Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 1. 2020,
16.00

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Simon Rožman Slobodan Vuk Tilen Klemenčič NK Domžale Andrej Razdrh Predrag Sikimić Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 27. 1. 2020, 16.00

4 leta, 3 mesece

Priprave NK Domžale v Umagu

Domžale verjamejo v čudež, Srb se ne obremenjuje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

V teh dneh v Umagu ne manjka slovenskih prvoligaških klubov, ki se pripravljajo na nadaljevanje sezone. Med njimi so tudi Domžalčani. Trener Andrej Razdrh, ki si je na Hrvaškem večkrat privoščil klepet s predhodnikom Simonom Rožmanom, uigrava izbrance, s katerimi namerava spomladi napasti drzni cilj, preboj v Evropo.

Ante Šimundža
Sportal Mura končno odpravila neverjeten urok, enajstica Domžal #video

Domžalčani skoraj v vsakem prestopnem roku drastično posegajo v podobo igralskega kadra. Spremembe se dogajajo tako v rubriki prihodov kot tudi odhodov, kar otežuje delo trenerju Andreju Razdrhu.

"Treba se je prilagoditi. Tako se dogaja v prestopnih rokih. Prej ko bomo imeli jasno sliko, prej bo lažje zame," se v domžalskem taboru strinjajo, da bo imelo strokovno vodstvo do začetka spomladanskega dela (23. februarja doma z Muro) na voljo dovolj časa za kakovostno pripravo. 

Izmenjava mnenj z Rožmanom

Ko je Simon Rožman zapustil Domžale, je vrzel na trenerskem položaju zapolnil Andrej Razdrh. | Foto: Mario Horvat/Sportida Ko je Simon Rožman zapustil Domžale, je vrzel na trenerskem položaju zapolnil Andrej Razdrh. Foto: Mario Horvat/Sportida Razdrhu pri pripravi moštva pomagajo tudi spoznanja, ki jih je pridobil po pogovorih s predhodnikom Simonom Rožmanom. Ta se je podobno kot Domžale pripravljal v Umagu, prejšnjo sredo pa sta kluba celo odigrala tekmi na skoraj sosednjih igriščih. Rumeni so takrat izgubili z madžarskim Budafokijem, Rožmanova Rijeka pa je napolnila mrežo kranjskemu Triglavu (7:0). "Imava veliko izmenjav mnenj, kar je pozitivno," je dejal trener dvakratnih slovenskih prvakov.

V želji, da bi še okrepil konkurenco v napadu, ki v jesenskem delu ni bila med najučinkovitejšimi med slovenskimi prvoligaši, je iz Sežane pripeljal starega znanca. Ko je vodil Tabor, je zgledno sodeloval s Predragom Sikimićem. Zdaj se mu je 38-letni Srb, tretji najboljši strelec jesenskega dela 1. SNL, pridružil v rumeni družini.

"Z zadetki se ne obremenjujem. V Domžale sem prišel s ciljem, da pomagam mladim. Da pomagam klubu in pustim svoj pečat," izkušeni napadalec verjame, da se bo dobro vključil v novo ekipo, ki je jesenski del sklenila s tremi zmagami in se četrtemu mestu, to bi morda že zadoščalo za evropsko vozovnico, približala na devet točk zaostanka.

Lahko ujamejo zaostanek, a morajo trdo delati

Tilen Klemenčič je zaradi hujše poškodbe kolena že končal sezono. | Foto: Vid Ponikvar Tilen Klemenčič je zaradi hujše poškodbe kolena že končal sezono. Foto: Vid Ponikvar Sikimić bo v Domžalah deloval v vlogi svojevrstnega mentorja, ki bo priskočil na pomoč mlajšim upom v rumenem dresu, željnim dokazovanja, a tudi nabiranja prepotrebnih izkušenj. "Tako bodo lažje dozoreli," pojasnjuje Razdrh, ki je na začetku pripravljalnega obdobja doživel hud udarec.

Domžale so na prvi tekmi s Triglavom (3:4) izgubile branilca Tilna Klemenčiča, ki ga po operaciji kolena čaka daljše okrevanje in je že končal sezono. "To je neprijetna situacija, šok za celotno ekipo. A te stvari se žal dogajajo, s tem je treba živeti," je Razdrh povedal za Planet TV.

Tako so nogometaši NK Triglav zaželeli čim hitrejše okrevanje Klemenčiču, nekdanjemu nogometašu kranjskega kluba:

Domžalčani morajo živeti tudi s spoznanjem, da v jesenskem delu niso uresničili začrtanih ciljev. Evropa jim beži za veliko točk, a še niso vrgli puške v koruzo.

"Lahko ujamemo zaostanek, a moramo trdo delati," pojasnjuje klubski rekorder po številu prvoligaških zadetkov Slobodan Vuk in verjame v "evropski" čudež, njegov novopečeni soigralec v napadu Sikimić pa dodaja, da je v nogometu vse mogoče. "Žoga je okrogla," opozarja Srb, ki še ni zaigral za Domžale. Morda bo na četrti pripravljalni tekmi, na kateri se bodo Domžalčani konec meseca udarili z graškim Sturmom.

Ne spreglejte