Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
28. 6. 2015,
10.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Klara Apotekar Anamari Klementina Velenšek judo

Nedelja, 28. 6. 2015, 10.40

8 let

Obožuje vzornico polsestro in upa, da se ne bosta nikoli pomerili

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ko je judoistka Anamari Klementina Velenšek osvojila zadnjo slovensko medaljo na evropskih igrah v Bakuju, je na tribunah razganjalo od sreče Klaro Apotekar, ki želi posnemati polsestro.

V svet juda je vstopila zaradi starejše polsestre. "Ana (Anamari Klementina Velenšek, op. p.) je od mene starejša šest let. Ko sem jo gledala kot otrok, sem bila zelo ponosna nanjo, ko je zmagovala in dobivala medalje. Moja vzornica je že od mladih nog, zato sem še sama prilezla v judo," je Klara Apotekar pojasnila, zakaj želi posnemati športno pot polsestre, ki ji je v soboto pripadel naziv slovenske športne junakinje.

V Bakuju je osvojila bronasto medaljo v kategoriji do 78 kilogramov, njeni mlajši polsestri pa je ob spremljanju dramatičnega dvoboja, v katerem si je zagotovila zmago v izdihljajih borbe, razbijalo srce na tribunah.

Ko je Anamari Klementina Velenšek zmagoslavno dvignila roke v zrak in se razveselila "dvojnega" odličja, saj je osvojila bronasto medaljo na evropskih igrah, vzporedno pa tudi na evropskem prvenstvu, so se oči bližnje sorodnice napolnile s solzami sreče.

"Ko sem v Bakuju spremljala in navijala za polsestro, sem se počutila, kot da bi se borila sama. Sva skoraj enaki," čuti povezanost z dobitnico bronastega odličja.

Želi doseči vse, kar je osvojila ona, in še več

Želi posnemati njene uspehe. Ana je na velikih tekmovanjih osvojila že šest medalj, Klara pa še čaka na prvi odmevnejši trenutek med članicami. "Želim si doseči vse, kar je osvojila ona. Pa še več. Želim jo še preseči," ima visoke cilje štajerska najstnica, zaljubljena v judo.

Zanimivo je, da nastopata v isti kategoriji (do 78 kilogramov). Skupaj tudi trenirata, na velikem tekmovanju pa se še ni zgodilo, da bi se znašli na nasprotnih bregovih. "Vedno trenirava skupaj, na tekmovanjih pa še ni bilo najine borbe. Upam, da je tudi ne bo," si ne želi, da bi se na tatamiju pomerila prav z Ano.

"Zelo mi pomaga, ima veliko izkušenj. Toliko vsega je dala skozi, da hitro napreduje," je pohvalila šest let starejšo sorodnico in klubsko sotekmovalko.

Imata različnega očeta, a sta še kako povezani. V Šmartnem v Rožni dolini živita skupaj, družno trenirata v Judo klubu Z'dežele Sankaku, na tekmovanjih pa ju zabava misel, da skoraj nihče ne ve, da sta polsestri. Ko bo začela po najvišjih mestih posegati še Klara, bo hitro drugače …

Ne spreglejte