Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 6. 2020,
23.28

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Luka Bobičanec Prva liga Telekom Slovenije NK Mura NK Tabor Sežana Stefan Stevanović Kai Cipot Jan Gorenc Leon Sever

Sobota, 13. 6. 2020, 23.28

3 leta, 10 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Tabor

Mura ob posebnem mejniku do nove zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Luka Bobičanec Mura | Mura je ugnala Tabor s 3:2. | Foto Grega Valančič/Sportida

Mura je ugnala Tabor s 3:2.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Mure so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB 24 Tabor Sežano s 3:2 (2:0).

Domžale, Maribor
Sportal Maribor po zanesljivi zmagi zmanjšal zaostanek za Olimpijo #video

Mura je v prvi tekmi državnega prvenstva po premoru zaradi epidemije novega koronavirusa premagala Aluminij, moštvo iz Sežane pa je izgubilo proti vodilni Olimpiji. Poleg tega so muraši sredi tedna prišli še do finala pokalnega tekmovanja, dobro formo pa so potrdili tudi danes, na koncu je bilo 3:2. Muraši so pred tekmo izpeljali tudi zanimivo in odmevno navijaško akcijo, v kateri so lahko navijači v podporo klubu kupili simbolične karte. V akciji Mi smo Mura so prodali skoraj 10.000 spominskih vstopnic, s čimer bi lahko dvakrat napolnili stadion.

Tekma se je zaradi logističnih težav gostov začela z 90-minutno zamudo. Zaradi nesreče na avtocesti so namreč obtičali v zastoju, pot v Mursko Soboto se je zavlekla na več kot šest ur, zato so začetek prestavili na 21.30. Ko so igralci končno lahko začeli, so bili domači precej boljši in nenehno pred vrati Davida Šugića. Ta je imel veliko dela, izkazal se je z nekaj posredovanji, a je bil ob obeh golih nemočen. Najbolj aktivna v zaletnem obdobju sta bila Tomi Horvat in Luka Bobičanec.

V 19. minuti pa je bila žoga v mreži. Do odbite žoge je na robu kazenskega prostora prišel Bobičanec in jo poslal proti vratom. Zadetek so pripisali njemu, čeprav naj bi žoga na poti do vrat oplazila tudi Kaia Cipota. Šele v 25. minuti so gostje prišli do prve polpriložnosti, ko je od daleč poskusil Stefan Stevanović.

Kai Cipot je zadel na drugi tekmi zapored. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kai Cipot je zadel na drugi tekmi zapored. Foto: Grega Valančič/Sportida

Gorenc do prvenca

Neubranljiv pa je bil nato za gostujočega vratarja strel Jana Gorenca v 33. minuti, ko je po kotu in odbiti žogi močno meril, po njegovem voleju je žoga poletela v vratnico, od tam pa v mrežo. Tik pred polčasom je za Tabor poskusil Leon Sever s podobnega položaja kot prej Stevanović, a je Matko Obradovič zlahka ulovil žogo.

A če se je zdelo, da so gostje v prvem delu povsem nenevarni, so se v povsem drugačni podobi pokazali v drugem. V le dveh minutah so namreč izid izenačili. Najprej je Dominik Mihaljević z lepo podajo našel osamljenega Stevanovića, ki je bil z močnim strelom dovolj natančen za znižanje.

In še preden so si domači opomogli, so gostje udarili še enkrat. V 54. minuti je Mihaljević prišel do odbite žoge na robu kazenskega prostora in jo potisnil do Leona Severja, ta pa je s strelom v daljši kot gola Obradovića poskrbel za 2:2. Kasneje so spet pritisnili domači, poskusa Nina Kouterja in Luke Šušnjare sta napovedala novo domačo ofenzivo. To je potem uresničil Bobičanec, ko je v 76. minuti z velike oddaljenosti meril natančno pod prečko za novo vodstvo.

Muraši bi lahko zmago potrdili v 84. minuti, toda po strelu Horvata je žoga zadela le vratnico. V naslednjem napadu pa se je zatresla mreža Mure, a je sodnik pokazal, da je bil strelec Dino Stančić v prepovedanem položaju.

V prihodnjem krogu bo Mura že v torek, 16. junija, gostila Celje, sežanska zasedba bo dan pozneje gostovala pri Aluminiju.

Mura : CB 24 Tabor Sežana 3:2 (2:0)

Stadion v Fazaneriji, brez gledalcev, sodniki: Borošak, Kasapović, Salkić.

Strelci: 1:0 Bobičanec (19.), 2:0 Gorenc (33.), 2:1 Stevanović (52.), 2:2 Sever (54.), 3:2 Bobičanec (76.).

Mura: Obradovič, Kous (od 62. Mandić), Gorenc, Maruško, Šturm, Kouter, Horvat, Cipot (od 62. Šušnjara), Karničnik, Bobičanec (od 87. Šporn), Maroša (od 79. Žižek).

Tabor Sežana: Šugić, Yameogo (od 81. Laukžemis), Azinović, Nemanić, Kouao, Zebić, Krivičić (od 90. Grobry), Mihaljević (od 90. Horvat), Babić, Sever, Stevanović (od 81. Stančić).

Rumeni kartoni: Mandić; Zebić, Babić, Denis, Stevanovič, Sever, Azinović
Rdeč karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme na Fazanerji. Mura je slavila s 3:2 in vknjižila nove tri točke.

GOOOL! Mura spet vodi! V 76. minuti je fantastičen evrogol dosegel Luka Bobičanec, ki je bil močno vpleten že pri prvem zadetku Murašev. Za Bobičanca je to že deveti zadetek v tej sezoni.

Video: gol Bobičanca:

GOOOL! Kakšen preobrat Tabora! Le dve minuti po prvem zadetku so Sežančani zadeli še drugič. Tokrat je žogo za hrbet vratarja Matka Obradovića poslal Leon Sever.

Video: gol Severja:

GOOOL! Tabor je na začetku drugega polčasa znižal zaostanek za Muro na 1:2. Po podaji Maria Babića je v 52. minuti v polno zadel Stefan Stevanović, ki je dosegel svoj tretji gol v prvoligaški druščini.

Video: gol Stevanovića:

Začetek drugih 45 minut na Fazaneriji.

Konec prvega polčasa v Murski Soboti. Po prvih 45 minutah vodi Mura z 2:0.

GOOOL! Mura vodi že z 2:0. Po podaji s kota je do strela prišel 20-letni Jan Gorenc, ki je z izjemnim strelom in ob pomoči vratnice dosegel svoj prvenec v prvi ligi.

Video: prvenec Gorenca:

 

GOOOL! Mura je v 19. minuti ob spektakularnem ognjemetu navijačev, ki tekmo spremljajo izven stadiona, prišla do vodstva z 1:0. S strelom od daleč je po odbiti žogi znova poskusil Luka Bobičanec, smer žoge je s posredovanjem za malenkost spremenil mladi Kai Cipot in domači so ob navdušenju navijačev povedli. Mladi nogometaš je v polno zadel že na prejšnji tekmi, ko je dosegel svoj prvenec v prvi ligi.

Video: gol Cipota in ognjemet navijačev:

17. minuta: v priložnosti so bili nogometaši Mure. S samostojno akcijo je poskusil Luka Bobičanec, a je njegov poskus zletel mimo vrat Tabora.

Video: poskus Bobičanca:

Začetek tekme v Murski Soboti. Tekma se je zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti začela šele ob 21.30, namesto ob 20.00. Tabor je namreč zaradi dolgih zastojev za pot do Murske Sobote potreboval skoraj sedem ur in je na Fazanerijo prispel šele nekaj po 20. uri.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Mura je v torek na Brdu pri Kranju napolnila mrežo Aluminija (4:0). | Foto: Grega Valančič / Sportida Mura je v torek na Brdu pri Kranju napolnila mrežo Aluminija (4:0). Foto: Grega Valančič / Sportida Sobotni večer bi lahko ponudil fantastične prizore nogometnega stadiona v Murski Soboti. Za dvoboj na "stadionu duhov" med Muro in Taborom je prodanih že deset tisoč vstopnic, a bo Fazanerija vseeno zaradi zahtevanih ukrepov samevala. Navijači Mure so še enkrat dokazali zvestobo in pokazali Sloveniji, kako se podpira klub tudi v težkih trenutkih.

Izbranci Anteja Šimundže, pri katerih je na zadnji tekmi z dvema zadetkoma in podajo izstopal Luka Bobičanec, želijo nadaljevati zmagoviti niz. Dvakrat so premagali Aluminij, se uvrstili v finale pokala, zdaj prihaja Tabor iz Sežane, ki je prejšnji konec tedna klonil pred Olimpijo z 0:3, a bil večji del srečanje enakovreden tekmec vodilni zasedbi lige.

 

Kraševci bodo v Prekmurju močno oslabljeni. Manjkali bodo kar trije kaznovani igralci. Rodrigue Bongongui, Marko Ristić in Erik Salkić ne bodo kandidirali za tekmo, kar bo velik udarec za Maura Camoranesija, ki se zaveda, da čaka češnjice krčevit boj za obstanek.

 

Ne spreglejte