Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
24. 2. 2014,
4.16

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi olimpijske igre Soči 2014

Ponedeljek, 24. 2. 2014, 4.16

2 leti, 3 mesece

"Naj novo Tino Maze naredi kdo drug. A bodite realni."

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, Slovencem sporoča, da smo včasih premalo realni in preveč razmišljamo o prihodnosti.

Svetovna prvakinja, zmagovalka svetovnega pokala, olimpijska prvakinja. Kaj pa sledi po tem? "Sneg je moja motivacija, dokler bo sneg, bom motiviran," je Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, ki se je okitila z vsemi naštetimi naslovi, z nekaterimi večkrat, in še marsikaterim drugim, pribil na vprašanje, kaj prihaja po dveh zlatih olimpijskih kolajnah in katere silnice ga ženejo naprej.

Niti Tomba niti Compagnonijeva "V Sloveniji kdaj živite v sedanjosti in ne razmišljajte o tem, kaj se bo zgodilo čez štiri leta. Gremo korak za korakom. Načrt je bil narejen do zdaj. Videli bomo, kako naprej," ni nikakor želel špekulirati o tem, ali bodo olimpijske igre čez štiri leta v Južni Koreji minile "samo" brez Tine, kot je napovedala, ali tudi brez njega.

Ob številnih uspehih, s katerimi je Črnjanka razvadila javnost in navijače, je več kot smiselno vprašanje, kaj bo s slovenskim smučanjem čez sezono, dve, tri, štiri … Kako, pa naj zveni še tako grobo, napraviti nove Tine Maze ali smučarke vsaj podobnega kalibra? "Ne vem, jaz sem naredil to Tino Maze. Naj naredi novo kdo drug. A bodite realni. Tina Maze se ne rodi vsako leto. Brez kakršnekoli drame: morda se ne bo rodila nikdar več, morda se bo rodila manjša Tina Maze ali novi Bojan Križaj. Občasno ste v Sloveniji premalo realni. Novi Alberto Tomba se v Italiji še ni rodil, tudi Deborah Compagnoni še ne vidim. Fiziološko, normalo in logično je tako," je slovensko javnost na trdna tla spustil vselej iskreni in neposredni Massi.

Šport presega meje Pojasnil je tudi, zakaj je dvakratna olimpijska prvakinja ob vrnitvi pristala v Zagrebu in ne kje drugje. Šlo je namreč za dogovor obeh olimpijskih komitejev, ki je bil logistično ugodnejši. "Tako je bil načrtovan let. Ni mi žal zaradi tega, žal mi je samo, ker bi lahko prihranil uro in pol vožnje. Sicer je bil sprejem vrhunski. Lepo je, kar je povedal Ivo Kostelić: meje ni, športniki so največji dokaz za to in največja šola za vse državljane," je združevalno komponento športne sfere v primerjavi s preostalimi življenjskimi podčrtal vodja ekipe aMaze. Počitek po olimpijskih igrah? Kje pa. En prosti dan že sledi, nato pa trening v Crans Montani.

Ne spreglejte