Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 8. 2024,
14.13

Osveženo pred

3 ure, 48 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,24
olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024 tenis Tomaš Machač Katerina Siniakova

Natisni članek

Sobota, 3. 8. 2024, 14.13

3 ure, 48 minut

Pariz 2024

Siniakova in Machač tudi po osvojenem zlatu skrivnostna glede zasebnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,24
Katerina Siniakova in Tomaš Machač | Katerina Siniakova in Tomaš Machač sta postala olimpijska prvaka med mešanimi dvojicami. | Foto Guliverimage

Katerina Siniakova in Tomaš Machač sta postala olimpijska prvaka med mešanimi dvojicami.

Foto: Guliverimage

Češka teniška igralca Katerina Siniakova in Tomaš Machač, ki sta v petek na olimpijskih igrah v Parizu osvojila zlato medaljo v mešanih dvojicah, sta bila do nedavnega par tudi zasebno. A pred kratkim so se razširile govorice, da naj bi se razšla. O zasebnem življenju javno sicer ne želita govoriti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"To je najina zasebna stvar in tega vam res ni treba vedeti," je v izjavi za AFP dejala Siniakova. Podobnega mnenja je bil tudi njen teniški partner, ki je dejal, da gre za stvar, ki je zanju "strogo zaupna". Par naj sicer postala leta 2020. Čeha sta bila v petek na igriščih Roland Garrosa s 6:2, 5:7 in 10:8 boljša od kitajske dvojice Wang Xinju in Zhang Zhizhen. Slednji je Machačev dober prijatelj, zato je imela zmaga zanj nekoliko grenkega priokusa. "Resnično mi žal zanj, saj vem, kako rad predstavlja svojo državo," je po zmagi dejal Machač.

Na njegove izjave se je odzval tudi Kitajec. "Najino prijateljstvo je popolnoma uničeno. Uničil mi je olimpijske igre. Šalim se. Še vedno sva v zelo dobrih odnosih," je bil po dvoboju hudomušen Zhang.Za Siniakovo je bila to že druga zlata medalja z olimpijskih iger. Prvo je osvojila na igrah v Tokiu v ženskih dvojicah skupaj z Barboro Krejčikovo.

Čehinja se sicer lahko v dvojicah pohvali tudi z devetimi osvojenimi turnirji za grand slam, pri čemer je bila letos v Roland Garrosu najboljša v paru z Američanko Coco Gauff, v Wimbledonu pa še z njeno rojakinjo Taylor Townsend.

Neža Klančar 50 m prosto Pariz 2024
Sportal Neža Klančar: Želim si, da bodo zvečer stotinke enkrat na moji strani
Angela Carini
Sportal Italijanska boksarka se tekmici opravičuje: Če bi jo srečala, bi jo objela
Slovenija - Švedska rokomet
Sportal Tratnik 8. na cestni dirki, rokometašice sklenile z OI, Klančar navdušila
Ne spreglejte