Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 1. 2014,
8.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Soči Petra Majdič Jakov Fak Jakov Fak Teja Gregorin

Četrtek, 30. 1. 2014, 8.43

8 let

Petra Majdič: Za zdaj ne kaže, da bi kdo zaspal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V pravih zimskih razmerah so se v zgodnjih jutranjih urah proti Sočiju podali prvi slovenski športniki, spremljevalci in novinarji. Med njimi tudi vodja odprave Petra Majdič, biatlonci in deskarka.

Skupina športnikov, ki je prva odpotovala proti prizorišču zimskih olimpijskih iger, bo v Sočiju nastopila med prvimi, za biatlonce pa je še kako pomembno, da se pred prvimi tekmami vsaj delno navadijo na progo. A kot je iskreno opisal Jakov Fak: "Če si 100-odstoten in v res dobri formi, težkih in lahkih prog ni." Ob še vedno rahlo obolelem Faku, ta bo branil bron iz Vancouvra, ki ga je v Kanadi osvojil še za rodno Hrvaško, so v biatlonski odpravi še Teja Gregorin, Janez Marič, Peter Dokl, Simon Kočevar in osmoljenec zadnjih iger Klemen Bauer, ki je bil na zadnjih igrah četrti, tri sekunde od Fakovega brona.

Petra Majdič: Vsi so nasmejani in optimistični, naj tako ostane še naprej Najboljša slovenska smučarska tekačica do zdaj, Petra Majdič, se je na igre odpravila prvič v vlogi vodje odprave. "Za zdaj ne kaže, da bi kdo zaspal. Časovna razlika s Sočijem je tri ure in kot kaže, so že tukaj s kartami poskrbeli, da se navajamo nanjo, vsi pa so nasmejani kljub rani uri in optimistični in tako naj ostane še naprej," je že pred šesto uro zjutraj na brniškem letališču razlagala Majdičeva, pred štirimi leti v Vancouvru tista tekmovalka, ki je spisala eno posebnih športnih zgodb, ko je hudo poškodovana v sprintu v smučarskem teku prišla do medalje.

"Verjamem, da če bodo vsi športniki dosegli svoja pričakovanja, bomo vsi v spremstvu lahko zelo zadovoljni, kaj šele navijači v Sloveniji," je pred odhodom še povedala nekdanja tekmovalka, ki računa na to, da bodo ruski prireditelji pripravili odlično prireditev, ki bi jo delno lahko skazilo le slabo vreme. Tudi na dan odhoda je prepričana, da se Slovenija ne bo vrnila brez medalje: "Kakršnakoli bo, bo zaslužena."

Tina Maze in favoriti za medalje v Soči prihodnji torek Večina slovenskih športnikov, tudi deskarji, skakalci in smučarka Tina Maze, ki spadajo v ožji krog favoritov za medaljo, bodo v rusko mesto ob Črnem morju potovali prihodnji torek.

Ne spreglejte