SiolNET. Sportal Olimpizem
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Sočiju tudi olimpijske igre za uniformirance

2

termometer

Ko se bodo februarja 2014 v Sočiju začele olimpijske igre, ob Črnem morju ne bo le veliko športnikov, spremljevalcev, novinarjev in navijačev, ampak tudi uniformiranih uradnih oseb in varnostnikov.

Pristojno rusko ministrstvo je namreč sporočilo, da bo za potrebe OI v Sočiju v pripravljenosti še dodatnih 23.000 policistov.

Že pred tem je bilo znano, da bo za varnost na olimpijskih prizoriščih skrbelo 37.000 uniformiranih policistov. "Pri nas so varnostni standardi še višji kot na mednarodni ravni. Lahko zagotovim, da bomo obvladali vse varnostne vidike, pa naj gre za naravne nesreče, varnost udeležencev ali kakršnakoli tveganja," je novico o policijskih okrepitvah pospremil ruski minister za civilno zaščito Vladimir Pučkov.

V Rusiji so se na olimpijske igre pripravili tudi tako, da so v južnem delu države in v mestih blizu Sočija prenovili štabe civilne zaščite, varnostne operacije pa bo Pučkovo ministrstvo vodilo iz povsem prenovljenega regionalnega varnostnega centra v mestu Rostov na Donu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin