Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 12. 2023,
17.29

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

NK Aluminij NK Rogaška NK Koper NK Celje Prva liga Telemach 1. SNL

Sreda, 13. 12. 2023, 17.29

4 mesece, 2 tedna

1. SNL, zaostali tekmi 17. kroga

Sprememba na spremembo: kdaj bodo na zelenice stopili prvoligaši?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
NK Celje Damir Krznar | Damir Krznar bo s Celjem lovil 15. zmago v sezoni. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Damir Krznar bo s Celjem lovil 15. zmago v sezoni.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Vodstvo nogometnega tekmovanja Prve lige Telemach je sporočilo, da je zaradi slabega vremena moralo poseči po novih prilagoditvah tekmovalnega koledarja. Potem ko bi morali biti danes dve zaostali tekmi 17. kroga, so ju sprva prestavili na četrtek, po novem pa na soboto, so sporočili iz NZS.

Obračun Rogaška - Aluminij ter nedokončana tekma Koper - Celje bosta tako po novem zaradi razmočenih igrišč v soboto, 16. decembra, ob 13. oziroma 15. uri.

Konec tedna bi sicer morali igrati tekme 20. kroga Prve lige Telemach, vendar bodo tega igrali spomladi, so še zapisali na uradni strani tekmovanja. Pari 20. kroga so sicer Domžale - Bravo, Koper - Kalcer Radomlje, Maribor - Aluminij, Celje - Mura in Olimpija - Rogaška.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Celje (@nkcelje)

NK Radomlje : NK Maribor
Sportal Radomlje s povratkom šokirale Maribor

1. SNL, zaostali tekmi 17. kroga

Sreda, 13. december:

Za uvod bi moral biti derbi začelja

Prva od dveh prestavljenih tekem, potem ko je nekaterim prvoligaškim klubom pred tedni zagodlo vreme, bi se morala odviti v Rogaški Slatini, kjer bodo domači nogometaši v obračunu zadnjih dveh ekip lige gostili Aluminij. Kidričani imajo na devetem mestu štiri točke prednosti pred Slatničani, obe ekipi pa bosta lovili nujne točke v boju za obstanek. Edina svetla točka zadnjega poraza Rogaške proti Bravu je bil Nejc Gradišar. Mladi napadalec s sedmimi zadetki zaseda drugo mesto na ligaški lestvici strelcev, kamor se je vzpel prav prejšnji konec tedna. Na drugi strani je Aluminij v zadnjem krogu klonil proti vodilnemu Celju. Aluminij s 15 točkami zaseda deveto mesto, ki ob koncu sezone prinaša dodatne kvalifikacije, Radomlje pa mu na osmem bežijo le za točko. Se bodo šumarji Rogaški maščevali za septembrski poraz in splezali na varno ali si bodo pred zimskim premorom nakopali dodatne skrbi?

Rogaška bo gostila Aluminij. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Rogaška bo gostila Aluminij. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Poslastica v Celju bo morala tudi počakati

Ob 15. uri bi se morala prvoligaške točke na stadionu Z'dežele udarila vodilno Celje in tretji Koper. Pol ure pred predvidenim začetkom tekme je pred dobrim tednom dni, ko bi se morala sprva odigrati tekma, začelo snežiti. Ker so morali očistiti igrišče, se je tekma začela s 25-minutno zamudo. Ker je bilo sneženje vse močnejše in igra skoraj nemogoča, je sodnik tekmo ob pritiskih igralcev in trenerjev po pol ure prekinil, tako da bosta ekipi srečanje nadaljevali od 31. minute naprej, mreži pa sta do tedaj v Celju mirovali.

"Pogoji so bili neregularni, a je sodnik želel poskusiti, češ da ni drugih terminov. Na koncu je sam videl, da ne gre," je po prekinitvi v prenosu takrat na Sportklubu dejal vratar Celja Matjaž Rozman, ki bo poskušal s soigralci zmagati še 15. v sezoni in se od Olimpije znova oddaljiti na deset točk prednosti. Zasedba Damirja Krznarja je na zadnji tekmi s 3:1 ugnala Aluminij, medtem ko se tretji Koper v nov derbi podaja s porazom z derbija z Olimpijo, ki je bila na Bonifiki konec tedna boljša s 4:2. Koprčani bi se v primeru zmage Zmajem na drugem mestu približali na tri točke zaostanka, prednost Celja pa bi pred njimi znašala še enajst točk. V primeru poraza bo Celje skočilo že na gromozanskih +17.

Lestvica:

Najboljši strelci:

10 – Rui Pedro (Olimpija)
7 – Nejc Gradišar (Rogaška), Matej Poplatnik (Bravo), Dardan Shabanhaxhaj (Mura), Madžid Šošić (Radomlje)
– Arnel Jakupović (Maribor), Mario Krstovski (Domžale), Aljoša Matko (Celje), Danijel Šturm (Domžale)
– Edmilson (Celje), Nemanja Motika (Olimpija), Jan Repas (Maribor)
4 – Marko Božić (Maribor), Amadej Maroša (Mura), Timothe Nkada (Koper), Mustafa Nukić (Olimpija), Bede Osuji (Koper), Martin Pečar (Bravo), Marcel Ratnik (Olimpija), Hilal Soudani (Maribor), Mark Zabukovnik (Celje)
3 – Maks Barišić (Koper), Saar Fadida (Olimpija), Raul Florucz (Olimpija), Josip Iličić (Maribor), Enej Jelenič (Koper), Sandro Jovanović (Aluminij), Nino Kouter (Celje), Tin Martić (Aluminij), Nardin Mulahusejnović (Olimpija), Jošt Pišek (Domžale), Denis Popović (Celje), Tamar Svetlin (Celje), Luka Štor (Bravo), Gašper Trdin (Bravo)

Ante Šimundža
Sportal V Mariboru ne skrivajo jasnega nezadovoljstva
Ne spreglejte