Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
11.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

olimpijska vas Rio de Janeiro

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 11.35

6 let, 7 mesecev

Pogled v stanovanja, v katerih bodo poleti 2016 stanovali najboljši športniki sveta (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Gradnja prizorišč, ki bodo avgusta 2016 gostila poletne olimpijske igre v Riu de Janeiru, je v polnem zamahu. Nekaj objektov je že dokončanih, med njimi tudi del olimpijske vasi.

Gradnja stanovanj v olimpijski vasi, ki bo prihodnje poletje gostila najboljše športnike sveta, naj bi po poročanju tiskovne agencije Associated Press stala približno 700 milijonov dolarjev (639 milijonov evrov). Po koncu iger naj bi jih preoblikovali v približno 3.600 razkošnih stanovanj, ki bodo na prodaj za 700 tisoč ameriških zelencev.

Podobno kot velja za prizorišča, so tudi stanovanja, v katerih bo v času iger stanovalo kar 11 tisoč športnic in športnikov, v različnih gradbenih fazah, a je med njimi tudi že nekaj takih, ki že slabo leto dni pred začetkom iger dovoljujejo ogled.

Pred dnevi se je enega takšnih udeležila tudi Kitty Chiller, vodja avstralskega olimpijskega komiteja, ki je fotografije olimpijskih stanovanj objavila na Twitterju.

Sobe v olimpijski vasi bodo verjetno skromneje opremljene. Na fotografiji je primer dnevne sobe z majhnim kavčem, nasproti je polica, na kateri je najverjetneje prostor za televizor ali pa jo bodo uporabljali zgolj kot odlagalno površino.

Športniki bodo v sobah večinoma nastanjeni po parih.

Vsaka soba ima svoj balkon, na njem pa prostor za mizo in dva stola.

Posteljnino bodo krasili simboli vseh športnih panog, ki jih bomo lahko spremljali v Riu.

Precej bolj glamurozen je pogled iz olimpijskih stanovanj, kjer se v slogu bogataških mestnih predelov bohoti povsem nov bazen.

Zametki atletske steze na znamenitem štadionu Marakana ...

... in vodnega parka Maria Lenk, ki bo gostil najboljše plavalce na svetu, mojstre v skokih v vodo in sinhronem plavanju.

Slabo leto dni pred začetkom iger je Rio de Janeiro pravo gradbeniško mravljišče. Čeprav se trenutno marsikomu to zdi misija nemogoče, pa prireditelji iger zagotavljajo, da bodo gradbena dela končana v začetku leta 2016. Olimpijske igre v Braziliji se bodo z odprtjem na kultnem štadionu Maracana začele 5. avgusta 2016.

Ne spreglejte