Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
14. 2. 2014,
16.09

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Soči 2014 Tina Maze Andrea Massi Ilka Štuhec Ilka Štuhec Maruša Ferk

Petek, 14. 2. 2014, 16.09

2 leti, 2 meseca

Tina Maze: na zlatih krilih po drugo odličje?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sobotni program olimpijskih iger v Sočiju med drugim prinaša tudi novo priložnost za smučarski šov Tine Maze. Tokrat jo čaka superveleslalomski izziv.

Dan po osvojenem naslovu olimpijske prvakinje v smuku je bil za Tino Maze prost. Dan počitka, a bolj kot za telo, ki je, kar je že večkrat dokazala, odlično pripravljeno, za glavo. Z bolj svežimi mislimi in umirjenimi čustvi se je v petek že odpravila na trening in tudi ogled terena, na katerem bo v soboto na sporedu superveleslalomska preizkušnja. "Snežna podlaga je bila mehka. Kako bo na tekmi … A že v smuku se nismo želeli pretirano obremenjevati s tem. Navsezadnje se je Tina do zmage prebila s številko 21. Verjamem, da bo tudi tokrat osredotočena, predvsem pa bo pomembno, kako natančna bo jutri na ogledu," dan pred tretjo tekmo na ZOI 2014 razmišlja Andrea Massi, prvi mož Tinine spremljevalne ekipe, prepričan o tem, da ima njegova varovanka novo lepo priložnost za vrhunski rezultat.

Mar res potrebuje (nove) dokaze?

Massi ima tudi zelo izklesan odgovor na krilatico, ki pravi, da je 30-letna Črnjanka s smukaško zlato kolajno dobila potrebno potrditev kakovosti za nov napad. "Tina je lani v svetovnem pokalu osvojila 2.414 točk. Ima veliki kristalni globus. Dvakrat je bila svetovna prvakinja, enkrat olimpijska. Skupaj ima devet kolajn na velikih tekmovanjih. Zdaj se sprašujem, ali res še potrebuje dokaze o kakovosti," pravi italijanski strokovnjak.

Kako pred sobotno tekmo razmišlja Mazejeva, pa dovolj zgovorno pove podatek, da je tudi po smukaški zmagi razmišljala o tem, da nastop ni bil brezhiben. "Takšna pač sem. Vedno stremim k čim bolj popolni vožnji. Za smuk torej trdim, da sem imela še nekaj rezerv. Za superveleslalom pa menim, da prinaša novo priložnost. Že pred smukom sem za ogrevanje trenirala prav to disciplino. Merim visoko. To je moj naslednji cilj," pravi aktualna svetovna prvakinja v superveleslaloma in srebrna z zadnjih olimpijskih iger.

Štuhčeva je že presenetila

Z mislijo na smukaške dele, ki so ju prikrajšali za še kakšno desetinko, pa sta misli proti superveleslalomu preusmerili tudi Maruša Ferk in Ilka Štuhec. Zadnja je lani na svetovnem prvenstvu v Schladmingu že prijetno presenetila ter se zavihtela na visoko šesto mesto. V tej sezoni pa se je v Beaver Creeku, prav tako v superveleslalomu, s četrtim mestom povsem približala tudi odru za zmagovalke. Res je sicer, da je imela v nadaljevanju sezone kar nekaj težav s kolenom, a jih je, vsaj če sodimo po desetem mestu na nedavnem smuku, že premagala.

Po drugi strani pa se lahko Ferkova ob iskanju optimistične opore nasloni predvsem na 11. mesto z zadnjega superveleslaloma pred ZOI. "Superveleslalom bo zahteven. A z napolnjenimi baterijami se lahko podam v boj," razmišlja Ferkova.

Ne spreglejte