbolj spreten Lamin Colley. Gambijec je spravil žogo izza hrbta Ažbeta Juga, rezultat je spet izenačen. To je krstni zadetek 27-letnega Afričana v prvi slovenski ligi.

Zadetek Lamina Colleyja:

Bi moral biti zadetek Jana Mlakarja (Maribor) v Novi Gorici razveljavljen?

  • Da.
    82,12 %
    758 glasov
  • Ne.
    17,88 %
    165 glasov
Oddanih 923 glasov

Gooool! 0:1! 11. minuta. Rok Kronaveter je lepo zaposlil Denisa Klinarja, ki je prodrl po desni strani, nato pa podal Blažu Vrhovcu. Vratar Gorice je ubranil njegov strel, a se je žoga odbila le do Jana Mlakarja, ki mu z neposredne bližine ni bilo težko zatresti mreže Gorice. Ljubljančan je dosegel že sedmi zadetek v tej sezoni, počasni posnetek akcije pa je pokazal, da se je Klinar najverjetneje nahajal v nedovoljenem položaju, tako da bi moral biti zadetek Maribora razveljavljen. 

Zadetek Jana Mlakarja:

4. minuta: prva priložnost na tekmi. Po podaji Roka Kronavetra se je ponudila Blažu Vrhovcu, ki pa je poslal žogo visoko čez vrata.

Začetek dvoboja v sončni Novi Gorici.

S kakšno postavo bo v dvoboj v Novi Gorici vstopil Maribor? Začasni trener Saša Gajser je za razliko od večnega derbija z Olimpijo opravil le eno menjavo v enajsterici:

Ob 17.15 (studijski del na Planet TV se bo začel že ob 17. uri) se bosta v Novi Gorici pomerila Gorica in Maribor. Vrtnice bodo začele dvoboj s postavo, v katerih ni najbolj izkušenih članov, nekdanjih reprezentantov Etiena Velikonje in Gorana Cvijanovića:

Ob 17.15 se bosta v novogoriškem Športnem parku pomerili zadnjeuvrščena in vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije. To bo jubilejni stoti prvoligaški spopad klubov, ki sta skupaj osvojila kar 19 naslovov državnega naslova, v tej sezoni pa ju loči ogromna razlika. Statistika sporoča, da se mora Gorica kljub prednosti domačega igrišča proti Mariboru spoprijazniti z vlogo hudega avtsajderja. Vijolic ni premagala že 13 tekem zapored! Spomin na zadnjo zmago seže v leto 2016. Če bo obveljala tradicija, se Gorici ne piše nič dobrega, saj je že dalj časa zasidrana na zadnjem mestu, zaostanek za devetouvrščenim Aluminijem pa ni majhen.

Maribor je neporažen proti Gorici vse od leta 2016. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Maribor je neporažen proti Gorici vse od leta 2016. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

"Do konca prvenstva naš čaka še dvanajst obračunov in vsakega se moramo lotiti na svoj način. Na treh srečanjih pred daljšim premorom si želimo dokazati, da trenutna lestvica ni realen pokazatelj naše kvalitete. V spomladanskem delu smo namreč dokazali, da se lahko kosamo tudi z ekipami v vrhnjem delu lestvice, a zdaj prihajamo v zadnjo tretjino prvenstva, ko lepa igra ne bo dovolj. Pomembne so le točke in teh si želimo pred premorom vknjižiti čim več," je Til Mavretič, ki je v mesto vrtnic v zimskem premoru prišel iz Domžal, optimističen pred dvobojem z vodilnim Mariborom. Pri gostiteljih sicer ne manjka nekdanjih nogometašev vijolic, zlasti tistih, najbolj izkušenih, kar bo dvoboju podalo še dodatno draž.

NK Mura, Nino Kouter
Sportal Kako je Mura skoraj ujela Maribor in Olimpijo? #video
Ne spreglejte