Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2019,
19.50

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

Natisni članek

NK Triglav Egzon Kryeziu Goool!

Petek, 15. 2. 2019, 19.50

5 let, 2 meseca

Oddaja Goool!, Egzon Kryeziu

Evropski velikani v lovu za najmlajšim članom najmlajšega prvoligaša #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

Josip Iličić, Miran Samardžić, Siniša Anđelković in Bojan Jokić so svojo nogometno pot tlakovali pri gorenjskem prvoligašu Triglavu. Druščina gorenjskih legionarjev pa bi v prihodnosti lahko dobila novo okrepitev. Egzon Kryeziu je že dlje časa vroč tudi med ogledniki tujih klubov.

Poznavalci razmer pravijo, da Egzon Kryeziu velja za enega bolj nadarjenih slovenskih nogometašev, ne nazadnje je bil na preizkušnji tudi pri Bayernu in Benfici. Toda obetavni mladenič želi svojo kakovost najprej potrditi na slovenskih nogometnih zelenicah. Kranjčan je najmlajši član članske zasedbe najmlajše zasedbe v Prvi ligi Telekom Slovenije. Rojen je 25. aprila leta 2000. "Triglav je ves čas slovel kot akademija, ki vlaga v mlade. Tu je veliko talentiranih nogometašev, to pa dokazujemo tudi na igrišču," pravi Kryeziu.

Kranjčan je pogodbo s Triglavom podaljšal do leta 2020, v dozdajšnjih 29 nastopih je dosegel tri gole. "Za to pogodbo se lahko samo zahvalim klubu za izkazano zaupanje. Zdaj je na meni, da delam naprej in to zaupanje tudi potrdim," je prepričan Kryeziu.

Egzon Kryeziu je v tej sezoni dosegel tri zadetke. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Egzon Kryeziu je v tej sezoni dosegel tri zadetke. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Z odhodom v tujino noče prehitevati

Za 18-letnega nogometaša so se zanimali klubi, kot so Bayern, Benfica in Stuttgart. "Ne smem prehitevati s prehitrim odhodom v tujino. Najprej moram tu odigrati svoje, da bom dovolj zrel in da se mi, ko se bom enkrat podal v tujino, ne bo več treba vračati. Takoj, ko neki klub pokaže svoje zanimanje, si začneš predstavljati, kako bi bilo tam. Ampak tudi v klubu poudarjajo, da mora biti glava trezna in da moram biti osredotočen na treninge in tekme v Sloveniji. Le tako bom lahko napredoval," je prepričan 180 centimetrov visoki vezni igralec.

Triglav ima na zelenici mešanico izkušenih nogometašev na čelu s kapetanom Luko Majcnom in Alešem Mertljem ter kopico mladih igralcev. "Mislim, da je to prava kombinacija. Mladi imamo nekoliko več želje, izkušeni pa nam zelo pomagajo. Upam, da bo to še naprej prava kombinacija," pravi Kryeziu, ki je s Triglavom pred začetkom spomladanskega dela na devetem mestu prvoligaške lestvice.

Preberite še:

Andres Vombergar
Sportal Milijoni, ki pridno polnijo (slovenske) žepe
Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video
Sportal Zgodovinski dan: Mura bo lahko gostila tudi 40 odstotkov več navijačev #video
Ne spreglejte