Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 2. 2014,
13.22

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Soči 2014 olimpijske igre slovenska hokejska reprezentanca četrtfinale

Torek, 18. 2. 2014, 13.22

2 leti, 2 meseca

"Ko ti kanadska legenda reče, da si naredil izjemno delo, je to nekaj neverjetnega"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenija je še enkrat dokazala, da se z željo in trdim delom da doseči marsikaj. Po zmagi nad Avstrijo, ki ji je prinesla uvrstitev v četrtfinale OI, je veselje v slovenskem taboru neizmerno.

"Pred tremi dnevi so rekli, da je zmaga nad Slovaki največja zmaga v slovenski zgodovini. Danes lahko rečemo, da je zmaga nad Avstrijo še večja," so na uradni strani Mednarodne hokejske zveze (IIHF) povzeli občutke izjemno razigranega Sabahudina Kovačeviča, ki je s pravim projektilom strgal avstrijsko mrežo za vodstvo s 3:0.

''Včeraj sem govoril s človekom, ki se res dobro spozna na hokej. Dejal mi je, da nas spremlja zadnjih nekaj let in da smo naredili izjemno delo. Med tem, kje smo bili pred petimi leti, in tem, kje smo zdaj, je res velika razlika. In če to slišiš od take osebe, je to nekaj izjemnega," je v pogovoru z IIHF dejal Kopitar, ki je nato tudi razkril ime velike osebe, in sicer gre za kanadsko hokejsko legendo Steveja Yzermana, ki se ob vseh klubskih dosežkih lahko pohvali tudi z naslovom olimpijskega prvaka. Z javorjevimi listi je na olimpijski vrh stopil leta 2002, v Sočiju pa opravlja vlogo direktorja kanadske reprezentance.

Anže Kopitar, ki zaradi slabega počutja ni odigral zadnje tretjine proti ZDA, tokrat ni imel podobnih težav. "Slabost je mimo, hidracija je bila dobra, tako da sem se na ledu dobro počutil," je 26-letnik potrdil, da so tegobe za njim, in pohvalil soigralca med vratnicama Roberta Kristana, ki Avstrijcem ni pustil niti častnega zadetka, ubranil je vseh 30 strelov: "Naš vratar je bil ponovno enkraten. V prvi tretjini je ubranil Grabnerjev poskus, kar je dobro vplivalo na nadaljnji potek srečanja."

"Vsi so pričakovali, da bomo olimpijske igre končali na zadnjem mestu, zato je še toliko bolje biti med prvih osem," pa navdušenja ni skrival podajalec pri dveh zadetkih David Rodman.

"Ne vem, kdaj bomo spet imeli tako priložnost"

"Vsekakor smo zapravili lepo priložnost, proti Slovencem smo pričakovali več. Imeli smo kar nekaj priložnosti, a če ne zadeneš, ne moreš zmagati. Ne vem, kdaj bomo spet imeli tako priložnost," se je po grenkem porazu spraševal do tekme s Slovenijo najbolj razpoloženi Avstrijec Michael Grabner. Tudi kapetan Thomas Vanek je obžaloval predvsem avstrijsko neučinkovitost: "Zelo smo razočarani, a Slovenija si je zaslužila. Igrali so moško, mi pa nismo znali izkoristiti svojih priložnosti. Če bi jih, bi bili Slovenci pod večjim pritiskom. A jih nismo."

Ne spreglejte