Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
25. 2. 2014,
19.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze sprejem

Torek, 25. 2. 2014, 19.30

8 let

Tina Maze: Prisrčen sprejem, to je bila moja želja!

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dvakratna olimpijska prvakinja Tina Maze je bila navdušena nad prisrčnim sprejemom, ki so ji ga pripravili domačini v rojstni Črni na Koroškem. Šampionki so se prišli poklonit iz vse Slovenije.

"Mislim, da je bil ta sprejem zelo prisrčen. Bilo je lepo. Mislim, da je bilo prav, da smo to naredili prav zdaj, da sem se ob teh svojih uspehih poveselila skupaj s svojimi navijači. S Klemnom Pušnikom (organizatorjem sprejema, op. p.) smo se pogovarjali, kako bi to organizirali. Prisrčno je bilo, to je bila moja želja. Klemen je hotel pripeljati neke hude bende, pa sem mu dejala, da ni treba. Da naj raje nastopijo lokalni muzikantje. Bilo je preprosto in prisrčno. Zahvaljujem se vsem, ki so sodelovali pri tem sprejemu," je po sprejemu povedala Tina Maze.

Na osrednjem trgu v Črni – ups, Zlati na kvadrat – na Koroškem se je zbralo okoli tri tisoč temperamentnih navijačev, prišli so tudi legendarni kurenti.

"Za nas je ta uspeh Tine Maze, ki je postala dvakrat zlata olimpijska prvakinja, takšen dosežek, ki se v Črni ne bo ponovil še dolga leta ali pa nikoli. Vprašanje je tudi, ali se bo to ponovilo v Sloveniji, na državni ravni. Vemo, kakšni časi so, pa tudi smučanje je zelo drag šport. Takšni talenti pa se rodijo vsakih 50 let. Že to, kar je Tina dosegla lani, je bilo super. Kaj takšnega ne bo verjetno nihče ponovil naslednjih 10, 20 let. Ali pa tudi nikoli več. Ogromno se jih poškoduje. Tina je imela srečo, mogoče jo je nekdo od zgoraj čuval. To je rezultat, na katerega smo lahko Črnjani ponosni, pa ne samo Črnjani, celotna Slovenija," je povedal eden izmed domačinov.

"Tino Maze smo si prišli pogledat v živo, pripeljali smo se iz Iga. Mi smo pravi navijači, zato smo prišli tako daleč. To je super rezultat," nam je razkril mlad moški.

Kljub mrazu ni manjkalo družin z majhnimi otroki. Ena izmed navdušenih najstnic pa je navdušeno razlagala: "Korošci vedno navijamo za svoje. Pa tudi Korošci nismo nikoli dvomili o njej, zato smo verjeli v medaljo v Sočiju."

Ne spreglejte