Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2018,
21.21

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Krško

Petek, 31. 8. 2018, 21.21

5 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Krško

Avtogol odločil uspavanko v Kdričevem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Nogometaši Aluminija so v tekmi 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (1:0).

Jucie Lupeta
Sportal Petardi večnih tekmecev in mojstrovini, ki ju morate videti #video

Nogometaši Aluminija so v sedmem krogu vknjižili četrto zmago, s katero so se vsaj začasno zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice. Izbranci Oliverja Bogatinova ostajajo najlepše presenečenje dosedanjega dela državnega prvenstva, nove tri točke pa jim je prinesel Erik Gliha z golom v 17. minuti. Krčani, ki so izgubili drugič v tej sezoni in so na sedmem mestu, so sicer dosegli izenačujoč zadetek, ki pa so ga sodniki zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

Ob koncu prvega polčasa so imeli več strelov gosti, a so po 45 minutah igre zaostajali. Aluminij je povedel v 17. minuti, ko je Erik Gliha z leve strani podal v kazenski prostor proti Roku Kidriču, krška obramba je bila premalo zbrana. Tomaž Zakrajšek se je ob poskusu izbijanja dotaknil žoge, ta se je odbila od tal in končala za hrbtom Marka Zalokarja.

Trener Aluminija Oliver Bogatinov ima razlog za veselje. | Foto: Mario Horvat/Sportida Trener Aluminija Oliver Bogatinov ima razlog za veselje. Foto: Mario Horvat/Sportida

V 24. minuti so Krčani zapravili do takrat najlepšo priložnost. Streljal je Marco Da Silve, njegov poskus je s kar nekaj težavami ustavil Luka Janžekovič. Štiri minute kasneje je z roba kazenskega prostora poskusil Anton Rogina in meril čez prečko.

Gosti so v zadnjih desetih minutah dvakrat nevarno zapretili, prvič preko Nenada Srečkovića, drugič preko Milana Ristovskega, obakrat je bil na mestu Janžekovič.

Uvod drugega polčasa je bilo bolj umirjen, prvo priložnost so si v 57. minuti priigrali gosti preko Da Silve. V 63. minuti je nevarno streljal Srečković, Janžekovič je z nekaj težavami odbil.

Nekaj navijačev Krškega se je že veselilo izenačenja, ko je sodnik zadetek razveljavil. | Foto: Mario Horvat/Sportida Nekaj navijačev Krškega se je že veselilo izenačenja, ko je sodnik zadetek razveljavil. Foto: Mario Horvat/Sportida

V 71. minuti so Krčani spravili žogo v gol Aluminija, ki je bil v teh trenutkih nevarnejši tekmec. Gol je dosegel Srečković, toda veselje gostov je bil kratko, saj so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Šest minut kasneje je z dobrih 30 metrov poskusil Da Silva, Janžekovič je bil na mestu. Preostanek drugega polčasa je bil v domeni Krškega, ki je vse stavil v napad, a so bili Posavci v zaključkih premalo zbrani.

Aluminij bo v osmem krogu igral doma proti Gorici, Krško bo gostil Maribor. Obe tekmi bosta 15. septembra.

Aluminij : Krško 1:0 (1:0)

Športni park, sodniki: Žganec, Pospeh (oba Ljubljana) in Perger (Limbuš).

Strelec: 1:0 Gliha (17.).

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Grgič, Kontek, Gliha (od 75. Krajnc), Petrovič, Vrbanec, Tahiraj (od 90. Martinovič), Horvat, Rogina, Kidrič (od 73. Trdina).

Krško: Zalokar, Kulints, Brekalo, Ejup, Štefulj, Zakrajšek (od 46. Ogrinec), Sokler (od 79. Mandič), Volarič, Da Silva, Srečković, Ristovski (od 64. Vekič).

Rumen karton: Štefulj.
Rdeč karton: /.

Spremljanje tekme v živo:

Konec tekme!

71. minuta: Krško je le zadelo, a veselje je bilo prehitro. Zadetek Nenada Srečkovića so sodniki razveljaviili. Najverjetnje je šlo za prepovedan položaj. Ostalo je pri vodstvu domačih.

So Krškemu upravičeno razveljavili zadetek?

  • Da.
    38,10 %
    8 glasov
  • Ne.
    61,90 %
    13 glasov
Oddanih 21 glasov

60. minuta: Tako kot na začetku prvega polčasa je zaspan tudi drugi. Aluminij vodi, ustavilo pa se je tudi Krško, ki nima idej, kako priti do vrat Kidričanov.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

38. minuta: Izjemna priložnost za Krško. Po podaji s prostega strela je bil z glavo najvišji Milan Ristovski, a  domači vratar Janžekovič se spet ni dal. Ostalo je pri minimalnem vodstvu Aluminija.

25. minuta: Krško je prišlo do lepe priložnosti za zadetek, a je bil domači vratar Luka Janžekovič. Poskušal je Marco da Silva.

17. minuta: Goool! 1:0! Aluminij je z veliko sreče prišel do vodstva. Pri poskusu podaje Erika Glihe, je svojega vratarja nesrečno premagal Tomaž Zakrajšek.

15. minuta: Brez pretiravanja. V prvih 15 minutah nismo videli niti ene nevarne priložnosti. Kaj pravi statistika?

Začetek tekme v Kidričevem!

Začetni postavi:

Ne spreglejte