Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 7. 2019,
22.30

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Triglav Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 13. 7. 2019, 22.30

4 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Triglav

Kranjski orli že na uvodu sezone osvojili Ljudski vrt #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Nogometaši Maribora so v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (0:1).

NK Olimpija
Sportal Olimpija izkoristila spodrsljaj jeznega Maribora, v Domžalah in Celju 2:2

Mariborčani so prvo tekmo v novi sezoni prve lige začeli s petimi spremembami v začetni postavi v primerjavi s tekmo kvalifikacij lige prvakov na Islandiji, ki so jo proti Valurju dobili s 3:0. Priložnost je po slabih dveh letih dobil Sandi Ogrinec, v kadru pa ni bilo očitno odpisanih Amirja Derviševića in Gregorja Bajdeta.

Štajerci, ki branijo naslov prvaka, pa so pred domačimi navijači kljub prevladi v igri in več strelom doživeli poraz proti izbrancem Dejana Dončića. Triglav je nazadnje v Ljudskem vrtu slavil novembra 2013. Tudi takrat z 2:1.

Prvi polčas je ponudil kar živahno predstavo s precej poskusi, ki pa so bili večinoma nenevarni. Edini zadetek pa so dosegli Kranjčani. V 22. minuti je Aleš Mertelj z dolgo žogo našel Davida Tijanića, ki je sprožil v kazenskem prostoru, žoga pa se je od Saše Ivkovića odbila za hrbet Kenana Pirića. Domači so sprva zahtevali prepovedan položaj, a priznali, da je imel sodnik prav.

David Tijanić je napovedal velik dan Triglava. | Foto: Vid Ponikvar David Tijanić je napovedal velik dan Triglava. Foto: Vid Ponikvar

Tijanić je imel lepo priložnost sicer še v 43. minuti, ko je iz bližine z glavo žogo poslal čez vrata. Pred tem so se Gorenjci, ki so maja na zadnji medsebojni tekmi z vijoličnimi v Ljudskem vrtu igrali 3:3, posluževali bolj strelov od daleč, ki pa niso posebej ogrozili mariborskih vrat.

Na drugi strani so Štajerci, ki so pogrešali nekaj nogometašev (tudi Luko Zahovića), spočili pa Marcosa Tavaresa in Mitjo Vilerja, zadeli v peti minuti, a so sodniki po njihovo nepravilno dosodili prepovedan položaj Roka Kronavetra. Ta je bil še enkrat nenatančen z roba kazenskega prostora, sicer pa je bil najbolj živahen Rudi Požeg Vancaš, ki je trikrat neuspešno poskušal.

V 28. minuti je dvakrat streljal Andrej Kotnik, prvič je njegov strel z glavo obranil Luka Čadež, drugič pa je bil nenatančen. V 35. minuti je z glavo žogo mimo gola poslal tudi Saša Ivković.

Trener domačih Darko Milanič je že na začetku drugega polčasa iz igre potegnil oba krilna igralca in ju zamenjal z Jasminom Mešanovićem in Dinom Hotićem. V 51. minuti je Martin Milec močno sprožil malce z desne, izkazal pa se je Čadež.

Ko je zadel še Egzon Kryeziu, je bilo upanja Maribora konec. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ko je zadel še Egzon Kryeziu, je bilo upanja Maribora konec. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Malce zatem je poskusil še Mešanović z glavo, nato je Hotić streljal z roba kazenskega prostora, pa še enkrat Mešanović z nogo, v 68. minuti pa je bilo znova vroče, ko je Ivković zahteval prekršek v kazenskem prostoru (Kristjan Arh-Česen ga je potisnil s hrbta). A sodniki znova niso pokazali na belo piko. Do strela je nato prišel Špiro Peričić, a zadel še ležečega Ivkovića.

V 75. minuti je bil spet v akciji Mešanović, njegov strel iz bližine je znova ukrotil Čadež. Deset minut zatem pa nov hladen tuš za domače. Rezervist in novinec Triglava Victor Aliaga (zatem je bil še dvakrat nevaren) je podal na rob kazenskega prostora, od koder je streljal Kryeziu, zadel še Ivkovića, od kogar se je žoga odbila v mrežo.

Le nekaj trenutkov zatem je po številnih zapravljenih priložnostih Mešanović znižal iz bližine po podaji Nardina Mulahusejnovića. Mešanović je imel v prvi minuti sodniškega dodatka veliko priložnost za izenačenje, a je povsem neoviran zgrešil cilj. Njegovo "vajo" je v zadnji minuti ponovil še Aleks Pihler, tako da je ostalo pri zmagi Gorenjcev.

Mariborčani bodo v 2. krogu v soboto gostovali v Velenju, Kranjčani pa dan prej v Kidričevem.

Maribor : Triglav 1:2 (0:1)

Štadion Ljudski vrt, gledalcev 3200, sodniki: Balažič, Vojska in Povšnar.

Strelci: 0:1 Tijanić (22.), 0:2 Kryeziu (85.), 1:2 Mešanović (88.).

Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Kolmanič, Ogrinec (od 75. Mulahusejnović), Pihler, Kramarič (od 46. Hotić), Kronaveter, Požeg Vancaš (od 46. Mešanović), Kotnik.

Triglav: Čadež, Rogelj, Mertelj, Šalja, Arh-Česen, Udovič (od 89. Gajič), Tijanić, Kryeziu, Hasanaj (od 59. Žurga), Mlakar (od 83. Aliaga), Majcen.

Rumeni kartoni: Pihler; Šalja, Majcen, Žurga, Čadež.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Ljudskem vrtu:

Konec tekme!

88. minuta: GOOOL! 1:2! Mariborčani se ne da. Hotić je lepo našel rezervista Mulahusejnovića, ki je s žogo že premagal vratarja, žogo pa je za vsak slučaj v mrežo potisnil Mešanović.

VIDEO: Maribor je uspel znižati, a to je tudi vse:

85. minuta: GOOOL! 0:2! Medtem ko je Maribor lovil zadetek za izenačenje in zapravil številne lepe priložnosti, so na drugi strani ponovno zadeli Kranjčani. Protinapad gostov, po desni je ušel rezervist Victor Aliaga, ki je lepo zadržal žogo in lepo našel Egzona Kryeziuja, ki je spet s pomočjo domače obrambe zadel v polno.

VIDEO: Triglav je zabil še drugič:

68. minuta: Nova sporna situacija v Ljudskem vrtu. Kristjan Arh Česen je od zadaj potisnil Sašo Ivkovića in kaj lahko bi  sodnik Dejan Balažič pokazal na belo točko, a se zadnjo ni odločil.

Mariborčani so v nadaljevanju akcije poskušali še enkrat prek Špira Peričića, a žoga, ki je letela v gol, je v zadnjo plat zadela ležečega Ivkovića in se odbila prek vrat. Neverjetno, koliko sreče za goste.

VIDEO: je bil nad Ivkovićem storjen prekršek za enajstmetrovko?

Je bil nad branilcem Maribora strojen prekršek za enajstmetrovko?

  • Da.
    56,14 %
    992 glasov
  • Ne.
    42,67 %
    754 glasov
  • Ne vem.
    1,19 %
    21 glasov
Oddanih 1767 glasov

Začetek drugega polčasa! Maribor je ob polčasu opravil dvojno menjavo. V slačilnici sta ostala Požeg Vancaš in Kramarič, v igro pa sta vstopila Jasmin Mešanović in Dino Hotić.

51. minuta: Lepa priložnost za Maribor. Lep položaj za strel si je pripravil kapetan Martin Milec, a je bil vratar gostov Luka Čadež pripravljen in žogo odbil. Ostalo je pri vodstvu gostov.

VIDEO: močan poskus Milca, a Čadež je bil na mestu:

Maribor: Nas odškodovali, zadetek Triglava regularen: 

VIDEO: poglejte si, kako so razveljavili zadetek Maribor:

Bi morali zadetek Roka Kronavetra obveljati?

  • Da.
    63,61 %
    1229 glasov
  • Ne.
    34,73 %
    671 glasov
  • Ne vem.
    1,66 %
    32 glasov
Oddanih 1932 glasov

Konec prvega polčasa!

43. minuta: Ufff, Triglav je bil zelo blizu še drugemu zadetku. Po izredno lepi podaji Kristjana Arha Česna je bil v idealnem položaju strelec prvega zadetka Tijanić, a tokrat grdo zgrešil. Z glavo je meril preveč ob tla, žoga pa se je odbila prek Pirićevih vrat.

VIDEO: Poglejte, kaj je zgrešil Tijanić:

30. minuta: Lepa priložnost Maribora. Spretna kombinacija iz prostega strela, Kronaveter je po tleh na robu kazenskega prostora lepo zaposlil Požega Vancaša, ta pa med gnečo ni našel poti do mreže. Žogo je odbil Mertelj.

22. minuta: GOOOL! 0:1! Triglav je po hitrem protinapadu zadel v polno. V napad se je po dolgi podaji Aleša Mertlja lepo izstrelil David Tijanić, ki si je na koncu lepo pripravil žogo na strel in poskrbel za vodstvo Triglava 1:0. Ob strelu je žoga zadela tudi branilca Sašo Ivkovića in presenetila vratarja Kenana Pirića. Domači so se pritoževali, da je bil Tijanić v prepovedanem položaju, a sodniki svoje odločitve niso spreminjali.

VIDEO: Orli so tudi z nekaj sreče povedli v Ljudskem vrtu:

5. minuta: Rok Kronaveter je zatresel mrežo Triglava, a se je ob podaji Rudi Požega Vancaša žoge vmes dotaknil še Martin Kramarič in sodniki so pravilno dosodili prepovedan položaj. Če se Kramarič žoge ne bi dotaknil, bi bil zadetek priznan.

Začetek tekme v Ljudskem vrtu!

Zanimivost: V napadu Maribor je zanimivo Andrej Kotnik, ki ni klasični napadalec, pomagali pa mu bodo še Martin Kramarič, Rudi Požeg Vancaš in Rok Kronaveter.

Informacije iz vijoličnega tabora: V primerjavi s tekmo na Islandiji je v začetni postavi pet sprememb. V začetni enajsterici tudi Sandi Ogrinec, prvič po septembru 2017.

Na seznamu poškodovanih so še vedno Luka Zahović, Aleksander Rajčević, Felipe Santos, Nino Žugelj, Luka Uskoković in Luka Koblar, izven kadra pa sta še drugič zapored Amir Dervišević in Gregor Bajde. Dervišević je bil v pretekli sezoni glavni mož Maribor, pripravil je kar 16 zadetkov, zdaj pa ne sedi niti na klopi.

Začetni postavi:

Ne spreglejte