Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 7. 2020,
19.07

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Natisni članek

NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Aleksander Rajčević

Sreda, 22. 7. 2020, 19.07

3 leta, 9 mesecev

Zadnji nastop Aleksandra Rajčevića za vijolice

Ganljivo slovo legende NK Maribor: Preplavile so me emocije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Na gostovanju v Kidričevem je še zadnjič v dresu NK Maribor nastopil Aleksander Rajčević. Izkušeni Primorec, ki je začel dvoboj kot kapetan gostov, je odigral deset minut, nato pa mesto prepustil Luki Koblarju. Sledil je velik aplavz, njegov zadnji nastop za Mariborčane so si ogledali tudi številni nekdanji soigralci, s katerimi je dosegel ogromno uspehov.

Celje Olimpija
Sportal Celjani po neverjetni drami prvaki Slovenije #video

Štajerski spopad v zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije je s prvo menjavo postregel že v deseti minuti. Bila je vnaprej načrtovana. Aleksander Rajčević, nepozabni branilec vijolic s številko 26, je zapustil igrišče. Vknjižil je 302. nastop za Mariborčane in kronal desetletno obdobje, polno uspehov in lovorik, v katerem se je med strelce vpisal prav desetkrat, nastopil pa tudi za člansko izbrano vrsto. Triintridesetletni Primorec se po koncu sezone vrača v rojstni Koper, kjer bo nadaljeval kariero pri kanarčkih, povratnikih med elito.

Ko je Rajčević zapustil igro, namesto njega pa je trener Sergej Jakirović v ogenj poslal Luko Koblarja, sta mu direktor Bojan Ban in športni direktor Oliver Bogatinov izročila spominsko darilo, uokvirjen dres s številko 26.

Aleksander Rajčević, ki bo kariero nadaljeval v Kopru, je prejel zgodovinsko darilo. | Foto: NK Maribor Aleksander Rajčević, ki bo kariero nadaljeval v Kopru, je prejel zgodovinsko darilo. Foto: NK Maribor "Preplavile so me emocije, pričakalo me je še presenečenje. Vsi bivši soigralci, s katerimi sem dlje časa igral, so me tukaj pričakali. Zares lepo presenečenje. Rad bi se zahvalil klubu, da je to organiziral. Res lepo od njih. Za seboj smo pustili dolgo obdobje, zdaj pa se zame začenja nova zgodba. Maribor je preteklost, a mi bo ostal v srcu za vedno, saj sem pri njem preživel fantastičnih deset let življenja,'' je kmalu po tem, ko je še zadnjič nastopil za Maribor, strnil občutke za Planet TV. 

Kaj je Rajčević povedal v pogovoru za Planet TV?

Za najlepši trenutek v desetletnem obdobju igranja za NK Maribor je izpostavil prvo uvrstitev v ligo prvakov. Takrat so Mariborčani na zadnji stopnički kvalifikacij za ligo prvakov izločili sloviti Celtic iz Škotske. "To, ko smo prišli prvič v ligo prvakov, mi je ostalo najbolj v spominu in tudi srcu. To, da bi zaigral v ligi prvakov, sem si želel že od mladih nog in bil zelo vesel, da mi je to uspelo z Mariborom,'' je poudaril ponosni branilec.

V živo so mu zaploskali tudi številni nekdanji soborci, ki so vmes že zapustili Maribor. Tako so v Kidričevo, kjer domuje Aluminij, med drugimi prišli tudi Marko Šuler, Petar Stojanović, Dalibor Volaš in Goran Cvijanović.

Globok priklon in hvala na vijol'čni način

Mariborski klub se mu je zahvalil z naslednjimi besedami: ''Deset let Ljudskega vrta. Trinajst trofej, dve Ligi prvakov in tri Lige Europa v tristo dveh nastopih. V spomin na vse te trenutke in na vlogo v našem klubu bo NK Maribor upokojil številko 26 za naslednjih 10 let. Na ta način izražamo Aleksandru Rajčeviću globok priklon in HVALA na vijol'čni način, ki je simbolično odšel z igrišča v 10. minuti,'' so sporočili Mariborčani, ki bodo tako vse do leta 2030 nastopali brez igralca, čigar dres bi krasila številka 26.

Ne spreglejte