Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
31. 8. 2018,
20.45

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

poletni prestopni rok Zeni Husmani Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale

Petek, 31. 8. 2018, 20.45

5 let, 7 mesecev

Zeni Husmani

Domžale ostale brez kapetana, odšel je v Turčijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Zeni Husmani | Tako se je Zeni Husmani leta 2017 z Domžalami razveselil pokalne lovorike. | Foto Vid Ponikvar

Tako se je Zeni Husmani leta 2017 z Domžalami razveselil pokalne lovorike.

Foto: Vid Ponikvar

Domžalčani so se zadnji dan prestopnega roka poslovili od Makedonca Zenija Husmanija, ta bo v prihodnje branil barve turškega drugoligaša Girensunsporja. V Prvi ligi Telekom Slovenije je odigral 163 tekem in dosegel devet zadetkov, navijači in soigralci pa ga bodo pomnili po vzornem odnosu do rumene družine. Domžale začasno zapuščata tudi Nermin Haljeta in Denis Tubić.

Rumena družina je ostala brez izkušenega in priljubljenega nogometaša, ki je v zadnjih sezonah nosil kapetanski trak in bil pomemben član zvezne vrste. Zeni Husmani se po šestih letih, ki jih je prebil v Domžalah, poslavlja od Slovenije. Odšel je v vrste vodilnega turškega drugoligaškega kluba Girensunspor.

NK Olimpija NK Maribor 2
Sportal Maribor se je odpovedal vratarju, Ronaldo dobil naslednika, rekorder francoski čudežni deček

Domžalam ni rekel zbogom

Nekdanji mladi reprezentant Makedonije je pred prihodom v Slovenijo igral na Hrvaškem pri Šibeniku, nato pa je v dresu Domžal v 1. SNL zbral 163 nastopov in prispeval devet zadetkov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nekdanji mladi reprezentant Makedonije je pred prihodom v Slovenijo igral na Hrvaškem pri Šibeniku, nato pa je v dresu Domžal v 1. SNL zbral 163 nastopov in prispeval devet zadetkov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida ''Vse se je odvilo zelo hitro. Iskreno bi se zahvalil svojemu dosedanjemu klubu, ki mi je prestop omogočil. Slovo od Domžal ne bo preprosto, saj je za mano šest fantastičnih sezon, v katerih je ta klub postal moja družina, sam pa sem v tem času napredoval kot oseba in nogometaš. Odhajam v ambiciozno sredino, ki bo zagotovo nova lepa stopnička v moji karieri. Zelo sem vesel in hkrati motiviran, da svojemu novemu klubu pomagam pri preboju v prvo turško ligo. Domžalam seveda ne bom rekel zbogom, saj sem prepričan, da se nekje v prihodnosti znova vrnem. Vedno bom del rumene družine in rumena družina bo vedno velik del mene,'' je ob odhodu dejal Makedonec Husmani, hvaležen vodstvu Domžal, da mu je omogočilo prestop v Turčijo.

Domžalski klub s tem nadaljuje politiko, v kateri igralcem, če imajo možnost nadaljevanja kariere v tujini, s tem pa tudi možnost boljšega zaslužka, prav vedno prižge zeleno luč.

Najbolj borben nogometaš v zgodovini NK Domžale

Simon Rožman je ostal brez kapetana. Kapetanski trak bo po njegovem odhodu nosil Senijad Ibričić. | Foto: Vid Ponikvar Simon Rožman je ostal brez kapetana. Kapetanski trak bo po njegovem odhodu nosil Senijad Ibričić. Foto: Vid Ponikvar ''Zeni je bil zelo dolgo član našega kluba in je v tem času z nami dosegel veliko. Vsekakor je verjetno najbolj borben igralec, ki je kadarkoli igral za naš klub, s svojimi odnosom pa je vselej bil vzor vsem preostalim. Zelo ga bomo pogrešali, je pa v fazi, ko mora takšne priložnosti izkoristiti, zato smo ugodili njegovi želji. Za vse, kar je naredil za naš klub, se mu iskreno zahvaljujemo in mu želimo obilo sreče v karieri. Vsekakor se bomo se srečevali in videvali, saj je pustil neizbrisen pečat v rumeni družini,'' je ob selitvi Husmanija v Turčijo dejal športni direktor NK Domžale Matej Oražem.

Huljeta v Ljubljani, Tubić na Koroškem

Domžalčani so zadnji dan prestopnega roka poskrbeli še za dve kadrovski spremembi. Mladi napadalec Nermin Haljeta se bo kot posojen igralec Domžal v nadaljevanju sezone dokazoval v 2. SNL pri ljubljanski Iliriji 1911, 19-letni branilec Denis Tubić pa pri koroškem drugoligašu Fužinarju.

Gregor Sikošek
Sportal Nova velika okrepitev v Domžalah
Jucie Lupeta
Sportal Petardi večnih tekmecev in mojstrovini, ki ju morate videti #video
Simon Rožman
Sportal Domžale bodo morale seči globoko v žep
Sportal Kdo je zabil najlepši gol in kdo je poskrbel za najlepšo obrambo? #video
NK Domžale NK Aluminij
Sportal Bodo Domžale začele zmagovati?

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte