Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 10. 2018,
10.07

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Zoran Zeljković Dušan Kosić NK Celje Prva liga Telekom Slovenije NK Ilirija

Četrtek, 4. 10. 2018, 10.07

5 let, 6 mesecev

Zoran Zeljković novi trener Ilirije 1911

Nekdanji reprezentant zapustil Kosića in prevzel drugoligaša

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Zoran Zeljković | Zoran Zeljković je z Interblockom postal slovenski pokalni in superpokalni zmagovalec. | Foto Vid Ponikvar

Zoran Zeljković je z Interblockom postal slovenski pokalni in superpokalni zmagovalec.

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji slovenski reprezentant Zoran Zeljković ni več pomočnik trenerja Celja Dušana Kosića. V prihodnje ne bo imel več opraviti s prvoligaši, ampak se bo dokazoval v drugi ligi, kjer je prevzel mesto prvega trenerja Ilirije 1911. Tako se je 38-letni Ljubljančan podal na samostojno trenersko pot.

Nogometaši Celja se pripravljajo na dvoboj 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije. V soboto prihaja v goste branilec naslova Olimpija, ki bi lahko napolnila tribune stadiona Z'dežele. Trenerju Dušanu Kosiću na pripravah proti zmajem ne bo več pomagal Zoran Zeljković. V torek je še zadnjič sodeloval z rumeno-modrimi, nato pa se poslovil od trenerja in igralcev. Odpravil se je v Ljubljano, kjer je prevzel mesto prvega trenerja drugoligaša Ilirije 1911 in si s tem uresničil dolgoletno željo, saj se je želel podati na samostojno trenersko pot.

Andres Vombergar
Sportal Argentinec v Ljubljani ob družini pogreša le eno stvar #video

Zeljković je v bogati karieri igral za številne slovenske klube, največji pečat pa pustil pri Domžalah, Interblocku in Olimpiji. Igral je tudi na Cipru, Madžarskem in v Avstriji.

Napočil je pravi trenutek

Dušan Kosić je pred dvobojem z Olimpijo izgubil pomočnika. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Dušan Kosić je pred dvobojem z Olimpijo izgubil pomočnika. Foto: Urban Urbanc/Sportida ''Zahvalil bi se vsem zaposlenim pri NK Celje, ki so me zelo lepo sprejeli. Ko sem prišel v Celje, sem povedal, da imam ambicije postati glavni trener. Zdaj se je ponudila priložnost. Mislim, da je napočil pravi trenutek, da grem na svoje,'' je Zeljković v pogovoru za klubsko stran pojasnil, zakaj se je odločil za spremembo. Sprejel je ponudbo drugoligaša Ilirije 1911, pri katerem je na trenerskem stolčku nasledil Željka Mitrakovića.

Priznava, da je s težkim srcem zapustil Celje in trenerja Kosića, s katerim je sodeloval okroglo leto. ''Z Dušanom sva veliko sodelovala. Od njega sem se veliko naučil. Do mene je bil vedno spoštljiv in korekten. Zasluži si veliko zahvalo. Upam, da se bom tudi sam enako obnašal do igralcev,'' je še dejal 38-letni trener, ki se bo v 2. SNL prvič predstavil konec tedna, ko se bo Ilirija 1911 pomerila s koroškim Fužinarjem.

Ilirija v prvenstvu zaseda 13. mesto, pred tekmeci, ki jim grozi izpad, pa ima le točko prednosti.

Sportal Kdo je zabil najlepši gol 11. kroga? #video
Green Dragons
Sportal Zaradi navijačev globe za Maribor, Olimpijo in Muro
Green Dragons 30 let
Sportal Ljubljana gorela: Vse najboljše, Green Dragons #foto #video
NK Gorica
Sportal Mlajši kot v Sloveniji so le še na Hrvaškem

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

 

Ne spreglejte