Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 2. 2020,
18.37

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Mura NK Domžale

Nedelja, 23. 2. 2020, 18.37

4 leta, 2 meseca

Poročilo s tekme Domžale : Mura

Podvig Mure v Domžalah, ki jih ni rešil niti evrogol #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Amadej Maroša | Amadej Maroša je popeljal Muro v vodstvo ob koncu prvega polčasa. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Amadej Maroša je popeljal Muro v vodstvo ob koncu prvega polčasa.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Domžal so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 1:2 (0:1). Prvi medsebojni dvoboj sezone se je v Domžalah končal z 0:0, a so nato jeseni bolje igrali črno-beli, ki so pred domačimi gledalci Domžalčane ugnali s 3:0. Tokrat je dvoboj sosedov na lestvici, Domžale so šeste, Mura pa peta, dobili slednji, pa čeprav so od 35. minute igrali z igralcem manj. Tako so se Domžalam, ki so doživele deseti poraz, oddaljili že za 11 točk in ohranili stik z vodilnimi ekipami.

Domžale : Mura 1:2 (0:1)

Športni park, gledalcev 1300, sodniki: Vinčić, Praprotnik in Klančnik.

Strelci: 0:1 Maroša (45.), 0:2 Kouter (74.), 1:2 Jakupović (77.).

Domžale: Mulalić, Fink, Vujadonović, Ilić, Žinič (od 63. Sikošek), Svetlin (od 76. Lazarević), Husmani, Pišek (od 82. Kim), Vuk, Jakupović, Sikimić.

Mura: Šafarić, Šturm, Gorenc, Maruško, Kous, Šporn, Kouter, Mandić, Bobičanec (od 64. Karničnik), Šušnjara (od 82. Pucko), Maroša (od 77. Filipović).

Rumeni kartoni: Jakupović, Husmani, Svetlin; Bobičanec.
Rdeči karton: Mandić (35.).
Nino Kouter
Sportal Bravo pokvaril debi Camoranesiju, Mura trn v peti Domžal, Olimpija do velike točke #video

Domžalčani so tekmo začeli oslabljeni, brez kaznovanih Senijada Ibričića in Mateja Podlogarja ter poškodovanih Marca Da Silve in Tilna Klemenčiča, odsotna pa sta bila tudi Grega Sorčan (ta je tik pred tekmo postal očka) in Sven Šoštarič Karič. Sicer pa so ob Kamniški Bistrici imeli pester prestopni rok, pripeljali so Tila Mavretića, Dohyuna Kima, Zenija Husmanija in tretjega strelca lige Predraga Sikimića. Med tistimi, ki jih ni več v Domžalah, pa so Matija Rom, Josip Ćorluka, Rauno Sappinen, Dino Mušija, Andrija Radovanović, Dario Kolobarić in Tonći Mujan.

Nekaj sprememb pa je med zimskim premorom doživela tudi črno-bela ekipa. Prišli so Staniša Mandić, po poškodbi Matka Obradovića tudi vratar Marko Zalokar, Jan Gorenc, Andrija Filipović in Renato Simić, odšli pa so Aleksandar Bošković, Armin Ćerimagić in Žiga Laci.

Mandić izključen, Mura povedla

Če je pri Domžalah prvi zagrozil eden "staroselcev" Slobodan Vuk, ki je zgrešil cilj v 14. minuti, pa je bil pri Muri v isti minuti nevaren novinec Mandić, ki je s 14 metrov z volejem zadel prečko. V 29. minuti je naslednji z roba kazenskega prostora poskusil Nino Kouter, a Ajdin Mulalić ni imel veliko dela. V 33. minuti je sprožil še Amadej Maroša z glavo, a je meril malce previsoko.

Si je Staniša Mandić zaslužil rdeči karton na tekmi v Domžalah?

  • Da.
    17,27 %
    24 glasov
  • Ne.
    74,10 %
    103 glasov
  • Škoda, ker v Sloveniji ni sistema VAR.
    8,63 %
    12 glasov
Oddanih 139 glasov

Že v 35. minuti pa so dotlej konkretnejši gosti ostali na igrišču le z deseterico, potem ko so sodniki pokazali rdeči karton Mandiću, ki je s komolcem v obraz udaril Husmanija. Kljub igralcu manj pa so Prekmurci v 45. minuti povedli. Domžalčani so po avtu hitro izgubili žogo, v kazenski prostor je po Kouterjevi podaji ob neodločnem Janezu Pišku vtekel Maroša in s strelom malce z desne v bližnji kot dosegel svoj deseti gol sezone.

Zadetek Amadeja Maroše:

V uvodu drugega polčasa posebnih razburjenj ni bilo, oboji so sprožili nekaj strelov, ki pa so bili bolj ali manj nenevarni. Precej nevarnejši pa je bil Husmanijev poskus z roba kazenskega prostora v 71. minuti, ko je žogo poslal le malce čez prečko. Dve minuti pozneje je na drugi strani prav tako z roba kazenskega prostora poskusil Maroša, izkazal pa se je Mulalić. V 74. minuti pa so se Domžalčani znašli v še resnejših škripcih.

Žan Karničnik je prodrl po desni strani, podal v kazenski prostor do Kouterja, ki je nato malce z desne žogo poslal pod prečko ob drugi vratnici za svoj drugi zadetek sezone in vodstvo z 2:0.

Zadetek Arnela Jakupovića:

Vsega nekaj trenutkov pozneje so Domžalčani zmanjšali zaostanek, saj je Arnel Jakupović dobro izvedel prosti strel z 20 metrov in premagal nemočnega Deana Šafarića. To je bil njegov peti gol v sezoni, hkrati pa tudi zadnji na tekmi, kar je pomenilo novo, skupaj deveto, zmago Mure.

Domžalčani bodo v 22. krogu v sredo gostovali v Sežani, Sobočani pa bodo gostili Maribor.

Dogajanje v Domžalah v živo:

Konec dvoboja v Domžalah. Mura je osvojila dragocene tri točke v boju za Evropo in še povečala naskok pred Razdrhovo četo, ki po novem za petim mestom zaostaja že 11 točk.

90. minuta: velika priložnost Mure za nov zadetek. Trije nogometaši so stekli v protinapad, v obrambi Domžal pa je ostal le Branko Ilić, a dobro oviral Žana Karničnika, ki je v 64. minuti vstopil v igro namesto Luke Bobičanca, tako da ostaja rezultat 1:2.

81. minuta: pri gostiteljih je v igro vstopil Južnokorejec Dohyun Kim in vpisal prvi nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Goooool! 1:2! 77. minuta. Domžalčani še niso rekli zadnje. Arnel Jakupović je s prekrasnim zadetkom s prostega strela, pri katerem je bil Dean Šafarić brez možnosti, znižal zaostanek na 1:2. Gostitelji imajo še vedno igralca več, Jakupović je dosegel peti prvenstveni zadetek v tej sezoni.

Zadetek Arnela Jakupovića:

Goooool! 0:2! 74. minuta. Mura je podvojila prednost v Domžalah. Žan Kartičnik je podal žogo Ninu Kouterju, ta pa ni okleval, ampak z mojstrskim strelom premagal domžalskega vratarja. Črno-beli so osrečili številne navijače, ki so se iz Murske Sobote odpravili na gostovanje v Domžale.

Zadetek Nina Kouterja:

73. minuta: zdaj je bil nevarno tudi pred vrati Domžal. Amadej Maroša, strelec prvega gola, je ogrel dlani Ajdina Mulalića. Ostaja 1:0 za goste.

71. minuta: priložnost za Domžale. Zeni Husmani je z roba kazenskega prostora močno udaril proti vratom gostov, a je žoga zletel preko vrat.

63. minuta: po udarcu s kota, izvajal ga je Amel Jakupović, je izkušeni branilec Domžal Branko Ilić streljal z glavo proti vratom Mure, a Dean Šafarić ni imel težjega dela. Ostaja 0:1, Domžalčani imajo vedno manj časa za morebiten preobrat.  

58. minuta: Luka Šušnjara je streljal z roba kazenskega prostora, a naravnost v vratarja Ajdina Mulalića, ki ni imel težjega dela. Na drugi strani je vrata gostov ogrozil Slobodan Vuk, a zgrešil cilj.

Začetek drugega polčasa, trenerja nista posegala po menjavah.

Konec prvega dela. Mura odhaja na premor s tesno prednostjo, ki je še toliko bolj dragocena, saj jo je dosegla z igralcem manj. V strelih na gol je razmerje izenačeno (4:4), Mura pa je večkrat streljala v okvir vrat (3:1).

Goooool! 0:1! 45. minuta! Mura je z igralcem manj tik pred koncem prvega polčasa zatresla mrežo Domžal in povedla z 1:0! Izkazal se je Amadej Maroša, prodrl po desni strani kazenskega prostora in dosegel deseti zadetek v tej sezoni. Navijači Mure proslavljajo veliko vodstvom, Domžalčani so prejeli gol v najbolj nehvaležnem trenutku.

Zadetek Amadeja Maroše:

40. minuta: rumeni karton je prejel Luka Bobičanec, ki bo moral zaradi tega preskočiti sredin derbi z Mariborom. To je nov udarec za strokovno vodstvo Mure, saj proti vijolicam ne bo smel zaigrati tudi izključeni Mandić.

36. minuta: velik udarec za Muro. Črnogorec Staniša Mandić si ne bo rad zapomnil prvega nastopa v Prvi ligi Telekom Slovenije. Najprej je na tekmi v Domžalah stresel prečko, v 36. minuti pa je moral predčasno z igrišča, saj mu je sodnik Slavko Vinčić pokazal rdeči karton. Zimski novinec črno-belih je s komolcem udaril v glavo Zenija Husmanija, ki je pred tem odrinil Mandića, nato pa padel kot pokošen na tla. Tabor gostov je protestiral pri delivcih pravice, saj je bil prepričan, da si Mandić ni zaslužil tako stroge kazni, a sodnik iz Maribora ni spreminjal odločitve. Mura tako nadaljuje dvoboj z igralcem manj.

Si je Staniša Mandić zaslužil rdeči karton na tekmi v Domžalah?

  • Da.
    17,27 %
    24 glasov
  • Ne.
    74,10 %
    103 glasov
  • Škoda, ker v Sloveniji ni sistema VAR.
    8,63 %
    12 glasov
Oddanih 139 glasov

Kako je Staniša Mandić prejel rdeči karton:

29. minuta: še naprej so nevarnejši gostje iz Murske Sobote. Dlani vratarja Ajdina Mulalića je ogrel Nino Kouter, vratar Domžal ni imel težjega dela.

14. minuta: zdaj je bilo zelo nevarno pred vrati Domžal. Črnogorec Staniša Mandić, ki je pred leti pomagal srbski izbrani vrsti do 20 let do svetovnega naslova z zadetkom v finalu proti brazilskim sovrstnikom, je po lepi akciji prodrl v kazenski prostor, nato pa močno streljal proti vratom gostiteljev. Ajdin Mulalić je bil že premagan, a je rumene rešila prečka. Muro, ki jo v Domžalah spremlja velika skupina zvestih navijačev, je tako od vodstva delilo le nekaj centimetrov.

Prečka po strelu Staniše Mandića:

13. minuta: Arnel Jakupović, ki je v 10. minut prejel rumeni karton, je z izjemno globinsko podajo zaposlil Slobodana Vuka. Strelski rekorder Domžal v 1. SNL se je znašel pred vratarjem Mure, a se mu je nato strel povsem ponesrečil, tako da je krepko zgrešil cilj. Ostaja 0:0.

8. minuta: vroče je bilo pred domžalskimi vrati. Čuvaj mreže gostiteljev Ajdin Mulalić je imel opravka kar z dvema nogometašema Mure. Nanj sta pritisnila Staniša Mandić in Luka Šušnjara. Vratar Domžal se je znašel v težavah, a se na koncu le rešil, tako da ostaja 0:0.

Kako se je Ajdin Mulalić znašel v težavah:

Začetek tekme v Domžalah. Pri gostiteljih igra prvo tekmo v 1. SNL Predrag Sikimić, ki je jeseni za Tabor dosegel 12 zadetkov, pri gostih prvič na delu v dresu Mure v Sloveniji Staniša Mandić in Jan Gorenc.

Kdo bo zastopal barve Mure v Domžalah od prve minute?

Koga je uvrstil med začetnih 11 Andrej Razdrh?

Uvodni spomladanski krog se bo sklenil ob 16. uri s tekmo v Domžalah, kjer se bo mudila Mura. Obeta se izpit resnice rumenih, ki še zelo zaostajajo za Evropo, a hkrati poudarjajo, da bi še lahko uresničili cilj. Če bi doma ugnali črno-bele iz Prekmurja, ki bodo znova na gostovanju računali tudi na pomoč zvestih navijačev, bi se petemu mestu približali na vsega pet točk zaostanka.

Rumeni bodo zaradi kazni pogrešali kapetana Senijada Ibričića in napadalca Mateja Podlogarja, Andrej Razdrh pa bi lahko prvič ponudili priložnost Predragu Sikimiću, ki ga je vodil že v Sežani. Zgodile so se številne kadrovske spremembe. Podobno velja tudi za Muro, ki je zaradi "višje sile", poškodbe dlani vratarja Matka Obradovića, naknadno v klub pripeljala dolgoletnega čuvaja mreže Krškega Marka Zalokarja, prišlo pa je še nekaj igralcev, na katerih želi Ante Šimundža graditi projekt močne evropske Mure. To bo uvod v vročo pomlad, ki prinaša tudi zgodovinsko priložnost, finale pokala v Fazaneriji.

Ne spreglejte