Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
20. 10. 2020,
13.59

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

1

Natisni članek

Nejc Vidmar Ante Vukušić Angel Lyaskov Enrik Ostrc Prva liga Telekom Slovenije Dino Skender NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 20. 10. 2020, 13.59

3 leta, 6 mesecev

Trener NK Olimpija Dino Skender

Sladke in manj sladke težave Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

1

Olimpija Maribor Dino Skender | Dino Skender je z Olimpijo na zadnjih štirih tekmah osvojil kar deset točk. | Foto Grega Valančič/Sportida

Dino Skender je z Olimpijo na zadnjih štirih tekmah osvojil kar deset točk.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Ko so nogometaši Olimpije pred natanko mesecem izgubili v Kidričevem, to se je zgodilo le tri dni po bolečem izpadu iz Evrope, je javnost pričakovala, da se bo stolček trenerja Dina Skenderja nevarno zatresel. Milan Mandarić je mlademu Hrvatu vendarle ponudil novo možnost, kar se je zmajem obrestovalo. Olimpija je po zmagi nad Celjani skočila na tretje mesto, za Muro zaostaja le še točko!

NK Triglav Kranj, NK Celje, marec 2021
Sportal V četrtfinale še Domžale in Celje

Ko so zeleno-beli v nedeljskem derbiju 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije z atraktivnim zadetkom Mirala Samardžića, njegovim sploh prvim v slovenskem prvenstvu, ugnali branilce naslova iz Celja (1:0), se niso dolgo veselili zmage. Kmalu so v mislih preklopili na sredo, ki ponuja pokalni izziv. Enega najtežjih, ko je govora o drugoligaških tekmecih, saj bo Olimpija gostovala v Brežicah, pri klubu, ki je nanizal devet zmag, na zadnji tekmi pa remiziral pri edinem še neporaženemu drugoligašu v tej sezoni, novomeški Krki (1:1).

''Želimo ostati v zmagovitem ritmu, a imamo veliko igralcev, ki imajo težave s poškodbami. Tako bi lahko v sredo zaigralo kar nekaj igralcev, ki so bili zdaj na klopi. Bomo videli. Kakor sem spremljal Brežice, so v dobrem ritmu. Ne bo nam lahko,'' je po zmagi nad Celjem razmišljal Dino Skender, ki je proti državnim prvakom po dolgem času v začetno postavo uvrstil tudi Anteja Vukušića. Ker je prestopnega roka že konec, je postalo jasno, da Dalmatinec ostaja pri Olimpiji, podobno velja tudi za nekdanjega kapetana Nejca Vidmarja, ki je proti Celju sedel na klopi.

Miral Samardžić
Sportal Kapetan Olimpije ga noče izpostavljati, sodnikom pošilja sporočilo #video

Vrzel na levi strani bo zapolnil Marin

Nejc Vidmar je odpravil zdravstvene težave in proti Celju sedel na klopi za rezervne igralce. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nejc Vidmar je odpravil zdravstvene težave in proti Celju sedel na klopi za rezervne igralce. Foto: Grega Valančič/Sportida ''Nejc je že razpoložljiv za ekipo. Vrnil se je po poškodbi in že pridno trenira, kar pa se tiče Anteja, ostaja z nami. Nisem pa prava oseba, ki bi to komentirala. Bomo videli, na kaj lahko to vpliva,'' je bil skrivnosten Slavonec, ki je lahko zadovoljen, saj se mu je s tem, ko je v Ljubljani ostal najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije iz prejšnje sezone, še okrepil napad.

''Lahko bi rekli, da imam zdaj v napadu tudi sladke težave, a po drugi strani se težave pojavljajo tudi na nekaterih drugih igralnih položajih. Denimo na mestu levega bočnega branilca. Izgubili smo Pavlovića in Ljaskova. Še dobro, da lahko Marin zapre to stran. Čeprav je bolj ofenzivno naravnan igralec, se bo žrtvoval za ekipo in odšel "malce bolj nazaj". Zato bi lahko rekel, da imam z ekipo sladke in manj sladke težave,'' je mladi hrvaški strateg napovedal, da bo v Brežicah v obrambni vrsti na levem bočnem položaju zaigral Luka Marin, visoki hrvaški zvezni igralec, ki ga je Olimpiji posodil Osijek.

Odmevi po zmagi Olimpije nad Celjem:

Zelo bo pogrešal podporo navijačev

Olimpija je po nedeljski zmagi na lestvici skočila na tretje mesto. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija je po nedeljski zmagi na lestvici skočila na tretje mesto. Foto: Grega Valančič/Sportida Marin je sodeloval pri nedeljski zmagi nad slovenskimi prvaki. To je bila morda še zadnja tekma v Stožicah v nekem obdobju, na kateri je bilo lahko prisotno do 500 gledalcev. Epidemija novega koronavirusa je poskrbela za nove vladne ukrepe, tako da bi lahko tribune po novem na nogometnih tekmah znova samevale.

''Škoda. Zelo bomo žalostni, če ne bodo več naši navijači na tekmah. Zelo so nam pomagali. Odkar so prišli, smo zmagovali. Njihova podpora nam veliko pomeni, fantje so se z njimi homogenizirali,'' je rekel Skender, ki bo zagotovo pogrešal navijače, ki so bili na zadnji tekmi s Celjem, čeprav jih ni bilo veliko, zelo glasni, proti koncu dvoboja pa so v čast novi zmagi priredili še ognjemet.

Kje je Ostrc?

Enrik Ostrc (desno) ni kandidiral za dvoboj s Celjem. | Foto: Grega Valančič/Sportida Enrik Ostrc (desno) ni kandidiral za dvoboj s Celjem. Foto: Grega Valančič/Sportida Morda se v sredo v Brežicah vrne v ekipo Enrik Ostrc. Najstnik, ki se je v zadnjih dneh prestopnega roka spogledoval s prestopom k bogatemu Manchester Cityju, ni kandidiral za dvoboj s Celjem.

''Je malce izven ritma. V kratkem času se mu je zgodilo veliko stvari. Treba mu je nuditi podporo in narediti načrt, kako ga vrniti "v življenje",'' se je trener slikovito izrazil in razložil, da bo potrebno nekaj časa, da bo 18-letni Primorec spet plenil pozornost z igrami, zaradi katerih so ga začeli povezovati celo z evropskimi velikani.

Ni izrazitih favoritov niti ...

Zmaji so se z novo zmago povsem približali vrhu. Za vodilno Muro zaostajajo le še za točko, na vrhu pa je gneča, saj najboljše štiri ekipe ločijo minimalne razlike. ''Zelo je izenačeno. Na začetku sezone so vsi konkurenčni, po koronakrizi ni več izrazitih favoritov niti "avtsajderjev". Bomo videli, kako bo. Treba se je boriti za svoje mesto pod soncem,'' pričakuje Skender še naprej zelo izenačen boj pri vrhu.

Zmaje čaka po pokalni tekmi v Brežicah gostovanje v Sežani pri Taboru, ki je v tej sezoni dobil vse štiri domače tekme. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zmaje čaka po pokalni tekmi v Brežicah gostovanje v Sežani pri Taboru, ki je v tej sezoni dobil vse štiri domače tekme. Foto: Grega Valančič/Sportida

Če bo Olimpija nadaljevala zmagoviti niz, na zadnjih štirih tekmah je osvojila kar deset točk, bi se lahko kmalu vrnila tja, kjer je bila večji del prejšnje sezone. Povsem na vrhu, od tam pa bi lažje naskakoval cilj, ki ga ima predsednik Milan Mandarić vedno začrtanega v beležnici. Biti prvi in z Olimpijo prehiteti prav vse tekmece.

Dušan Kosić
Sportal Dušan Kosić se sprašuje, kam je izginila konkretnost
NŠ Mura NK Aluminij
Sportal Vodilna Mura spet izgubila, drenjanje na vrhu po zmagah Olimpije in Maribora
Ne spreglejte