Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 9. 2019,
20.50

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

NK Bravo NK Rudar Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 13. 9. 2019, 20.50

4 leta, 7 mesecev

Poročilo s tekme Rudar : Bravo

Ljubljanski festival zadetkov za še več skrbi v Velenju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Bravu z 1:4 (0:2).

NK Celje, Mitja Lotrič
Sportal Celjani šokirali Olimpijo, Mura in Domžale proslavljajo #video

Ljubljančani so začeli odlično in že v osmi minuti povedli. Po podaji z desne strani je z glavo zadel Aljoša Matko. Isti igralec je prednost Brava povišal v 21. minuti, takrat je z nogo izkoristil podajo Mustafe Nukića z leve strani v osrčje kazenskega prostora. Za Matka je bil to že peti gol sezone.

Blizu zadetku je bil v 10. minuti tudi novinec v gostujoči ekipi Besart Abdurahimi, ki je z volejem z dobrih desetih metrov le za malo zgrešil cilj. Velenjčani so med prvim in drugim zadetkom nekajkrat opozorili nase, a niso sestavili pravega strela.

Zato pa ga je v 31. minuti znova Aljoša Matko, ko je sprožil z dobrih desetih metrov, Tomaž Stopajnik pa se je izkazal. Napadalec Brava je malce zatem poskusil še z glavo, a nenatančno. V 37. minuti je z roba kazenskega prostora malce previsoko meril Gal Primc. Na drugi strani je Rudarjev novinec Mičo Kuzmanović ob koncu polčasa na drugi strani žogo poslal daleč mimo vrat iz bližine.

Aljoša Matko je v prvem polčasu zadel dva zadetka. | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Aljoša Matko je v prvem polčasu zadel dva zadetka. Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

V 48. minuti je od daleč pri Bravu poskusil Michael Ogungbaro, toda žogo poslal malo mimo vrat, tako kot malce pozneje po strelu z glavo. V 62. minuti so se domači že veselili zadetka Dominika Radića, a so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

V 64. minuti je Aljoša Matko spet poskusil z glavo, Stopajnik je žogo odbil, po Matkovi podaji iz kota v 65. minuti pa je Abdurahimi povišal na 3:0. Za 4:0 je že v 67. minuti zadel Nukić, potem ko je z glavo unovčil Primčevo podajo z desne strani.

V 77. minuti je Stopajnik obranil dva strela Primca iz bližine, v 79. minuti pa je Matko daleč zunaj kazenskega prostora na desni strani že preigral Stopajnika, a nato slabo streljal. V 85. minuti je nenatančno meril še Ovbokha Agboyi, v 89. minuti pa je malce ublažil poraz Damjan Trifković, ki je mojstrsko izvedel prosti strel s 25 metrov in zadel desni zgornji kot tekmečevih vrat.

Velenjčani bodo v 10. krogu prihodnjo nedeljo gostili Domžale, Bravo pa bo gostoval pri Olimpiji.

Rudar : Bravo 1:4 (0:2)

Štadion ob jezeru, sodniki: Antič, Gabrovec in Habibović.

Strelci: 0:1 A. Matko (8.), 0:2 A. Matko (21.), 0:3 Abdurahimi (65.), 0:4 Nukić (67.), 1:4 Trifković (89.).

Rudar: Stopajnik, Vošnjak, Hrubik, Pušaver, Kitek (od 61. Lovenjak), Kuzmanović, Filipović, Kobiljar, Črnčič (od 81. Pljava), Kadrić, Radić (od 75. Trifković).

Bravo: Vekić, Vrljičak, Žinko, M. Matko, Ihbeisheh, Ogungbaro, Agboyi, Abdurahimi (od 70. Mensah), Primc (od 77. Krcić), Nukić (od 84. Piskule), A. Matko.

Rumeni kartoni: Črnčič, Filipović; Abdurahimi, Ogungbaro.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Velenju:

Konec tekme!

89. minut: GOOOL! 1:4! Ko je bilo že vse odločeno je s prostega strela častni zadetek za Velenjčane dosegel kapetan Damjan Trifković. S prostega strela je s prožil s skoraj 30 metrov in neubranljivo zadel.

VIDEO: mojstrovina Trifkovića:

77. minuta: Bravo lovi že peti zadetek. Zelo blizu temu je bil Primc, ki se je sam znašel pred Stopajnikom, a kljub dvema poskusoma ni zadel. Ponovno se je izkazal velenjski vratar. Ostalo je pri 4:0.

VIDEO: zadišalo je po petardi: 

67. minuta: GOOOL! 0:4! Veselje Brava se še dobro ni poleglo, ko je Mustafa Nukić po podaji Gala Primca zadel za 4:0!

VIDEO: Nukić je izkoristil lepo podajo Primca:

65. minuta: GOOOL! 0:3! Čeprav je Rudar v drugem polčasu pokazal več in bil blizu znižanja rezultat, so tudi tretji zadetek dosegli gostje, ki imajo zdaj že skoraj neulovljivo prednost. V polno je po podaji s kota zadel še Besart Abdurahimi.

VIDEO: Bravo je prvi zadel tudi v drugem polčasu:

Začetek prvega polčasa!

Konec prvega polčasa!

30. minuta: Bravo ni popuščal in še v prvem polčasu nekajkrat nevarno zapretil. V 30. minuti se je sam pred vratarjem Tomažem Stopajnikom znašel vroči Matko, a le za malo ostal brez hat-tricka. Vratar Rudarja je odlično posredoval in preprečil nov zadetek Ljubljančanov.

VIDEO: Stopajnik Matku preprečil hat-trick:

21. minuta: GOOOL! 0:2! Rudar se po zadetku ni opomogel in za nameček nekaj minut kasneje prejel še en zadetek. Za Ljubljančane je v polno spet meril Aljoša Matko in prednost povišal na 2:0!

VIDEO: Aljoša Matko zadel še drugič:

8. minuta: GOOOL! 0:1! Bravo je hitro pokazal, kako zelo je nevaren. Potreboval je dobrih sedem minut, da zatrese mrežo domačinov. Po lepo podaji z desne strani je glavo v polno meril Aljoša Matko. To je bil zanj že četrti zadetek v sezoni.

VIDEO:obramba domačih je zaspala in bila kaznovana:

Začetek tekme v Velenju! Rudar lovi prvo zmago v sezoni!

Začetna postava domačih:

Začetnih XI za tekmo z NK Bravo! 💚🖤⚒ #srecnorudar #PLTS

Objavil/a NK Rudar Velenje dne Petek, 13. september 2019
Ne spreglejte