Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 6. 2020,
20.25

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Mura

Nedelja, 28. 6. 2020, 20.25

3 leta, 10 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Domžale

Lahko si malce oddahnejo: Domžalčani osvojili Fazanerijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Nogometaši Mure so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:0).

NK Olimpija, NK Maribor, derbi, Stožice
Sportal Olimpija po zmagi na večnem derbiju spet pobegnila Mariboru #video

Mura si je že v sredo s pokalno lovoriko zagotovila evropsko vozovnico, kljub temu pa so v črno-belem taboru proti Domžalam pričakovali več kot ničlo proti Domžalam. Te so na gostovanju v Murski Soboti prišle do pomembne zmage v boju za izognitev devetemu mestu in dodatnim kvalifikacijam, hkrati pa tudi prve v sezoni proti Muri. Slednja ostaja peta s točko zaostanka za Aluminijem.

Sobočani, ki so pogrešali Nina Kouterja, so v prvem polčasu pokazali nekoliko konkretnejšo igro, vsi razburljivejši dogodki ob visoki temperaturi zraka pa so se zgodili v drugem delu polčasa.

Od daleč sta pri Muri v 25. in 35. minuti poskušala Luksa Bobičanec in Klemen Pucko, prvi je bil nevaren še v 40. minuti, ko je sprožil iz prve z desne strani, Ajdin Mulalić pa je bil na mestu. Eno lepših priložnost je v 41. minuti zapravil Kai Cipot, ki je iz bližine žogo z glavo poslal malce čez gol.Fotogalerija s tekme med Muro in Domžalami (foto: Blaž Weindorfer / Sportida):

Fotogalerija
1 / 25

Ta je v 44. minuti zletela tudi čez Murin gol, potem ko je po strelu Senijada Ibričića Martin Karamarko z glavo preusmeril žogo od mreže. Tik pred koncem polčasa pa so imeli gosti, še eno priložnost v bližini gola je poskusil Slobodan Vuk preusmeriti žogo v mrežo, a je zgrešil cilj. Za malo ga je pri gostih, kjer ni bilo Marca Da Silve, Gregorja Sikoška, Jošta Urbančiča, Mattiasa Käita, Tilna Klemenčiča, Nikole Vujadinovića in Predraga Sikimića, tudi Andraž Žinič v 28. minuti.

V drugem polčasu je v 65. minuti Cipot po lepem prodoru Klemena Pucka po levi strani znova prišel do strela iz osrčja kazenskega prostora, spet se je izkazal Mulalić. Na drugi strani je v podoben položaj v 72. minuti na drugi strani prišel Dejan Lazarević, Matko Obradović pa je bil na mestu. Lazarević je le malce zatem zgrešil še iz bližine.

Zadetek Jakupovića:

Arnel Jakupović je nato s prostega strela z desne strani Obradovića prisilil v novo obrambo, isti igralec pa je v 76. minuti dosegel svoj šesti gol sezone, ko je zadel z dobrih desetih metrov malce z desne strani. Domžalčani so imeli pozneje še nekaj polpriložnosti, Sobočani pa so tudi pritiskali za izenačujoči gol, a neuspešno. Eno lepših priložnosti je tik pred koncem s strelom z glavo zapravil Amadej Maroša, žogo je tik pred golovo črto ustavil Mulalić.

Mura bo v 31. krogu prihodnjo nedeljo gostovala v Mariboru, Domžale pa bodo dva dni prej gostile Tabor.

Mura : Domžale 0:1 (0:0)

Stadion Fazanerija, gledalcev 400, sodniki: Vinčić, Klančnik, Benc.

Strelec: 0:1 Jakupović (76.).

Mura: Obradović, Pucko, Gorenc, Karamarko, Karničnik, Šporn (od 89. Maruško), Brkić (od 76. Horvat), Bobičanec, Cipot (od 77. Kous), Mandić (od 68. Šušnjara), Žižek (od 67. Maroša).

Domžale: Mulalić, Makovec (od 70. Fink), Ilić, Šoštarič Karić, Žinič, Husmani, Svetlin (od 60. Mavretič), Pišek (od 90. Vuklišević), Ibričić, Podlogar (od 60. Jakupović), Vuk (od 69. Lazarević).

Rumeni kartoni: Gorenc, Bobičanec; Makovec.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Murski Soboti:

KONEC TEKME NA FAZANERIJI! Domžalčani so pa pomembni zmagi spet skočili na osmo mesto pred Triglav.

94. minuta: Domžalčani so trpeli, a zdržali. Ajdin Mulalić je ukrotil tudi poskus Amadeja Maroše. Bosanski vratar je eden glavnih junakov, da rumeni na koncu niso prejeli zadetka. 

Video: Mulalić je bil junak Domžal:

89. minuta: Ne gre in ne gre. Mura ne more zadeti. Z ugodnega položaja po podaji Bobičanca je bil z glavo nenatančen tudi Šušnjara. 

Video: lepa priložnost za Šušnjaro:

76. minuta: GOOOL! 0:1! Domžale so povedle! Zmedo v domači obrambi po napaki Kraničnika, ki je slabo ocenil let žoge in biil na koncu prenizek, je izkoristil rezervist Arnel Jakupović in rumene popeljal v prednost. Nekdanji napadalec Juventusa je v igro vstopil v 60 minuti, ko je zamenjal Mateja Podlogarja.

Video: Jakupović je ohranil mirno glavo in lepo zadel:

73. minuta: Za glavo se držijo tudi pri Domžalah. Dejan Lazarević je takoj po vstopu v igro prišel do dveh priložnosti za zadetek. Najprej je njegov sicer močen strel šel preveč po sredini vrat, zato Obradović ni imel nikakršnih težav, le nekaj sekund kasneje pa je z nekaj metrov od golove črte povsem zgrešil žogo in jo poslal v gol-avt.

Video: smola Lazarevića in sreča za Muro:

67. minuta: Tako kot Domžale so menjali tudi pri Muri. Šimundža je na igrišče poslal paradna konja Luko Šušnjaro in Amadeja Marošo.

65. minuta: Nova lepa priložnost za domače! Po hitrem protinapadu in izjemnega prodora Pucka je do strela prišel Cipot, a izkušeni Mulalić se ni dal in rešil Domžale. 

Video: kakšna obramba Mulalića:

60. minuta: Mura veliko poskuša, a njeni streli so zelo nenatančni. Zbrali so kar 12 strelov, a le eden je šel v okvir vrat. Gostje iz Domžal na poskus v okvir vrat še čakajo.

50. minuta: Mura ohranja pobudo tudi na začetku drugega polčasa. Dvakrat je poskušal Bobičanec, enkrat z levo, enkrat z desno, a oba strela sta švignila preko domžalskih vrat.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA! 

41. minuta: Velika priložnost za Muro. Po hitro izvedenem prostem strelu je lep predložek v kazenskih prostor Domžal poslal Karničnik, mladi Kai Cipot pa ugodnega položaja za strel ni izkoristil. Mladi napadalec Mure je z glavo streljal prek vrat.

Video: mladi Cipot je zapravil najlepšo priložnost v prvem polčasu:

40. minuta: Kot smo že dejali, pred vrati Domžal je vse bolj vroče. Še enkrat je udaril Bobičanec, izkazal pa se je Mulalić.

Video: nov poskus Bobičanca in lepa obramba Mulalića:

35. minuta: Mura je vse bolj nevarna, a mreža Domžal za zdaj miruje. Nevarno sta poskušala še Klemem Pucko in Jon Šporn.

28. minuta: Prvo kljukico  za nevaren strel so naredili tudi gostje z Domžal. Močno je udaril branilec Andraž Žinić, a tudi on je bil malce premalo natančen.

24. minuta: Osvežitev je nogometašem očitno dobro dela, saj smo takoj videli nevarne poizkus domače ekipe. Do malce več prostora je prišel Luka Bobičanec in močno sprožil proti domžalskim vratom. Žoga je za las zgrešila cilja, vratar Domžal Ajdin Mulalić pa se je razjezil na svoje soigralce. 

Video: projektil Bobija:

23. minuta: Zaradi hude vročine, v Murski Soboti je preko 30 stopinj Celzija, je glavni sodnik Slavko Vinčić prekinil tekmo, nogometaši pa so odšli na požirek osvežilne tekočine.

18. minuta: Če ne zadetkov, pa smo videli prvi rumeni karton. Zaradi vlečenja za dres hitrega Žana Karničnika je porumenel mladi 19-letni Ivan Makovec.

15. minuta: V prvih minutah obračuna v Murski Soboti nismo videli še prav nobene nevarne akcije.

ZAČETEK TEKME! Trener Mure Ante Šimundža je za razliko od pokala naredil veliko rotacij. Na klopi so ostali Žiga Kous, Amadej Maroša, Matic Maruško in tudi Luka Šušnjara.

17.55: Domžalčani so nove pokalne prvake počastili z znamenitim špalirjem in jim izkazali čast. 

Začetni postavi:

Pred tekmo:

Nedelja se bo začela v Murski Soboti, kjer mesto še vedno proslavlja pokalni uspeh, prvo klubsko lovoriko po 25 letih. Črno-beli so si že zagotovili nastop v Evropi, tako da bodo lahko v nadaljevanje prvoligaške sezone krenili sproščeno in brez obremenitev. Brez kaznovanega Nina Kouterja bodo v nedeljo pred kamerami Planet TV ob 18. uri pričakali Domžalčane, ki jim še vedno gori pod nogami.

Gostje so po menjavi trenerja, na vroči stolček je sedel Dejan Djuranović, zaigrali bolje, a so v zadnjem krogu nesrečno izgubili proti Olimpiji (0:1) in ostali veliko bliže dnu kot vrhu lestvice. Rumeni odhajajo v Prekmurje brez izkušenega Srba Predraga Sikimića, velikega dolžnika, saj po prihodu v Domžale sploh še ni dosegel zadetka v 1. SNL, in njegovega rojaka Nikole Vujadinovića, na katerega se v zadnjih mesecih "lepijo" rdeči kartoni.

Domžalčani bodo kot prvi prvoligaški klub čestitali Muri za pokalno lovoriko, ne bi pa imeli nič proti, če bi slavje črno-belih vzelo junakom Anteja Šimundže veliko energije in bi tako v Fazaneriji lažje dosegli veliki cilj. Pred slabima dvema letoma so v Murski Soboti doživeli hudo ponižanje. Izgubili so z 1:5, Kouterjeva nepozabna rabona pa je postala spletna uspešnica tudi v tujini. Tokrat na srečo rumenih v vrstah Mure ne bo 26-letnega zveznega igralca, znanega po atraktivnih zadetkih.

Ne spreglejte