Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 9. 2019,
20.06

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

NK Aluminij NK Celje

Ponedeljek, 30. 9. 2019, 20.06

4 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Celje

Najboljša obramba lige je zdržala, nič ni mogel niti učinkovit celjski napad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Slobodan Grubor | Slobodan Grubor je z Aluminijem osvojil novo točko. | Foto Sportida

Slobodan Grubor je z Aluminijem osvojil novo točko.

Foto: Sportida

To je bil obračun ekip z najboljšo obrambo v ligi (Aluminij) in najboljšim napadom (Celje).

Aluminij, Olimpija
Sportal Na tekmi Aluminija in Celja spet brez gola

Aluminij in Celje ostajata na četrtem oziroma petem mestu prvenstvene lestvice, saj gledalci v Kidričevem niso videli golov. Nekaj več resnejših priložnosti so imeli domači nogometaši, a na koncu se je 18. medsebojna tekma teh dveh klubov šele tretjič končala z 0:0.

Čeprav je v domači obrambi manjkal Ivan Kontek, v gostujoči pa Dušan Stojinović, so branilci obeh ekip v prvem polčasu dobro opravili svoje delo. Predvsem Kidričani so zaprli vse dostope do gola, medtem ko so Celjani dvakrat gostiteljem dopustili nevarnejši strel na gol, in sicer v drugi minuti, ko je iz bližine šibko streljal Ante Živković, in v 34., ko je Dejan Petrovič meril le malce premalo natančno.

Tudi v uvodu drugega polčasa sta bili ekipi pazljivi v obrambnih akcijah, posebej Celjani so dotlej le poredkoma prihajali v položaje, od koder bi lahko ogrozili tekmečevega vratarja. V tem delu je dvakrat pri domačih poskusil Mihael Klepač, a Matjaž Rozman skorajda ni imel dela, le malce nevarnejši je bil Stanley Amuzie v 73. minuti z diagonalnim strelom z leve strani.

V 80. minuti pa so si domači priigrali najlepšo priložnost dotlej, ko je Jure Matjašič z volejem sprožil z desne, izkazal pa se je Rozman. Nekaj sekund pozneje je žogo z golove črte žogo izbil Rok Štraus po strelu domačih z glavo po podaji iz kota.

Kidričani bodo v 13. krogu v nedeljo gostovali v Velenju, Celjani pa dan prej pri Bravu.

Aluminij : Celje 0:0

Športni park, sodniki: Balažič, Vidali in Vojska.

Aluminij: Kovačić, Pantalon, Martinović, Amuzie, Jakšić, Horvat, Petrovič, Vrbanec (od 15. Leko), Matjašič, Klepač (od 88. Pečnik), Živković.
Celje: Rozman, Vidmajer, Zaletel, Travner, Ćalušić, Plantak (od 60. R. Štraus), Benedičič (od 79. Štravs), Novak, Lotrič, Božić, Vizinger.

Rumeni kartoni: Leko; Benedičič, Travner, Vidmajer.

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! V Kidričevem, tako kot na prvi tekmi sezone med Aluminijem in Celjem, nismo dočakali gola.

80. minuta: gola še nismo dočakali, je imel pa priložnost Jure Matjašič, ki je prišel do strela z desne,a se je z obrambo izkazal vratar Celja.

60. minuta: ura igre je za nami, v Kidričevem pa še kar čakamo na prvi zadetek.

49. minuta: do žoge je prišel najboljši strelec prvenstva Dario Vizinger in padel prav na robu kazenskega prostora, a sodnik ni dosodil enajstmetrovke.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Kaj nas čaka v drugih 45 in nekaj minutah? Bomo dočakali prvi gol?

POLČAS! V Kidričevem po prvih 45 mintah nismo dočakali zadetka.

VIDEO: priložnost Anteja Živkovića:


34. minuta: prva večja priložnost na tekmi. Imel jo je Hrvat v vrstah Aluminija Ante Živković, ki je prišel pred celjski gol, a ni streljal najbolje. Meril je mimo vrat.

30. minuta: pol ure igre v Kidričevem je za nami, a prav veliko dogajanja nismo videli. Na semaforju je še vedno izid 0:0. Se lahko zgodi, da tudi na drugi tekmi Aluminija in Celja v tej sezoni ne bomo dočakali gola?

ZAČETEK TEKME! Kaj nas čaka v Kidričevem? Prva medsebojna tekma v tej sezoni med Aluminijem in Celjem se je končala brez zmagovalca in tudi zadetka (0:0).

Še pred začetkom tekme so se vsi na štadionu v Kidričevem z minuto molka poklonili preminulemu Suadu Bešireviću, ki je bil svoj čas tudi nogometaš Celja.

Javljamo se iz Kidričevega
, kjer se merita ekipi z najboljšo obrambo v ligi (Aluminij) in najboljšim napadom v ligi (Celje). To je tudi obračun sosedov na lestvici. Celjani so z 19 točkami na petem mestu, Kidričani pa z dvema točkama več na četrtem. Če bo Aluminij zmagal, bo z novimi tremi točkami skočil na vrh. Tudi Maribor in Olimpija imata namreč isto število točk.
Ne spreglejte