Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 10. 2020,
9.05

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

1

Natisni članek

Mauro Camoranesi Rudi Požeg Vancaš NK Maribor NK Maribor

Petek, 23. 10. 2020, 9.05

3 leta, 6 mesecev

Pogovor z Rudijem Požegom Vancašem

Kritike ga le motivirajo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

1

Nogometaši Maribora se lahko že ta konec tedna povzpnejo na prvo mesto Prve lige Telekom Slovenije. Z vse boljšo igro Rudija Požega Vancaša bo naloga gotovo lažja. Lani poleti je iz Celja v Maribor za visoko odškodnino za slovenske razmere - 450 tisoč evrov - prestopil kot najboljši nogometaš lige, a se v vijoličastem dresu ni znašel. Dolgo se je iskal, na zadnji tekmi vijoličastih pa pokazal, da še ni pozabil igrati nogometa.

"Težko je, ko čakaš na ta gol, a prebiti moraš led. Potreboval sem šest tekem. Sicer sem zadel v Evropi, ampak v ligi nisem. Zdaj upam, da se je odprlo. A kot veste, ni pomembno, kdo zadeva, samo da se zmaguje. Maribor si želi prvo mesto," je v uvodnih mislih pogovora za Planet dejal napadalec Maribora Rudi Požeg Vancaš, ki je v soboto končno zadel v polno. Dosegel je svoj prvi ligaški gol po 14 tekmah, prvi to sezono.

Kritike ga ne prizadenejo

Rudi Požeg Vancaš je do zdaj v Ljudskem vrtu pokazal manj, kot so pričakovali navijači Maribora, a Belokranjec se prebuja. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Rudi Požeg Vancaš je do zdaj v Ljudskem vrtu pokazal manj, kot so pričakovali navijači Maribora, a Belokranjec se prebuja. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Po marčevski prekinitvi lige je na 16 tekmah dosegel zanj skromna dva gola in za dva podal. Grafit na enem od mariborskih blokov "nisi desetka, si baletka" ga ni prizadel.

"Tukaj sem, da dam vse na igrišču, da poslušam trenerja. To, kar nekdo govori, mi ne pride do živega. Mogoče me le dvigne do te mere, da še raje delam in treniram. Kritike pozitivno vplivajo name," na kritike, ki jih v zadnjem obdobju ni bilo malo, odgovarja 26-letni nekdanji napadalec Domžal in Celja.

Igrati za klub, za katerega je mar vsem v mestu, je privilegij. "Prej sem igral v Domžalah in v Celju. Samo znotraj kluba zunaj ni nobenega pritiska, le malokdo te pozna. Tukaj te poznajo vsi. Vsi živijo za ta klub, ker je verjetno najbolj pomembna stvar v Mariboru."

Še drugi trener v letu 2020

Mariborčani so letos že dvakrat zamenjali trenerja, zdaj tudi sistem igre, zato so se dlje lovili. "Zdaj se počasi navajamo. Imamo še veliko veliko rezerve. Morali bomo samo poslušati trenerja, ki ima izjemno bogate izkušnje. Če ga bomo poslušali in njegova navodila upoštevali na igrišču, se nimamo česa bati," je komentiral delo trenerja Maura Camoranesija, ki je pred meseci zamenjal hrvaškega strokovnjaka Sergeja Jakirovića. 44-letni Argentinec z italijanskim potnim listom je leta 2006 v Nemčiji z Italijo osvojil tudi svetovno prvenstvo.

Mauro Camoranesi je na klopi Maribora zamenjal Sergeja Jakirovića. | Foto: Matjaž Vertuš Mauro Camoranesi je na klopi Maribora zamenjal Sergeja Jakirovića. Foto: Matjaž Vertuš

"Obnaša se, kot da ni nič dosegel v življenju. Zelo je skromen, kar me je zelo presenetilo. Nič ne govori o sebi. Pred dnevi sem gledal vrhunce finala pred 14 leti med Italijo in Francijo, kjer je pomembno vlogo igral tudi Camoranesi. Nekaj ur kasneje vidiš, da je tvoj trener, postane ti toplo pri srcu," je dodal Požeg Vancaš

Mariborčani bodo ponovno na delu že ta konec tedna. V soboto v Ljudskem vrtu gostijo Koper. Prenos na Planetu se začne ob 17.45.

Preberite še:

NK Domžale, NK Triglav, Prva liga
Sportal Okuženih kar devet članov Domžal, pri NZS zavrnili njihovo prošnjo
NK Triglav Kranj, NK Celje, marec 2021
Sportal V četrtfinale še Domžale in Celje
NK Krka Portoval
Sportal Krka skočila na drugo mesto, Parris pa na prvo med strelci
Olimpija Maribor Dino Skender
Sportal Sladke in manj sladke težave Olimpije
Ne spreglejte