Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 3. 2021,
17.11

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

NK Aluminij NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 13. 3. 2021, 17.11

3 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Aluminij : Domžale

Kidričani po odmevni zmagi skočili pred prvake #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Aluminij Oskar Drobne | Izbranci Oskarja Drobneta igrajo vse boljše. | Foto Vid Ponikvar

Izbranci Oskarja Drobneta igrajo vse boljše.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Aluminija so v tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 1:0 (1:0).

Olimpija, Bravo,13. april 2021
Sportal Olimpija izgubila dve točki in Mariboru pobegnila na +2

Domači nogometaši so v prejšnjem krogu prekinili niz dveh porazov, dvoboj pa so začeli s predzadnjega mesta, z dvema točkama zaostanka za državnimi prvaki iz Celja. Po tekmi so Domžalčani s porazom končali serijo desetih uspešnih tekem, ki jih je popeljala na četrto mesto, Kidričani pa so začasno prišli pred Celje.

Dvoboj sta ekipi začeli precej oslabljeni, saj so pri gostih zaradi kartonov manjkali kaznovani Senijad Ibričić, Sven Šoštarič Karič in Damjan Vuklišević, pa tudi poškodovani Slobodan Vuk, Tilen Klemenčič in Gaber Dobrovoljc, domači pa niso mogli računati na Emirja Azemovića, Davida Flakusa Bosilja in Aljaža Ploja.

Razburljivo je bilo že takoj na začetku tekme, ko je po strelu Domžalčanov s kota domači vratar Luka Janžekovič žogo odbil, a pri tem tudi zadel z glavo v vratnico in potem potreboval zdravniško pomoč.

Pozneje so zapretili tudi domači, ob strelu Nemanje Jakšića iz bližine je vratar gostov Ajdin Mulalić dobro posredoval, podobno pa je bilo tudi v osmi minuti, ko je ubranil nevaren poskus Harisa Kadrića.

Zadetek Jakšiča:

Rahlo premoč so domači nato kronali z zadetkom, Marcel Čermak je v kazenskem prostoru lepo našel Kadrića, ta je podaljšal do Jakšića, njegov strel v spodnji levi kot vrat Domžal pa je bil za Mulalića neubranljiv.

Gostje so nato poskušali prek Mattiasa Kaita in Janeza Piška, a je obakrat posredoval vratar Janžekovič.

Priložnost za povišanje vodstva pa so nato imeli domači v 40. minuti, ko se je Armin Đerlek odločil za strel s kakšnih 18 metrov, vratar Domžal pa je imel kar precej dela, da je žogo odbil v kot.

Začetek drugega polčasa ni bil posebej razburljiv, ekipi pa sta potrebovali kar nekaj časa, da sta sestavili kakšno nevarnejšo akcijo.

V zadnji četrtini tekme pa so gostje vse bolj pritiskali, domači pa so branili minimalno prednost. Priložnost je imel najprej Jakupović, še več pa nato Matej Podlogar. Aluminij v drugem delu praktično ni ogrožal Mulalića, v edini obetavni akciji pa so bili domači v prepovedanem položaju.

Ob koncu tekme bi lahko Domžale iztržile vsaj točko, toda Podlogar je bil že v sodnikovem dodatku dvakrat nezbran. Prvič je poskusil s "škarjicami", a je šla žoga čez vrata, drugič pa po podaji Gregorja Sikoška, ko je bil le kakšen meter pred vrati, a ni bil natančen.

V naslednjem krogu bodo Domžalčani po reprezentančnem premoru 3. aprila gostovali pri Bravu, Aluminij pa bo isti dan gostil Mariborčane.

Aluminij : Domžale 1:0 (1:0)

Športni park Aluminij, brez gledalcev, sodniki: M. Jug, Praprotnik, T. Jug .

Strelec: 1:0 Jakšić (18.).

Aluminij: Janžekovič, G. Pečnik, Jakšić, T. Pečnik (od 90. Majcen), Kadrić (od 86. Jauk), Đerlek (od 64. Krajnc), Čermak, Petek, Bolha (od 65. Marinšek), Pantalon, Krefl.

Domžale: Mulalić, Žinič, Pišek (od 87. Gorenc Stankovič), Svetlin (od 87. Saitoski), Kolobarić, Sikošek, Kait, Martinović (od 72. Markuš), Jakupović, Urbančič (od 62. Podlogar), Husmani

Rumeni kartoni: čermak, Bolha, Janžeković, Pantalon, T. Pečnik; Urbančič, Markuš.
Rdeči karton: /

Potek srečanja v Domžalah:

Konec tekme v Kidričevem. Aluminij je zmagal drugič zapored, Domžalčani pa so prvič izgubili v drugem delu prvenstva.

95. minuta: Domžalčani so imeli veliko priložnost za izenačenje, a Kidričane rešila vratnica. Po predložku Sikoška je Podlogar na drugi vratnici zadel vratnico in ostalo je pri vodstvu domačih. Smola.

74. minuta: Nova prekinitev zaradi poškodbe. Svetlin je trčil v glavo Pečnika, ki je nokavtiran obležal na tleh.

Trčenje Svetlina in Pečnika:

72. minuta: Z ugodnega položaja je s prostega strela proti vratam Janžekoviča sprožil Jakupović, a žoga je švignila preko vrat. 

64 minuta: Na igrišče so pritekli trije novi nogometaši. Dve menjavi je opravil Aluminij, eno Domžalčani. Za Kidričane po novem igrata Krajnc in Marinšek, zelenico sta zapustila Đerlek in Bolha, pri rumenih pa je vstopil Podlogar, ki je zamenjal Urbančiča.

55. minuta: Za nami je prvih deset minut v drugem polčasu. Igra se odvija med obema kazenskima prostoroma.  v tem času veliko akcije ni bilo, smo pa videli dva rumena kartona v vrstah Aluminija. Porumenela sta Čermak in Bolha.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

45. minuta: Nova priložnost za Aluminij. Po podaji Tilna Pečnika je na prvi vratnici odbil Käit. V nadaljevanju akcije je Pečnik žogo zavrnil do Krefla, ki je z levega roba kazenskega prostora močno streljal. Vratar Mulalić je žogo odbil do Kadriča. Ta je s 25 metrov streljal čez zgornji desni kot vrat Domžal. Ostalo je pri vodstvu z 1:0.

37. minuta: Käit je na desni strani kazenskega prostora zaposlil Žiniča. Ta je prodrl proti vratom in poslal nizek predložek. Nespretno je posredoval Čermak, a je vratar Janžekovič z odličnim posredovanjem preprečil avtogol domačih.

25. minuta: Svetlin je na levi strani zaposlil Urbančiča, ki je poslal predložek v kazenski prostor. Vratar Janžekovič je zapustil vrata, žoga pa je prišla do Piška. Ta je streljal z 20 metrov, a je Janžekovič uspel žogo sredi kazenskega prostora zaustaviti.

18. minuta: GOOOL! 1:0! Aluminij vodi! Čermak je na levi strani prodrl v kazenski prostor Domžal. Podal je v sredino, kjer je Kadrič žogo namestil Jakšiću. Ta je z 18 metrov natančno streljal v spodnji levi kot nemočnega Mulalića. Kidričani so v sedmih nebesih.

Zadetek Jakšića:

5. minuta: Sikošek je odbil v kot z desne strani. Po podaji Krefla je pred vrati do žoge prišel Jakšič. Njegov strel iz neposredne bližine je vratar Mulalić odlično odbil. Do strela je prišel še Pantalon, branilci Domžal pa so uspešno blokirali in žoga je zletela mimo desne vratnice. Po dveh kotih Pečnika z leve strani so se Domžalčani ubranili.

1. minuta: Nezgoda! Po neposrednem strelu s kota je poizkušal Jakupović. Vratar Janžeković je z zadnjimi močmi žogo odbil, pri tem pa je z glavo močno z glavo trčil v vratnico. Potreboval je zdravniško pomoč. Po kratki oskrbi je lahko nadaljeval tekmo.

Nezgoda Janžekoviča:

Začetek tekme v Kidričevem!

Začetni postavi:

Tekmo z NK Domžale začenjamo v naslednji postavi. 💪 #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Sobota, 13. marec 2021

➡️ Urbančič, Pišek, Martinović, Kolobarić ⬅️ Vuklišević, Šoštarič Karič, Ibričić, Podlogar 📝 https://bit.ly/30CK3pl #Plts #ALUDOM

Objavil/a NK Domžale dne Sobota, 13. marec 2021

Pred tekmo:

Prvoligaška karavana se bo tako ob prestavljeni tekmi v Ljubljani danes ustavila le v Kidričevem. Aluminij bi lahko danes dočakal nekaj, na kar so njegovi navijači že pozabili. Šumari bi se lahko na lestvici povzpeli na osmo mesto, na položaj, ki zagotavlja neposreden obstanek med elito, ne pa dodatnih kvalifikacij. Kidričani so se po zaslugi gostujoče zmage nad Bravom (1:0 v Ljubljani) med tednom približali osmouvrščenemu Celju, ki zaradi slabih predstav in ogromnega števila porazov doživlja vedno več kritik, na zgolj -2.

Kapetan Domžal Senijad Ibričić mora zaradi kazni kartonov preskočiti današnje srečanje v Kidričevem. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kapetan Domžal Senijad Ibričić mora zaradi kazni kartonov preskočiti današnje srečanje v Kidričevem. Foto: Grega Valančič/Sportida

Če bi izbranci Oskarja Drobneta vzeli mero še Domžalam in postali prvi klub, ki mu je to uspelo v letu 2021, bi bilo zadovoljstvo v Kidričevem izjemno. Domači trener resda zaradi kartonov ne more računati na tri pomembne igralce, manjkali bodo Emir Azemović, David Flakus Bosilj in Aljaž Ploj, a bodo močno oslabljeni tudi gostje. Pri Aluminiju bo lahko po dolgem času zaigral napadalec Haris Kadrić, ki je po "aferi ugriz" odslužil kazen prepovedi nastopa na kar petih tekmah. "Zagotovo je zmaga proti Bravu prinesla veliko pozitivne energije, smo sicer zelo zdesetkani, okrnjeni zaradi poškodb in kartonov. To ne pomeni, da ne moremo na igrišču ponovno pustiti srca in poskusiti osvojiti novih treh točk," napoveduje Drobne.

Po napetem spopadu z Muro, ki je postregel z burnim dogajanjem, največ prahu pa se je dvigovalo okrog sodniških odločitev, se Domžalčani po nadaljevanje niza neporaženosti, ta v prvi ligi traja že 14 tekem, odpravljajo na Štajersko. Dejan Djuranović v Kidričevem zaradi kazni ne bo mogel računati na kapetana Senijada Ibričića, pa tudi dva pomembna člena obrambe, Svena Karića Šoštariča in Damjana Vukliševića, na seznamu poškodovanih pa so Tilen Klemenčič, Gaber Dobrovoljc in Slobodan Vuk.

"Obe moštvi bosta v srečanje stopili brez nekaterih pomembnih členov, kar bo zagotovo poskrbelo za nekaj več nepredvidljivosti. Aluminij se krčevito bori za obstanek, sami napadamo mesta, ki vodijo v Evropo, zato pričakujem zelo zanimivo srečanje," sporoča najboljši strelec Domžal Dario Kolobarić, ki bo z Domžalčani pred reprezentančnim premorom odigral še pokalno srečanje. Rumena družina bo četrtfinalno vstopnico med tednom iskala v Beltincih. V Prekmurje se želijo odpraviti dobre volje in z lepimi spomini na današnje srečanje v Kidričevem, na katerem bo sodil Matej Jug. Uvodni dvoboj 27. kroga si lahko od 15. ure naprej ogledate na Planet 2.

Ne spreglejte