Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 10. 2023,
16.14

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

1. SNL NK Celje Aljoša Matko

Ponedeljek, 9. 10. 2023, 16.14

6 mesecev, 3 tedne

celjanom naj bi se pridružil v zimskem pripravljalnem obdobju

Aljoša Matko prestal operacijo: Vrnil se bom še močnejši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Celje Maccabi Aljoša Matko | Aljoša Matko je v soboto Celjane popeljal v vodstvo, nato pa se težje poškodoval. Triindvajsetletnik je že prestal operativni poseg, soigralcem naj bi se pridružil v zimskem pripravljalnem obdobju. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Aljoša Matko je v soboto Celjane popeljal v vodstvo, nato pa se težje poškodoval. Triindvajsetletnik je že prestal operativni poseg, soigralcem naj bi se pridružil v zimskem pripravljalnem obdobju.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Krilni napadalec NK Celje Aljoša Matko je že prestal operacijo stopalnice, ki si jo je poškodoval na sobotni tekmi državnega prvenstva proti nekdanjemu klubu Bravu. "Vse se zgodi z razlogom. Vrnil se bom še močnejši," je iz bolnišnice sporočil 23-letnik, ki naj bi se Celjanom, ki jih, kot kaže, zapušča trener Albert Riera, pridružil v zimskem pripravljalnem obdobju.

Albert Riera
Sportal Udarec za Celje, Riera na izhodnih vratih

Vodilni kolektiv slovenskega nogometnega državnega prvenstva NK Celje je v soboto prišel do osme zmage sezone, z 2:1 je premagal Bravo, a zmaga ima tudi grenak priokus.

Zaradi poškodbe je srečanje predčasno končal drugi strelec slovenskega prvenstva Aljoša Matko, ki je Celjane že v prvi minuti popeljal v vodstvo. Triindvajsetletni napadalec se je v nadaljevanju poškodoval in v 59. minuti zapustil zelenico.

NK Olimpija NK Radomlje Marcel Ratnik
Sportal Olimpiji po hitrem vodstvu le točka, Celju je zdaj najbližje Koper

Vrnil se bo predvidoma v zimskem pripravljalnem obdobju

 "Vse se zgodi z razlogom. Vrnil se bom še močnejši." | Foto: Instagram "Vse se zgodi z razlogom. Vrnil se bom še močnejši." Foto: Instagram Kot so zapisali pri celjskem klubu, so podrobnejši pregledi pokazali, da je utrpel zlom stopalnice. Matko je že prestal operativni poseg. "Vse se zgodi z razlogom. Vrnil se bom še močnejši," je sporočil na družbenem omrežju. 

Jesenski del je zanj tako že končan, pred njim je daljša rehabilitacija, po ocenah celjskega kluba pa naj bi se soigralcem predvidoma pridružil v zimskem pripravljalnem obdobju.

Celjani so danes sporočili, da se za glavnega trenerja Alberta Riera zanima francoski drugoligaš Bourdeaux in da še potekajo pogajanja o višini odškodnine, ki jo bodo Francozi Celju odšteli za Španca. 

Celjani so pred reprezentančnim premorom na prvem mestu slovenskega prvenstva, pred drugim Koprom imajo pet točk prednosti, tretja Olimpija zaostaja šest točk, četrti Maribor pa devet.

Ante Šimundža NK Maribor
Sportal Šimundža spregovoril o Iličiću, Maribor bo moral seči v žep
Ne spreglejte