Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2019,
20.07

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Aluminij

Sobota, 25. 5. 2019, 20.07

4 leta, 10 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Olimpiija

Jasno sporočilo navijačev Olimpije: Milan, adijo. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Nogometaši Aluminija so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 1:0 (1:0).

Mura Celje
Sportal Fazanerija na nogah: Mura je v Evropi! #video

Nogometaši Aluminija so se od sezone poslovili s skalpom Olimpije. Kidričani so dosegli najboljšo uvrstitev v prvoligaški zgodovini kluba, bili so šesti. Olimpija je sezono končala z drugim mestom in z ne najboljšo popotnico pred četrtkovo finalno tekmo pokala Slovenije proti Mariboru. Trener Safet Hadžić je sicer spočil nekaj članov udarne enajsterice in bržčas upa, da bodo Ljubljančani sezono končali vsaj s pokalno lovoriko.

Prvo priložnost na tekmi so imeli domači, v šesti minuti je Dejan Petrovič z roba kazenskega prostora meril mimo gola. Tri minute kasneje je Jan Andrejašič podal v kazenski prostor, a je le ogrel Luko Janžekoviča. V 11. minuti je Antonio Lukanović zadel za Olimpijo, a so sodniki njegov gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

V 17. minuti je Nejc Vidmar ubranil dober strel Aljaža Ploja, pet minut kasneje se je na drugi strani moral izkazati Janžekovič, ko je nevarno v kazenski prostor iz kota podal Asmir Suljić.

Odločilni zadetek je dosegel Krajnc:

Sledili sta dve lepi priložnosti za Olimpijo. V 33. minuti je Suljić po protinapadu podal v kazenski prostor, Lukanović pa je streljal mimo desne vratnice. V 38. minuti je Oliver Kregar s kakšnih 18 metrov stresel prečko.

Tik pred odhodom na odmor med polčasoma pa so Kidričani prišli do zadetka. Strel Lucasa Maria Horvata je Vidmar s težavami odbil, vratar Olimpije in Jure Matjašič sta se borila za žogo, Alen Krajnc pa je odbito žogo spravil v gol.

V 55. minuti je imel priložnost za 2:0 Matjašič, Mirza Mujčić je v zadnjem trenutku odbil v kot. Lepo priložnost za izenačenje je imel v 61. minuti Marko Putinčanin, ki je prišel do strela z glavo, a je udaril čez gol.

V 75. minuti je Stefan Savić podal iz kota, rezervist Adam Jakupović je z glavo meril v Janžekoviča. V 76. minuti so domači oblegali gol Olimpije, a je obramba z Vidmarjem zdržala nalete. Igra se je nato umirila, gostujoči navijači pa so predsedniku kluba Milanu Mandariću namenili še vzklike "Milan, adijo."

Aluminij : Olimpija 1:0 (1:0)

Športni park, sodniki: Šmajc, Brezar in Kalan.

Strelec: 1:0 Krajnc (45.).

Aluminij: Janžekovič, Ploj (od 78. Čermak), Petrovič, Horvat (od 92. Leko), Kontek, Krajnc, Marinšek, Muminović, Petek, Vrbanec, Matjašič (od 80. Flakus-Bosilj).

Olimpija: Vidmar, Štiglec, Boakye, Mujčić, Andrejašič, Valenčič, Putinčanin (od 62. Jakupović), Suljić (od 46. Savić), Kregar, Lukanović (od 72. Kadrić), Kidrič.

Rumeni kartoni: Hrovat, Petrovič; Štiglec, Lukanović.
Rdeči karton: /.

Potek tekem: Mura : Celje 1:1, Aluminij : Olimpija 1:0, Rudar : Triglav 2:2, Krško : Gorica 3:2

Konec tekem! Mura se veselil napredovanje v kvalifikacije za evropsko ligo.

Velenje: 90.+3 minuta: GOOOL! 2:2! Konec tekme v Velenju. Za delitev točk je v zadnjih sekundah tekme poskrbel Luka Majcen.

Delitev točk v Velenju:

Krško: 88. minuta: GOOOL! 3:2! Krško se bo, kot vse kaže, od prve lige poslovila z zmago nad Gorico. Za novo vodstvo domačih je poskrbel Ante Kordić!

Kordić za zmago Krškega:

Velenje: 85. minuta: GOOOL! 2:1! Knapi jo bodo očitno odnesli s tremi točkami. Za novo vodstvo Velenja je poskrbel Dominik Radić.

Za novo vodstvo knapov je zadel Radić:

Velenje: 70. minuta: GOOOL! 1:1! Kranjski orli so prišli do izenačenja. Strelec pa ni Luka Majcen, pač pa David Tijanić.

Tijanić priključil kranjske orle:

Krško: 67. minuta: GOOOL! 2:2! Vodstvo domačih ni trajalo dolgo. Goričani so le minuto kasneje izenačili. Svoj drugi zadetek na tekmi je dosegel Adis Hodžić.

Hodžić je spet priključil Gorico:

Krško: 67. minuta: GOOOL! 2:1! Popoln preobrat Krškega. Po zaostanku z 0:1 zdaj vodi z 2:1. Strelec Mario Cetina.

Krško je prešlo v vodstvo:

Fazanerija: 51. minuta: GOOOL! 1:1! Muraši se vračajo v igro! Po podaji Matica Maruška je z prelepim zadetkom mrežo Celjanov zatresel Amadej Maroša. Zdaj so Sobočani spet v boljšem položaju in trdno na četrtem mestu.

Lep zadetek za norijo na Fazaneriji:

Začetek drugih polčasov!

Konec prvih polčasov!

Kidričevo: 45. minuta: GOOOL! 1:0! Šok tudi za Olimpijo. Tik pred odmorom je Aluminij prek Alena Kranjca zadel za 1:0.

Aluminij je zadel tik pred koncem prvega polčasa:

Krško: 29. minuta: GOOOL! 1:1! Domači se vračajo v igro. Po lepi podaji Daliborja Volaša je v polno meril Luka Vekić.

Krško je izenačilo:

Krško: 9. minuta: GOOOL! 0:1! Obračun zadnjeuvrščenih v Krškem so bolje odprli nogometaši Gorice, ki si bodo prvoligaški status reševali v dodatnih kvalifikacijah. Za vrtnice je po podaji Leona Marinića zadel Adis Hodžić.

Vrtnice so tekmo odlično odprle:

Velenje: 9. minuta: GOOOL! 1:0! Sprememba izida tudi v Velenju. Domače je v vodstvo popeljal vroči Milan Tučić.

Ljubljančan je za knape dosegel že svoj 15 zadetek v sezoni:

Fazanerija: 3. minuta: GOOOL! 0:1! Celjani so hitro utišali goreče navijače Mure. Že na samem začetku je vratarja Deana Šafariča je premagal Luka Kerin, ki dokazuje, da lahko odlično zamenja poškodovanega Rudija Požega Vancaša.

Šok za Muro:

Začele so se še zadnje tekme sezone! Vse je odločeno, čakamo le še odgovor, kdo bo zasedel četrto mesto in se uvrstil v kvalifikacije za ligo Europa.

Ne spreglejte