Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 1. 2014,
21.24

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Soči olimpijske igre

Natisni članek

Torek, 21. 1. 2014, 21.24

8 let, 4 mesece

Twitterafera: ''skupinska'' stranišča v Sočiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Rusija ima do precej stvari drugačne poglede kot zahodni svet. Navsezadnje tudi na stranišča, ki so zaradi na Twitterju krožeče fotografije olimpijske infrastrukture poskrbela za val zgražanja.

Kot orkan se je po družabnem omrežju Twitter razširila novica o zapletu s stranišči na prizorišču olimpijskih iger v Sočiju. Po spletu je zaokrožila fotografija, ki prikazuje dve stranišči eno ob drugem, brez vmesne pregradne stene. Gre za stranišče biatlonskega centra, ki je zdaj tarča posmeha.

Fotografijo je objavil moskovski dopisnik BBC Steve Rosenberg in ob njej na Twitterju zapisal: dobro porabljenih 50 milijard dolarjev, pri čemer je imel v mislih skupni strošek iger, ki je rekorden v zgodovini olimpijskih iger.

So pa nekateri ob tem takoj pomislili, da ne gre za napako, pač pa da so stranišča namenjena parom in se nemudoma spomnili spornega ruskega protigejevskega zakona. Ljubitelji priljubljenega spletnega omrežja so med drugim čivkali tudi v duhu reklame za Mastercard: dve stranišči - 28 tisoč rubljev, strošek medijskega središča 1,5 milijarde rubljev, svetovna sramota - neprecenljiva.

Biatlonski center v Sočiju je bil sicer dokončan že pred dvema letoma, zgradil ga je mogočni Gazprom. Čeprav so dvojna stranišča vseeno nekaj nenavadnega v evropskem delu Rusije, pa po navedbah nekaterih drugih ruskih novinarjev to na drugih koncih Rusije ni nič čudnega. Mnogi turisti se v Rusiji tudi čudijo ureditvi, da vse restavracije ali gostilnice nimajo ločenih stranišč za moške in ženske, pač pa vsi uporabljajo vse.

Ne spreglejte