Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 9. 2020,
21.09

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

5

Natisni članek

Nogometna zveza Slovenije Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij

Ponedeljek, 14. 9. 2020, 21.09

3 leta, 7 mesecev

Odziv NK Aluminij na kazen disciplinskega sodnika NZS

Aluminij presenečen in razočaran: Vsi klubi nismo enakopravno obravnavani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

5

NK aluminij | Kidričani imajo trenutno negativno število točk (-1). | Foto Vid Ponikvar

Kidričani imajo trenutno negativno število točk (-1).

Foto: Vid Ponikvar

V taboru NK Aluminij ne morejo biti niti najmanj zadovoljni z dogajanjem v uvodnem delu sezone. Najprej je za nemir poskrbel pozitiven primer okužbe z novim koronavirusom, ki je igralce za določen čas oddaljil od igrišč. Ko se je začelo prvenstvo, so Kidričani po treh krogih pristali na dnu razpredelnice. Po dodatni kazni disciplinskega sodnika NZS imajo celo negativno število točk (-1). Takšne kazni niso pričakovali, zato so svoj pogled na ''afero Ljudski vrt'' predstavili v pismu za javnost.

Olimpija Mura
Sportal Mura namučila Olimpijo, Maribor poskočil na vrh #video

Kidričani so v pismu za javnost strnili svoj pogled na dogajanje, ki je zaradi neodigrane tekme v Ljudskem vrtu dvignilo veliko prahu. Maribor je za zeleno mizo dvoboj uvodnega kroga Prve lige Telekom Slovenije dobil s 3:0, nato pa je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije odvzel Aluminiju še dve točki, kidriški klub pa je moral seči še v denarnico in plačati 1.500 evrov.

Pri Aluminiju vztrajajo pri tem, da je šlo za izredno situacijo, v kateri želje po prestavitvi dvoboja nista uslišala ne NK Maribor ne krovna zveza, ki vodi prvoligaško tekmovanje. ''Posebej pa pri vsej tej zmedi okrog korone bode v oči dejstvo, da za vse klube prve lige, ki so se znašli v podobni situaciji z evidentiranimi pozitivnimi primeri, niso veljala enaka pravila in protokoli. To daje občutek, da vsi klubi nismo enakopravno obravnavani,'' je Aluminij v izjavi za javnost izrazil nezadovoljstvo, ko se je primerjal z nekaterimi drugimi klubi, ki so imeli v svojih vrstah težave z igralci, okuženimi s covid-19.

Sportal Tabor jo je z igralcem manj zagodel Kidričanom #video

V klubu so presenečeni, da so poleg poraza za zeleno mizo ostali še brez dveh dodatnih točk, po katerih je pogled na lestvico zelo nenavaden, saj ima Aluminij -1 točko (v tej sezoni je izgubil z Mariborom 0:3, Taborom 1:3, doma pa s prvakom Celjem remiziral z 0:0) in gleda v hrbet vsem prvoligaškim tekmecem.

Izjava za javnost: Dodatne kazni nismo pričakovali

Trenerja Slobodana Gruborja čaka zahtevno srečanje v 4. krogu, ko bo 20. septembra v Kidričevem gostovala Olimpija. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Trenerja Slobodana Gruborja čaka zahtevno srečanje v 4. krogu, ko bo 20. septembra v Kidričevem gostovala Olimpija. Foto: Miloš Vujinović/Sportida ''Odločitev disciplinskega sodnika NZS, ki je NK Aluminiju naložila dodatne kazni, nismo pričakovali; še posebej ne tistega dela, ki se nanaša na odvzem točk. Ponovno izpostavljamo, da je šlo v navedenem primeru za izredno situacijo, kjer ni bilo športne in pravne prakse ter da je NK Aluminij že ob prvem primeru evidentirane okužbe apeliral na testiranje vseh igralcev, da bi lahko negativni nadaljevali s treningi. Tej in vsem nadaljnjih prošnjam o delegiranju prve tekme in prestavitvi nista uslišala ne NZS in ne tekmec. Posebej pa pri vsej tej zmedi okrog korone bode v oči dejstvo, da za vse klube prve lige, ki so se znašli v podobni situaciji z evidentiranimi pozitivnimi primeri, niso veljala enaka pravila in protokoli. To daje občutek, da vsi klubi nismo enakopravno obravnavani.

Na sklep tekmovalne komisije, ki je registrirala tekmo prvega kola z NK Maribor, se nismo pritožili, saj smo zavestno sprejeli odločitev, da je to manjše tveganje kot pa morebitne nadaljnje poškodbe nepripravljenih igralcev. Nad dodatnimi sankcijami v izrednem primeru koronavirusa pa smo, kot že zapisano, presenečeni. Sklep disciplinskega sodnika bomo proučili in se odločili o nadaljnjih aktivnostih kluba.''

Nogometni klub Aluminij Kidričevo

NK Aluminij, NK Bravo, prva liga
Sportal NZS brez milosti, Aluminij po kazni padel na zadnje mesto
Ivan Kontek
Sportal Aluminij se je zahvalil Hrvatu in dobil novega navijača
 
Ne spreglejte