Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 1. 2024,
19.10

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

NK Celje Xhuliano Skuka NK Maribor NK Maribor Petar Petriško FC Koper 1. SNL

Ponedeljek, 8. 1. 2024, 19.10

3 mesece, 2 tedna

Nogometna tržnica, 8. januar

Vodilni Celjani še z dvema okrepitvama, s tremi pa Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Rolando Aarons | Rolando Aarons je novi član Celja. | Foto NK Celje

Rolando Aarons je novi član Celja.

Foto: NK Celje

Vodilna ekipa prve lige Celje se je v ponedeljek za sodelovanje najprej dogovorila z Jamajčanom Rolandom Aaronsom. Osemindvajsetletni krilni napadalec je s klubom sklenil pogodbo do konca sezone 2024/25 z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. V klub prihaja kot prost igralec. Nato pa so se s srbskim prvoligašem Čukaričkim dogovoril za polletno posojo napadalca Sundayja Adetunjija. NK Celje si je zagotovil tudi možnost odkupa.

Fran Tomek
Sportal Otrok zagrebškega Dinama novi član Kopra

Roland Aarons je rojen v Kingstonu. Kot mlad nogometaš se je preselil v Anglijo, kjer se je pridružil akademiji Newcastla. Po uspešnem prebijanju skozi mlajše selekcije je debi v premier league dočakal v 1. krogu sezone 2014/15, ko je vstopil na tekmi proti Manchester Cityju. Skupno je za Newcastle zbral 27 nastopov v vseh tekmovanjih.

V sezoni 2017/18 je s statusom posojenega nogometaša igral za Verono, sezono kasneje pa za Slovan Liberec in Sheffield Wednesday. Tudi sezona 2019/20 je prinesla dve posoji (Wycombe, Motherwell), nato pa je sledil prestop v drugoligaša Huddersfield. Za klub iz osrčja Anglije je odigral 11 tekem, v lanski sezoni pa znova branil barve Motherwella.

Aarons je zbral tudi pet nastopov za reprezentanco Anglije do 20 let, pa tudi dva za člansko izbrano vrsto Jamajke, katere član je bil v lanski ligi narodov Concacafa. "Vesel sem, da sem po prestani preizkusni dobi dobil priložnost, da postanem del Celja. Ekipa je zelo kakovostna, želim ji dodati vse, kar premorem," je ob prestopu dejal Aarons.

Sunday Adetunji je 26-letni nigerijski napadalec, ki v višino meri 191 centimetrov,. Z uspešnim polnjenjem statistike za klube El-Kanemi Warriors, Shooting Stars in Albia Warriors v nigerijski prvi ligi (79 nastopov, 31 zadetkov) si je prislužil prvi prestop v Evropo in jesenski del sezone 2019/20 odigral kot član češkega Pribrama. Sledil je kratek povratek v domovino, nato pa je prestopil v makedonski Shkupi in opozoril nase. V sezoni 2021/22 je bil z 20 zadetki na 28 obračunih najboljši strelec makedonskega prvenstva. S Shkupijem se je nato prebil do play-off faze kvalifikacij za konferenčno ligo (sem tekem, trije goli). Po novi uspešni sezoni je sledil prestop v Čukarički, za katerega je zadel na debiju proti Crveni Zvezdi. 

Koprčani z novim Hrvatom

Potem ko se je slovenskemu prvoligašu Kopru, tretjemu klubu državnega prvenstva, pridružil Hrvat Fran Tomek, so kanarčki objavili, da so sklenili sodelovanje še z njegovim rojakom Petrom Petriškom. Enaindvajsetletni krilni napadalec je podpisal dveletno pogodbo. V popoldanskih urah pa so sporočili ime še tretje nove okrepitve. To je 21-letni Francoz Ahmed Franck Sidibe, ki je nazadnje igral za Saint-Etienne. Obrambni igralec sredine igrišča je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Mariborčani pa so sporočili, da Xhuliano Skuka zapušča klub, 25-letni albanski napadalec, ki je pri ta čas četrtemu klubu slovenskega prvenstva igral kot posojeni nogometaš, bo kariero nadaljeval pri domačem moštvu Partizanija.

Robert Koren
Sportal Legendarni reprezentant se vrača v prvoligaški nogomet
NK Maribor NK Celje Marco Dulca
Sportal Leto, kot ga že dolgo ni bilo
Nemanja Gavrić
Sportal 20-letni vezist zapušča Olimpijo, Benedičič v Litvo
Ante Šimundža, Damir Krznar
Sportal Hrvaški velikan s pomočjo 16-letnega Slovenca ugnal Rogaško
Ne spreglejte