Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2019,
19.05

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 15. 5. 2019, 19.05

4 leta, 11 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija: Domžale

Domžalčani v Stožicah ponižali Olimpijo #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Nogometaši Olimpije so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:4 (0:2).

Nk Maribor
Sportal Maribor izkoristil darilo Domžal in se vrnil na slovenski vrh! #video #foto

Potem ko so Ljubljančani v prejšnjem krogu nadigrali bodoče prvake Mariborčane, so tokrat naleteli na razigrane Domžalčane, ki so v prvi uri trikrat zadeli in končali kakršno koli upanje zeleno-belih po morebitnem zgodovinskem preobratu v boju za naslov. Na drugi strani so Domžale še utrdile svoje tretje mesto in jim le še malenkost manjka do dokončne potrditve mest, ki vodijo v evropska tekmovanja.

Izbranci Simona Rožmana so tekmo v Stožicah odprli odlično in že v drugi minuti povedli, ko je Tonči Mujan prišel z leve strani, podal pred gol, tam pa se je žoga od Vitalijsa Maksimenka odbila v mrežo.

Le dve minuti pozneje je Shamar Nicholson iz bližine zgrešil cilj, v 19. minuti je Dejan Lazarević, ki je zaradi poškodbe moral v 35. minuti iz igre, zadel vratnico malce z desne, v 20. minuti pa so premoč Domžalčani kronali po kotu z leve Senijada Ibričića, Gaber Dobrovoljc je žogo podaljšal do Amedeja Vetriha, ta pa jo je prav tako z glavo poslal v mrežo.

Vetrih je zabil za 2:0:

Ljubljančani so bili še najnevarnejši v 42. minuti, ko je Rok Kronavater s prostega strela meril malce previsoko.

V drugem polčasu so se zeleno-beli v še večji godlji znašli v 58. minuti, ko je Shamar Nicholson na robu kazenskega prostora podal do Slobodana Vuka, ta pa je nato zadel z diagonalnim strelom za 3:0. Na drugi strani je Kronaveter v 61. minuti izvedel prosti strel, žogo spravil čez živi zid, a je bil Krševan Santini pripravljen.

Fotogalerija s tekme v Stožicah (foto: Grega Valančič / Sportida):

Fotogalerija
1 / 25

Najboljši strelec prve lige Kronaveter pa je v 70. minuti le prišel na svoj račun, saj je z dobrih desetih metrov dosegel svoj 17. gol sezone, pri tem mu je malce pomagal tudi eden domačih nogometašev, ki je žogo preusmeril.

Malce pozneje je Kronaveter lepo našel Asmirja Suljića, ta pa je žogo iz ugodnega položaja poslal čez gol. Ko so domači kazali nekaj več znakov življenja, pa je Adam Gnezda Čerin v 78. minuti potegnil v kazenski prostor in z desne strani lepo podal na drugo vratnico, kjer je Shamar Nicholson iz bližine dosegel svoj 12. gol sezone.

Ljubljančani bodo v 34. krogu v soboto gostovali v Velenju, Domžalčani pa bodo gostili Celje.

Olimpija : Domžale 1:4 (0:2)

Stadion Stožice, sodniki: Perić, Gabrovec in Smej.

Strelci: 0:1 Maksimenko (2./avtogol), 0:2 Vetrih (20.), 0:3 Vuk (58.), 1:3 Kronaveter (70.), 1:4 Nicholson (78.).

Olimpija: Vidmar, Štiglec (od 67. Jurčević), Mujčić, Maksimenko, Boakye, Valenčič, Putinčanin, Savić (od 67. Kidrič), Kronavater, Cekici (od 46. Kadrić), Suljić.

Domžale: Santini, Sikošek (od 71. Podlogar), Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Vetrih, Mujan (od 88. Pečnik), Ibričić, Gnezda Čerin, Lazarević (od 35. Vuk), Nicholson.

Rumeni kartoni: Štiglec, Putinčanin; Ibričić.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Stožicah:

Konec tekme!

88. minuta: Še zadnja menjava na tekmi. Iz igre je odšel danes izjem,no razpoloženi Mujan, v igro pa napadalec  Tilen Pečnik.

78. minuta, GOOOL 1:4! Domžalčani imajo spet tri zadetke prednosti.Odličen proti napad je zaključil Shamar Nicholson, izjemno pa mu je na ravnost na noge podal Adam Gnezda Čerin. Zmaji so spet na kolenih.

Jamajčan poskrbel za zadnji žebelj v krsto Olimpije:

70. minuta, GOOOL 1:3! Olimpija znižala izid. Po podaji Erica Boakyeja je v polno je sprožil Rok Kronaveter, njegov strel pa je zadel Matijo Roma in presenetil vratarja Krševana Santinija.

Avtogol Roma za upanje Olimpije:

67. minuta: Še zadnji poskus Hadžiča, da preobrne potek srečanja. V igro sta vstopila napadalec Rok Kidrič in Mario Jurčević. Zamenjala sta Dina Štigleca in Stefana Savića.

58. minuta, GOOOL 0:3! Po izjemni samostojni akciji je še tretji zadetek za Domžale zadel rezervist Slobodan Vuk. Napadalec Domžal je v igro vstopil v prvem polčasu, ko je zamenjal poškodovanega Lazarevića.

Lep zadetek Vuka:

52. minuta: Rumeni karton je prejel Marko Putinčanin, kar pomeni, da na naslednji tekmi ne bo mogel pomagati Olimpiji.

45. minuta: Trener Olimpije Safet Hadžić je opravil eno zamenjavo. V slačilnici je pustil Endrija Cekicija, v igro pa je prišel Haris Kadrić.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

35. minuta: Poškodba v vrstah Domžal. Dejan Lazarević, ki je imel v zadnjem času toliko težav s poškodbami, se je ulegel na tla in ni mogel več nadaljevati z obračunom. Zamenjal ga je Slobodan Vuk.

20. minuta, GOOOL 0:2! Domžale zadele še drugič! Po podaji s kota Senijada Ibričića je žogo z glavo podaljšal Gaber Dobrovoljc, lepo podajo pa je prav tako z glavo v mrežo Olimpije preusmeril Amedej Vetrih.

Domžale povišale prednost:

19. minuta: Domžale so spet zapretile prek Mujana. Ta je hitro prodrl in podal v osrčje kazenskega prostora Olimpija, Nochilson je žogo dobil za hrbet, ne pa tudi Dejan Lazarević, ki je možno sprožil, a zadel le vratnico.

Koliko sreče za Olimpijo:

4. minuta: Nova velika priložnost za goste. Pred Vidmarjem se je sam znašel Shamar Nicholson, a je bil napadalec iz Jamajke nenatančen. Ostalo je pri vodstvu gostov z 1:0.

Domžale so bile blizu še drugemu zadetku:

2. minuta, GOOOL 0:1! Domžale že vodijo! Po prodoru in poskusu podaje Tonćija Mujana je Nejca Vidmarja premagal eden soigralec Vitalijs Maksimenko.

Hitro vodstvo Domžal:

Začetek tekme v Stožicah!

Začetni postavi:

Nogometna gala v živo

V nedeljo, 19. maja, bo potekala Nogometna gala, svečana prireditev v ljubljanski Operi, na kateri bodo razglasili najboljšega nogometaša Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2018/2019, izbrali pa bodo tudi najboljšega trenerja in idealno enajsterico sezone. Prireditev, ki se bo začela ob 20. uri, si boste v neposrednem televizijskem prenosu lahko ogledali na Planetu. Že ob 18. uri pa boste lahko na Sportalu sledili neposrednemu prenosu dogajanja z rdeče preproge, na kateri bomo spremljali prihod povabljencev.

Ne spreglejte